Fotbal intern

Sergiu Buș, lecție pentru fotbaliștii care contestă șomajul tehnic: „Ajung 800 de lei pe săptămână”

08.04.2020 | 15:13
Sergiu Bus lectie pentru fotbalistii care contesta somajul tehnic Ajung 800 de lei pe saptamana
ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaș, precum Dinamo, Poli Iași sau Chindia Târgoviște, au hotărât suspendarea contractelor angajaților, decizie ce a cauzat nemulțumiri în rândul fotbaliștilor clubului din Ștefan cel Mare. Totuși, Sergiu Buș admite că cei 2.380 de lei pe care îi vor primi sportivii în șomaj tehnic, sunt suficienți.

Sergiu Buș, în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul în România și, în același timp, a sistat o parte dintre încasările cluburilor, motiv pentru care mai mulți conducători au hotărât suspendarea contractelor sau reducerea salariilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo și Gaz Metan sunt două dintre cluburile care au trimis angajații în șomaj tehnic, iar jucătorii „câinilor roșii” au recunoscut că iau în calcul atacarea deciziei în instanță.

Sergiu Buș, atacantul medieșenilor, nu a condamnat decizia oficialilor de la Gaz Metan, recunoscând că cei 2.380 de lei sunt suficienți pentru o lună.

ADVERTISEMENT

Probabil voi primi 75 la sută din salariul mediu brut. Eu mi-am făcut un calcul cu soția și stricăm, pe săptămână, cam 700-800 de lei ca să trăim, deci îmi ajunge. Mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să pun deoparte bani. Eu vreau să începem cât mai repede, să terminăm campionatul, pentru că am muncit foarte mult, credeți-mă.

Eu nu am semnat nimic, dar mă conformez deciziei clubului. Domnul președinte a luat decizia, am avut o discuție amicală, de la câțiva metri, dar eu sper să nu dureze mult, pentru că atunci vom simți asta.

ADVERTISEMENT

I-am spus că înțeleg poziția lui, iar el a spus să stau liniștit, că toate cluburile au situația asta, dar o să se revanșeze. Eu sunt convins că așa va fi, pentru că aici nu au fost niciodată probleme financiare”, a declarat Sergiu Buș la TV Digisport.

Gaz Metan, în premieră în play-off

Gaz Metan Mediaș a reușit, în actuala stagiune, prima calificare în play-off din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Sergiu Buș a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei lui Edi Iordănescu, reușind să marcheze nouă goluri în cele 26 de partide disputate.

ADVERTISEMENT