Fotbal intern

Sergiu Buș, interviu din Spania: ”Nu mi-e teamă să lucrez cu Gigi Becali. FCSB e cea mai mare echipă din țară”. EXCLUSIV

12.01.2020 | 19:09
Sergiu Bus interviu din Spania Nu mie teama sa lucrez cu Gigi Becali FCSB e cea mai mare echipa din tara EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Pe malul Mării Mediterane, pe teresa hotelului Guadalamina SPA and Golf Resort din Marbella, Sergiu Buș a acordat un interviu PREMIUM pentru FANATIK.

A discutat pe larg despre planurile sale și a recunoscut pentru prima dată că nu ar spune NU unei oferte de la FCSB și nu se teme deloc să lucreze cu Gigi Becali. Cu o condiție. Să ajute mai întâi Gaz Metan să intre în play-off și să intre în istoria acestei echipe.

ADVERTISEMENT

Sergiu Buș, interviu din Spania: ”Nu mi-e teamă să lucrez cu Gigi Becali. FCSB e cea mai mare echipă din țară”

-Sergiu, cât de important a fost acest sezon pentru tine?

Foarte important, deoarece ne aflăm pe o poziție bună, iar din punct de vedere individual cred că mi-am ajutat echipa, dar nu sunt mulțumit, vreau să fac mai mult în 2020 și depinde de această pregătire. Sunt două săptămâni grele pentru noi, însă depinde de această pregătire. Sunt două săptămâni grele aici în Marbella, vom avea antrenamente intense, au trecut deja trei, îmi doresc să trec cu bine peste această perioadă și să joc cât mai bine cu Craiova și în celelalte meciuri care au mai rămas de jucat din sezonul regulat.

-Nu ești mulțumit cu 8 goluri marcate? Câte ți-au propus?

Nu e bine niciodată să fii mulțumit. Puteam să dau mult mai multe, am avut ocazii și nu am fost foarte concentrat, dar na, e bine și cu 8.

ADVERTISEMENT

-Te gândești la titlul de golgheter?

Nu mă gândesc, sincer să fiu. Dar dacă aș reuși să iau acest titlu ar fi incredibil. Dar e un drum lung, așa cum am spus, depinde de mine, depinde de noi, să muncim și să ne ajutăm unul pe altul. Din punct de vedere individual, e frumos. Aș putea să mă laud fetiței mele când crește că tatăl ei a fost cândva golgheter în România, dar nu țin cu dinții de asta.

-Fetiței i l-ai dedica?

Da, la fel ca și la orice gol. Sunt pentru ea și pentru soția mea. Dar sincer, eu vreau ca echipa noastră să fie în play-off, n-am fost niciodată acolo, am intra în istorie! Ar fi extraordinar și pentru noi, și pentru club, dar și pentru oraș.

ADVERTISEMENT

-Fotbaliștii suferă foarte mult când nu-și văd familiile, acum veți fi plecați 14 zile. Cum le resimți?

Sufăr și dacă nu o văd o zi, să nu fie lângă tine, să nu te joci cu el. Piezi pe o parte, câștigi pe alta. Câștigi siguranța financiară a familiei, care în vremea noastră este importantă și trebuie să facem sacrificiul acesta. Dar mai suni pe video, vorbește fetița, are 3 ani, deja începe să înțeleagă unele lucruri și e puțin mai greu și pentru mine. Se vor muta la mine la Mediaș când vom termina cantonamentul pentru că mi-e greu fără ei.

ADVERTISEMENT

-Cum o să te înțelegi cu Hora pe teren?

Bine, suntem prieteni vechi. Am fost la nunta lui, a fost la nunta mea, ne știm bine, suntem prieteni de familie și sunt sigur că la fel de bine ne vom înțelege pe teren și o să ajute mult echipa.

-Ai un obiectiv principal la Mediaș?

Să intrăm în play-off și să fiu sănătos. Pentru că am avut o perioadă de când am plecat în Anglia, acum vreo 4, 5 ani, nu foarte bună din punct de vedere fizic, deoarece nu am fost atent. Nu dau eu vina pe altcineva. Nu mi-am ascultat corpul la timp și am avut de suferit pe plan profesional.

-Ce șanse aveți la play-off în acest moment?

Ne batem cu Botoșaniul și cu Viitorul. Suntem aproape, e un campionat foarte interesant acum, sincer să fiu. Pentru spectatori, dar și pentru noi, deoarece e presiune la fiecare meci. Nu știu, va fi greu. Mai avem patru meciuri, avem o poziție bună, avem și primele de joc plătite. Vom fi mereu la zi cu banii, nu văd niciun impediment să fim în play-off. Nu mă pricep eu la insolvență, dar nouă ca jucători nu ne-a lipsit pe plan financiar nimic, deoarece s-au ținut de promisiuni și ne dorim să le luăm cât mai mulți bani, să luăm bonusurile din contracte.

-L-ați supărat puțin pe Edi Iordănescu la antrenament…

Da, el e un profesionist adevărat și e și normal să se impună, trebuie să îl respectăm, asta nouă ne place pentru că câteodată ne umflăm în pene și nu ar trebui. Mai ales când vor începe meciurile oficiale. De aceea, câteodată dânsul ne pune pe picioare și ne arată că mai e mult de muncă.

-Te-ai temut că rămâneți fără antrenor?

