Sport

Clauza lui Hanca îl „blochează” pe Mirel Rădoi. Câți bani plătește Rotaru dacă vrea să-l dea afară de la Craiova. Exclusiv

Sergiu Hanca a fost trimis la echipa a doua de Mirel Rădoi înainte de derby-ul cu Rapid. CS Universitatea Craiova nu poate să-l dea afară pe jucător decât dacă plătește bani grei!
24.11.2022 | 15:45
Clauza lui Hanca il blocheaza pe Mirel Radoi Cati bani plateste Rotaru daca vrea sal dea afara de la Craiova Exclusiv
Sergiu Catalin Hanca se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre FC U Craiova si Universitatea Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 7 august 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a aruncat în aer vestiarul oltenilor la ultimul meci din SuperLiga. I-a scos în afara lotului pe Andrei Ivan, Jovan Markovic, Sergiu Hanca și Ionuț Vână. Între timp aceștia au fost reprimiți să se antreneze cu echipa, dar separat de restul lotului, așa cum a dezvăluit în exclusivitate FANATIK.

Sergiu Hanca are clauze-beton în contractul cu Craiova. Decizia radicală a lui Mirel Rădoi, pusă pe hold!

Din informațiile noastre, decizia reprimirii parțiale a celor patru proscriși are legătură și cu unele clauze din contractele fotbaliștilor. Plus că există o listă de jucători de la prima echipă care nu pot evolua pentru echipa a doua, listă care se actualizează la LPF în perioadele de pauză.

ADVERTISEMENT

Printre cei care nu pot fi trimiși la echipa a doua se află și Sergiu Hanca! În momentul în care a semnat vara trecută cu CS Universitatea Craiova, fostul „polonez” și-a trecut în contract o clauză prin care să fie protejat de anumite decizii tehnice.

FANATIK a aflat că Sergiu Hanca nu poate fi trimis să facă antrenamente cu echipa secundă a clubului! Este și motivul pentru care decizia radicală a lui Mirel Rădoi a fost pusă pe hold. La începutul săptămânii, Hanca și ceilalți trei s-au antrenat separat de restul echipei, dar cu lotul primei echipe.

ADVERTISEMENT

Craiova nu-l poate da afară pe Sergiu Hanca fără să plătească polonezilor 200.000 de euro! Încă un „cui” pentru patronul Mihai Rotaru

Mai este o problemă foarte importantă pentru care excluderea lui Hanca și eventuala renunțare la el în pauza de iarnă creează bătăi de cap pentru Universitatea Craiova. Și este vorba tot despre o clauză-beton în contract.

Nu doar Hanca este protejat, dar și polonezii de la Cracovia au avut destule pretenții în momentul mutării de la sfârșitul lunii iulie. Astfel, dacă în primul an de contract cu oltenii Hanca este transferat la altă echipă sau este dat afară, Cracovia va încasa 200.000 de euro! Asta și pentru că jucătorul a fost lăsat gratis de polonezi, în primul rând la insistențele sale, Sergiu invocând motive personale.

ADVERTISEMENT

Ai greșit o dată, îți mai dau o șansă, că am fost și eu jucător, dar la a treia ești exclus. Indolența și suficiența nu le accept. Sergiu (n.r. – Hanca) ține adversarul într-una, i-am explicat ce trebuie să facă și nu a înțeles” – Mirel Rădoi, explicându-și decizia radicală

În aceste condiții, Mihai Rotaru va încerca să nu se ajungă la activarea acelei clauze. Dacă CS Universitatea i-ar rezilia contractul lui Hanca, așa cum a dat de înțeles Mirel Rădoi, Rotaru e bun de plată pentru un jucător adus gratis!

  • 30 iunie 2025 este data la care expiră contractul lui Sergiu Hanca la Craiova

Contre între Mihai Rotaru, Sorin Cârțu și Mirel Rădoi după anunțul excluderii „lotului de 4”: antrenorul e prins la mijloc!

Mihai Rotaru a avut o intervenție dură la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, imediat după meciul din Giulești, când Rădoi a făcut anunțul excluderii. Între timp și președintele Sorin Cârțu l-a „faultat” într-o declarație publică pe antrenor.

ADVERTISEMENT

Rotaru a dorit să pună lucrurile la punct, fiind deranjat în primul rând că decizia scoaterii din lot a lui Ivan, Markovic, Hanca și Vână a fost anunțată de Rădoi înainte de a discuta cu el. „Am aflat de la televizor”, spunea șeful din Bănie. Acesta a dat de înțeles că vor urma și amenzi pentru Rădoi și Cârțu, „care au spălat în public rufele familiei”, după cum s-a exprimat Rotaru.

Între timp, din exterior pare că apele s-au liniștit. Practic, antrenorul a fost prins la mijloc. Deciziile sale radicale nu pot sta în picioare pentru că ar prejudicia, mai ales financiar, clubul. Pasul în spate făcut de Rădoi asigură momentan puțin calm. Dar bulgărele a plecat la vale.

  • 1.000.000 de euro este cota actuală a lui Sergiu Hanca, la jumătate față de maximul carierei din urmă cu 5 ani
  • 12 meciuri a jucat Hanca pentru olteni în toate competițiile, marcând un singur gol, contra rivalei FCU Craiova 1948

  • Cotă BETANO pentru U Craiova: 1,53 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova! Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT