News

Sergiu Florea, studentul la medicină condamnat pentru crimă, a dat în judecată Administrația Penitenciarelor. Care este motivul

Sergiu Florea, studentul la medicină condamnat pentru crimă, a dat în judecată Administrația Națională a Penitenciarelor. FANATIK vă spune care este motivul
30.06.2021 | 10:51
Sergiu Florea studentul la medicina condamnat pentru crima a dat in judecata Administratia Penitenciarelor Care este motivul
Sergiu Florea, studentul la medicină condamnat pentru crimă, a dat în judecată Administrația Penitenciarelor. Care este motivul Sursa foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Fostul student de la Medicină a fost condamnat la 19 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea şi tranşarea lui Trifu Schrott. În prezent, bărbatul este încarcerat la Penitenciarul Deva.

Anterior, Sergiu Florea a fost deținut la Penitenciarul Arad, dar a beneficiat de schimbarea regimului de executare a pedepsei, fiind trecut din regimul închis în semideschis. Aici, el s-a căsătorit cu o tânără de origine ucraineană, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Sergiu Florea, studentul la medicină condamnat pentru crimă, a dat în judecată Administrația Penitenciarelor. Care este motivul

Transferul la Penitenciarul Deva a survenit pentru că la Arad nu se pot executa pedepse în regim semideschis. Tânărul a fost mutat la închisoarea cea mai apropiată de domiciliul acestuia.

Totuși, Sergiu Florea a făcut mai multe cereri în care pentru un transfer la penitenciarul Bistrița. El și-a motivat petițiile spunând că dorește să fie mai aproape de locul în care locuiește soția sa. Silicitările i-au fost respinse, iar acesta a dat în judecată Administrația Națională a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

Procesul a fost deschis la Curtea de Apel Alba Iulia. Sergiu Florea a motivat acțiunea prin prevederile legale conform cărora  stabilirea penitenciarului în care persoana condamnata execută pedeapsa şi a regimului de executare a pedepselor trebuie să se aibă în vedere ca deţinutul să fie cât mai aproape de localitatea de domiciliu şi de familie.

Mai mult, deținutul le-a explicat judecătorilor că distanța dintre Penitenciarul unde este închis și localitatea unde se află soția sa a produs cheltuieli considerabile pentru femeie, întrucât costurile pentru transport sunt foarte mari. El a precizat că cei doi sunt căsătoriți de cinci ani și au o relație de opt.

ADVERTISEMENT

Fostul student la medicină este de acord că legea prevede ca Penitenciarul să fie cel mai apropiat de domiciliul său, dar a subliniat că familia sa este reprezentată de soție. „Situaţia s-a schimbat pe parcursul a peste 11 ani de detenţie, soţia i-a devenit familie, iar conform art. 11 alin. 5 din aceeaşi lege, deţinutul trebuie să fie aproape de familie pentru a se putea reintegra în societate”.

Cererea a fost respinsă

Cererea lui Sergiu Florea a fost respinsă de judecătorii de la Curtea de Apel Alba. Aceștia au considerat că Administrația Penitenciarelor a procedat corect când au ales închisoarea cea mai apropiată de domiciliul deținutului.

ADVERTISEMENT

„Solicitarea reclamantului de interpretare a noţiunii de domiciliu în sensul locaţiei unde soţia sa avea viza de flotant nu poate fi primită atât faţă de prevederile art. 91 alin. 1 din Codul civil (dovada domiciliului şi a reşedinţei se face cu menţiunile cuprinse în cartea de identitate), art. 89 alin. 1 din Codul civil (stabilirea sau schimbarea domiciliului se face cu respectarea dispoziţiilor legii speciale) cât şi faţă de caracterul provizoriu al utilizării acelei locaţii de către numita K.I. (viza de flotant expirând la data de 26.11.2020), despre care chiar reclamantul afirmă că în prezent se află la muncă în străinătate şi nu a făcut dovada că ar deţine o viză valabilă de flotant,” au notat.

Sentinta nu este definitivă, iar fostul student o poate ataca cu recurs. Înainte de a se căsători cu tânărul, soția acesteia declara că este dispusă să-i fie alături: „nu îmi doream să mă căsătoresc pentru că suferă foarte multă lume, prietenii mei, toţi o să mă judece, dar sunt gata să fiu cu el şi la greu şi la bine.

„Nu vreau să fiu cu el doar când o să fie afară şi o să-i fie bine. Acum are cel mai mult nevoie de mine, să îl vizitez, să-i spun o vorbă bună. Pe toţi îi vizitează cineva, dar pe el nu îl vizitează nimeni şi mie îmi pare foarte rău de asta,” a adăugat.

ADVERTISEMENT