Am văzut ceva în presă. Însă sincer să fiu, la cum îl cunosc pe Edi de șase luni, nu e mult, într-adevăr, dar e un om care are cuvânt și poate să renunțe la o situație financiară mult mai bună și să câștige mai mult dintr-un sacrificiu făcut împreună.

E o muncă depusă împreună și de ei și de noi, să ajunge să fim în primele șase. Am citit că erau multe posibilități, dar am ținut să mă gândesc că nu va pleca și că vom merge împreună în play-off.

-Dinamo crezi că mai are vreo șansă? Ei încă mai visează…

Sincer să fiu, nu știu. Sunt la distanță mare, e puțin mai greu pentru ei. Ei ne-au bătut la ei acasă așa că și noi 100% ne dorim să-i batem la noi.

-E greu ca fotbalist să nu fii plătit? Te afectează? A contat și asta în lupta pentru play-off?

Da, așa cum ai spus și tu, suntem doar patru, cinci echipe, care-și respectă jucătorii și oamenii care lucrează la club, nu știu, e o situație rea, în România sunt mulți străini și mulți români care pleacă în străinătate cărora le e greu să se întoarcă.

Ar veni acasă, dar situația asta financiară te debusolează puțin și încerci să găsești altundeva de lucru. Afară ești plătit mereu la timp și ai și mai multe drepturi fiind străin și e mult mai bun nivelul. Poate Bulgaria să fie puțin sub noi, din ce am simțit eu, dar în vest nu se compară cu nivelul nostru.

-Cum e la Marbella pentru voi?

E foarte bine, foarte frumos! Avem terenuri, avem condiții, mâncarea e foarte bună, până și apa, că tot vorbeam de ea, e rece, ajută la recuperare. Acum fiecare va decide dacă vrea sau nu să intre în mare, dar trebuie să intrăm în apă rece după un antrenament intens pentru că ajută foarte mult la refacere și de aceea mai mult stăm în mare. Ne aduce aminte de vară, apa e caldă și putem și să înotăm în ea.

-S-a vorbit foarte mult despre un transfer al tău la FCSB. Au fost negocieri?

Sincer, nu știu pentru că nu-mi place să mă implic în asemenea discuții. Agentul meu, Bogdan Apostu, el a fost contactat într-adevăr, dar multe detalii nu știu pentru că așa cum am spus, mi-am dorit enorm să fac o treabă bună aici și vreau să continui, pentru că clubul și antrenorul cred în mine și ăsta e cel mai frumos lucru în fotbal.

-Te gândești în viitor la FCSB? Ar putea fi o variantă pentru tine?

Normal că mă gândesc. Nu știu dacă există un fotbalist în România care nu se gândește. E o presiune în plus, într-adevăr, să lucrezi la FCSB pentru că acolo este domnul Gigi Becali. Dar pe undeva, e normal, e clubul lui, face ce vrea.

Eu consider că este cea mai mare echipă din România, chiar dacă este FCSB, multă lume o consideră Steaua, eu o consider Steaua, pentru că fotbaliști mari au jucat de când a preluat domnul Gigi clubul, toată lumea își dorește să ajungă acolo.

-Nu ți-ar fi teamă să mergi acolo, nu?

Nu, deloc. De ce să-mi fie teamă? Doar nu mă mănâncă!

-Darius Olaru ce ți-a spus? Cum e acolo?

E foarte mulțumit, e foarte încrezător, eu unul am mare încredere în el deoarece e un băiat foarte serios și muncitor, a făcut o treabă foarte bună aici, nu văd de ce nu ar face și la Steaua.

-Faceți echipă din nou din sezonul viitor?

Asta nu se știe, vedem ce-o să fie.

-Care este visul tău în fotbal?

Mă gândesc doar să fiu sănătos și chiar mă bucur de faptul că sunt la Mediaș și de alegerea făcută, mi-am dorit să vin aici, am crezut în acest proiect, în domnul Edi, mă bucur de fotbal. E cel mai frumos lucru să pot să mă bucur de fotbal, am venit acasă, la două ore distanță de Cluj, joc meci de meci, e foarte bine.

-La echipa națională te gândești?

Orice fotbalist își dorește să ajungă la naționala țării pe care o reprezintă. Bineînțeles, dar mai trebuie să muncesc mult, să demonstrez în teren că aș avea valoarea să joc la națională și pe urmă, dacă eu voi demonstra, sunt sigur că cei de acolo mă vor chema.

-Cum ți se pare că a fost ales Rădoi selecționer?

Cred că e cea mai bună alegere. Și nu doar pentru că este un antrenor foarte bun, noi știm de la Olaru, care a plecat, se vede pe el, statura lui, e o generație nouă de antrenori, cu alte metode, cu alte antrenamente, cu alte lucruri, oferă altă energie.

-Califică naționala la EURO?

Este foarte greu să spun eu asta pentru că la echipa națională oricine ar merge, orice român, este un impas, poate cercul acela, aerul acela, se simt probabil ei vinovați pentru că au dezamăgit pe suporterii români, dar mai e o șansă, sper să se califice, îmi doresc din tot sufletul asta.

Poate cu mine pe teren, dar trebuie să muncesc de trei ori mai mult. Dar vezi că tragem tare în Spania, ai văzut, suntem în apă, suntem pe teren, pe nisip, trebuie să ne facem treaba, să fim profesioniști.

ADVERTISEMENT