Fotbal intern

Sergiu Hanca, audiat ca martor în „dosarul Ekeng”. Ce le-a spus judecătorilor: „A durat o veșnicie până a venit ambulanța”

09.01.2019 | 16:38
Sergiu Hanca audiat ca martor in dosarul Ekeng Ce lea spus judecatorilor A durat o vesnicie pana a venit ambulanta

Sergiu Hanca s-a prezentat miercuri la Judecătoria Sectorului 2 în cadrul unei noi înfățișări în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng. Fotbalistul care încă aparține lui Dinamo este audiat în calitate de martor.

UPDATE ora 16:40. Ce a spus Hanca la audieri: Eram în spatele lui Patrick, în lateral stânga. S-a auzit bubuitura. Am ajuns al doilea sau al treilea. Rotariu a ajuns primul. Horcăia, se auzea așa ca un horcăit. Nu m-am uitat la ochii lui. M-am speriat și am fugit. Mi s-a părut foarte mult până a venit ambulanța, o vesnicie, o viață de om. L-am văzut pe Dănciulescu cum plângea. Ne-am îndepărtat pentru că ne strigau doctorii să facem loc“.

Sergiu Hanca a fost obligat să se prezinte la audieri după ce a fost citat la trei adrese, inclusiv la FC Dinamo sau la hotelul RIN. Hanca și jucătorul de atunci al lui FC Viitorul, Florin Tănase, s-au aflat în apropierea lui Patrick Ekeng în momentul în care jucătorul lui Dinamo a căzut pe gazon.

Dorin Rotariu și jucătorii lui Viitorul, lângă Patrick Ekeng

Sergiu Hanca, audiat în „dosarul Ekeng”, alături de Florin Tănase

Astfel, și actualul fotbalist al celor de la FCSB a fost audiat în „dosarul Ekeng”. El a răspuns prezent la ultima audiere la Judecătorie, din 21 noiembrie, unde a oferit detalii extrem de șocante cu privire la cazul Ekeng. “Țin minte că a căzut în spatele meu. M-am dus să-l iau de mână și să-l întorc într-o parte. Ekeng era în spatele meu, eu eram la centrul terenului. S-a auzit căzătura. Am văzut că era întins. Nu mai știu dacă am fost primul lângă el. L-am luat de o mână și l-am întors pe o parte, căzuse pe spate. Se auzea un horcăit. Avea maxilarul blocat, își pierduse cunoștința. Ochii erau blocați, deschiși.” 

Nu știu ce să zic, imediat a venit medicul clubului Dinamo. L-a pus pe spate și a început să-l resusciteze. L-a apăsat pe piept și nu îmi aduc aminte. La un minut sau un minut și jumătate a venit ambulanța. Nu am văzut doctorul. Nu știu cine era doctorul. Oamenii de la ambulanță au luat targa. Când l-au pus pe targă, nu mai respira, asta am observat. Cam două-trei minute a durat până l-au urcat în targă. L-au și scăpat, se lăsa targa în jos. Nu știu ce i-au făcut cât au stat pe teren, eram întors cu spatele”, a mai spus “decarul” FCSB în faţa judecătorilor.

Procesul în cazul Ekeng a început pe 26 septembrie, anul trecut, iar Mihaiela Duță, medicul de pe ambulanța care ar fi trebuit să îl resusciteze pe fotbalist este acuzată de ucidere din culpă.