Sport

Sergiu Hanca, analiză dură după eșecurile naționalei din Liga Națiunilor: ”Dacă nu învăţăm înseamnă că ne merităm soarta să fim înjuraţi”

Echipa națională a României a avut un start ratat în Liga Națiunilor, dar Sergiu Hanca este de părere că jucătorii trebuie să treacă repede peste cele trei eșecuri.
01.07.2022 | 09:46
Sergiu Hanca analiza dura dupa esecurile nationalei din Liga Natiunilor Daca nu invatam inseamna ca ne meritam soarta sa fim injurati
Echipa națională a României a avut un start ratat în Liga Națiunilor, dar Sergiu Hanca este de părere că jucătorii trebuie să treacă repede peste cele trei eșecuri. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Din cauza rezultatelor proaste înregistrate în acest an, România a coborât șase poziții în ierarhia FIFA și se află pe locul 54.

Eșecurile din Liga Națiunilor, o lecție pentru Sergiu Hanca

Naționala României a avut trei eșecuri în primele patru meciuri din Liga Națiunilor, care au însemnat și primele partide oficiale pentru selecționerul Edi Iordănescu, iar Sergiu Hanca crede că jucătorii trebuie să tragă învățăminte din aceste jocuri.

ADVERTISEMENT

”În fotbal trebuie rapid să uiţi şi să mergi mai departe. Nu este timp, trebuie să analizezi situaţia şi să te autoanalizezi. Să încerci ca data viitoare să faci să fie mai bine. Trebuie să mergi înainte, fotbalul nu te aşteaptă. În fiecare săptămână sunt meciuri şi trebuie să fii pregătit.

Toată lumea avea speranţe. Şi noi aveam speranţe. Din păcate, acesta este fotbalul, am primit o lecţie, sper să învăţăm din ea cât mai repede. În fotbalul din ziua de astăzi sunt momente grele pe care trebuie să ştii să le gestionezi, să treci peste ele şi să dai mai mult.

ADVERTISEMENT

Acesta este adevărul, nu trebuie să ne minţim. Trebuie să luăm toată această perioadă ca pe o lecţie şi, la acţiunile viitoare, să facem lucrurile să funcţioneze mai bine”, a declarat Hanca, pentru as.ro.

Hanca dă vina pe mentalitatea poporului român

Fotbalistul de la Cracovia consideră că naționala României a avut prea puține calificări în ultimii ani și speră ca actuala generație să ajungă la un turneu final. În schimb, el crede că suferim foarte mult la nivelul mentalității.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu învăţam înseamnă că ne merităm soarta să fim înjuraţi, să fim apostrofaţi. Să nu avem un respect de sine faţă de noi şi să nu ne dorim să facem mai mult.

Cred că a trecut o grămadă de ani de când naţionala nu a mai fost la un turneu final. Este foarte mult timp. Chiar şi aşa, 2008 şi 2016 este prea puţin pentru ultimii 20 – 30 de ani. Trebuie să facem tot posibilul să ne calificăm şi noi la un turneu final.

ADVERTISEMENT

Nu pot să zic că este o atmosferă rea. Noi suntem un grup unit, nu există duşmănii între noi sau chestii de genul. Dar există mentalitatea fotbalistului român, îmi pare rău să spun asta. Suferim, acesta este adevărul. Trebuie să fim sinceri. Fotbalistul român nu are acea foame de performanţă.

Când dă de greu, aşa cum a zis şi Răzvan Lucescu, are tendinţa să cedeze, să găsească alibiuri şi aceste lucruri nu te fac să progresezi. Cred că nu vorbim de noi, toate aceste lucruri vin din spate, de la copii şi juniori, vin de la poporul român.

Suntem un popor foarte descurcăreţ dar, când dăm de greu, încercăm să ieşim cu o şmecherie, nu să muncim sau să încercăm să facem lucrurile corect. Nu doar fotbalul suferă, cred că România suferă în momentul de faţă”, a încheiat Sergiu Hanca.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în...
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în club după eșecul cu Poli Iași
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Drama unei mari actrițe din România. Bolnavă și cu o pensie umilitoare
Drama unei mari actrițe din România. Bolnavă și cu o pensie umilitoare
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!