Fotbal intern

Sergiu Hanca s-a transferat la MKS Cracovia! Vezi pe ce perioadă a semnat. Foto

12.01.2019 | 21:18
Sergiu Hanca a semnat cu MKS Cracovia

Mijlocașul echipei Dinamo București, Sergiu Hanca, s-a transferat la MKS Cracovia. Polonezii s-au arătat interesați imediat de transferul fotbalistului care a anunțat la finalul 2018 că nu vrea să mai rămână la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 21.15. Sergiu Hanca a fost prezentat oficial la MKS Cracovia. Fundaşula fost dus la gruparea din Polonia de Pawel Golanski, fostul jucător al celor de la FCSB care a devenit impresar, iar acesta a semnat un contract valabil trei ani şi jumătate.

“Sergiu Hanca întăreşte lotul Cracoviei. Jucătorul Român a semnat pe trei ani şi jumătate. Bine ai venit la cel mai vechi club din Polonia”, apare pe pagina de Facebook a celor de la MKS Cracovia.

Sergiu Hanca şi Pawel Golanski, fostul jucător al FCSB-ului

UPDATE, 11 ianuarie, ora 14.30. Dinamo București a anunțat pe pagina de Facebook că Sergiu Hanca a semnat contractul cu MKS Cracovia.

“OFICIAL. Sergiu Hanca la MKS Cracovia
București, 11 ianuarie 2019. FC Dinamo București și MKS Cracovia au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al mijlocașului Sergiu Hanca la clubul polonez. 
La Dinamo din luna ianuarie a anului 2016, Sergiu Hanca a marcat 20 de goluri în 114 meciuri în tricoul alb-roșu, disputate în toate competițiile.
Clubul din Ștefan cel Mare îi transmite fostului jucător dinamovist, prin intermediul site-ului oficial, mult succes în carieră!

114 partide / 20 de goluri a adunat Hanca la Dinamo în toate competițiile: 95/17 în Liga 1, 11/- în Cupa României, 6/3 în Cupa Ligii și 2/- în Europa League.
1 trofeu a câștigat Hanca la Dinamo, Cupa Ligii în 2017.
4 selecții are Hanca pentru prima reprezentativă a României.
9 este locul ocupat de MKS Cracovia în prima ligă a campionatului polonez”, este mesajul postat de Dinamo pe pagina de Facebook.


UPDATE / Sergiu Hanca a plecat în Polonia pentru a face vizita medicală și pentru a-și negocia salariul, apoi, în cursul zilei de astăzi, va semna și înțelegerea cu echipa de pe locul 9 din campionatul Poloniei. Mijlocașul care a petrecut trei ani la Dinamo București va fi coleg cu un alt român, fundașul Cornel Râpă.

Sergiu Hanca în duel pentru balon cu Biel Company în meciul Hermannstadt - Dinamo
Sergiu Hanca în duel pentru balon cu Biel Company în meciul Hermannstadt – Dinamo

Sergiu Hanca se transferă la MKS Cracovia pentru 100.000 de euro

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a avut mari probleme cu suporterii dinamoviști la ultimul meci din 2018, atunci când aceștia i-au agresat soția în tribune la meciul din deplasare cu Astra Giurgiu. După acest incident, Sergiu Hanca a decis că nu va mai rămâne la Dinamo București, iar oficialii ”câinilor” i-au dat la mână o hârtie prin care se poate transfera până la 20 ianuarie la orice formație care va plăti 100.000 de euro, iar suma pare să fie acceptată de polonezii de la MKS Cracovia.

Sergiu Hanca a venit la Dinamo București la începutul anului 2016 de la ASA Târgu Mureș, iar în cei trei ani petrecuți în ”Groapă” a marcat 20 de goluri și a dat 22 de pase decisive în 108 partide jucate în toate competițiile. El are în palmares Cupa Ligii Româniri în 2017 și o finală de Cupa României în 2016.

După disputarea a 20 de etape din campionatul Poloniei, MKS Cracovia ocupă locul nouă în clasament, cu 27 de puncte. În Polonia se joacă cu sistem play-off și play-out, primele opt echipe urmând a se lupta pentru titlu și cupele europene, iar celelalte opt pentru salvarea de la retrogradare. În perioada 19 ianuarie – 3 februarie, MKS Cracovia va efectua un cantonament în Turcia. Campionatul polonez se va relua la 8 fenruarie.