Sport

Sergiu Hanca, aproape să se despartă de Universitatea Craiova! Este dorit insistent la Dinamo. Exclusiv

Sergiu Hanca este din ce în ce mai aproape de despărțirea de Universitatea Craiova, după un an fără realizări în tricoul „juveților”. Fotbalistul ar putea rămâne în SuperLiga.
08.06.2023 | 08:21
Sergiu Hanca aproape sa se desparta de Universitatea Craiova Este dorit insistent la Dinamo Exclusiv
Sergiu Hanca, aproape de despărțirea de Universitatea Craiova! Dinamo București își dorește repatrierea fotbalistului. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Experiența lui Sergiu Hanca la Universitatea Craiova se apropie de sfârșit, după un sezon de uitat pentru internaționalul român la formația din Bănie. Totuși, mijlocașul ar putea rămâne în SuperLiga, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că Dinamo București își dorește repatrierea fotbalistului.

Sergiu Hanca, aproape de despărțirea de Universitatea Craiova! Dinamo București își dorește repatrierea fotbalistului

Deși se anunța a fi un transfer important pentru Universitatea Craiova în lupta pentru titlu, Sergiu Hanca nu s-a impus în primul „11” al oltenilor, atât cu Mirel Rădoi, cât și cu Eugen Neagoe. Mai mult, fostul dinamovist a cunoscut un regres semnificativ după excluderea din lotul „alb-albaștrilor” de către fostul selecționer.

ADVERTISEMENT

Sergiu Hanca a fost exclus din lotul „alb-albaștrilor” de către Mirel Rădoi împreună cu Andrei Ivan, Jovan Markovic și Ionuț Vînă, după egalul surprinzător al Universității Craiova cu CS Ocna Mureș, formație din Liga 3. Decizia fostului tehnician din Bănie l-a luat prin surprindere chiar și pe Mihai Rotaru la acea vreme.

Cei patru excluși s-au antrenat o perioadă separat de lotul Universității Craiova în Lunca Jiului, iar Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au pornit un litigiu de milioane de euro cu formația din Bănie. Totuși, Comisia de Recurs a FRF au hotărât ca cei doi fotbaliști să nu fie despăgubiți de Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

Cu o singură prezență pentru Universitatea Craiova în play-off-ul din SuperLiga, Sergiu Hanca este aproape de despărțirea de formația finanțată de Mihai Rotaru. Din informațiile FANATIK, fotbalistul și-ar putea rezilia contractul cu gruparea din Bănie în cursul zilei de joi. El ar urma astfel exemplul lui Ionuț Vînă, care a ajuns deja la un acord cu șefii Universității pentru încetarea raporturilor contractuale.

Sergiu Hanca ar putea rămâne în SuperLiga chiar și după despărțirea de Universitatea Craiova, fiind dorit de unul dintre cluburile de tradiție din România. Din informațiile FANATIK, Dinamo București își dorește repatrierea fotbalistului de 31 de ani după promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Sergiu Hanca are 10 prezențe în SuperLiga la Universitatea Craiova, iar în cinci dintre acestea a început încă din primul minut. Internaționalul român are un contract valabil până în 2025 cu formația din Bănie, însă fostul dinamovist nu își va duce la bun sfârșit înțelegerea.

Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au pierdut litigiul de 7,5 milioane de euro cu Universitatea Craiova

Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au pierdut litigiul de milioane de euro cu Universitatea Craiova pe sfârșitul sezonului 2022-2023 din SuperLiga. Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal a decis că cei doi jucători să nu fie despăgubiți după excluderea din lotul „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

„Întrunită joi, 13 aprilie 2023, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri: HANCA SERGIU CĂTĂLIN vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părți ca nefondate. Definitivă și executorie pe plan intern.

„Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 13.04.2023 în ședință nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Hanca Sergiu Cătălin. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA.

„VÎNĂ IONUȚ DANIEL vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părți ca nefondate. Definitivă și executorie pe plan intern.

Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 13.04.2023 în ședință nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Vînă Ionuț Daniel. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA”, se arată pe site-ul LPF.


  • 6,00 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT