Fotbal intern

Sergiu Hanca, pe picior de plecare! Ofertă tentantă de la Legia Varșovia

02.09.2018 | 12:16
Sergiu Hanca pe picior de plecare Oferta tentanta de la Legia Varsovia

După ce s-a despărțit de May Mahlangu și a fost aproape să îl piardă pe Dan Nistor, Dinamo ar putea să rămână fără unul dintre cei mai importanți fotbaliști din lotul lui Florin Bratu. Astfel, pe adresa clubului din Ștefan cel Mare a venit o ofertă de la Legia Varșovia pentru Sergiu Hanca.

În schimbul mijlocașului de bandă dinamovist polonezii oferă o jumătate de milion de euro. Salariul este și el unul atractiv, astfel încât șansele ca mutarea să se facă sunt foarte mari. Singurul impediment în fața acestui mutări pare a fi sfârșitul perioadei de transferuri, care expiră mâine, 3 septembrie, atât în România cât și în Polonia. Cu toate acestea, cele două părți par a fi încrezătoare că pot semna toate actele pentru ca trecerea lui Hanca la Legia Varșovia să fie oficializată. 

Hanca, ofertă de la Legia Varșovia, după ce a fost urmărit în cantonamentul din Polonia

Interesul Legiei Varșovia pentru Sergiu Hanca nu este unul nou. Fotbalistul a fost urmărit de scouterii polonezilor chiar și în cantonamentul echipei, care a avut loc la Gniewino. Mutarea s-a amânat însă din cauza faptului că Legia a fost eliminată în preliminariile Europa League, după ce a pierdut cu Dudelange, formația care pe parcursul competiției a trecut și de CFR Cluj. Până la urmă, oficialii clubului din capitala Poloniei au căzut de acord că Hanca ar putea fi util pentru câștigarea titlului.

Hanca a fost în ultimele două sezoane unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo. În ultima stagiune, mijlocașul dreapta a marcat de șase ori, dar a reușit și 7 pase decisive, în timp ce în sezonul 2016/2017, Hanca a fost în mare formă, cu 9 goluri și 10 pase decisive, motiv pentru care a și ajuns în angrenajul naționalei României, cu 4 apariții în echipamentul „tricolorilor”. 

Hanca ar deveni al doilea jucător care părăsește Dinamo, după Mahlangu

Dinamo a început actualul sezon cu o formulă foarte tânără, dar sistemul lui Florin Bratu se baza pe un mijloc cu experiență, format din Dan Nistor, May Mahlangu și Sergiu Hanca. Dacă ultimul va ajunge în Polonia, atunci din această tripletă Dinamo va mai rămâne doar cu Dan Nistor, cel care a fost la rândul său ofertat de FCSB.

În schimb, Dinamo va încasa 500.000 de euro pentru transferul lui Mahlangu, în timp ce fotbalistul va primi de la bulgari un salariu de 30.000 de euro pe lună, timp de trei ani.  Mahlangu a ajuns la Dinamo în vara lui 2016, de la Saint Truden, din prima ligă din Belgia. În locul său a fost adus în Ștefan cel Mare internaționalul panamez Armando Cooper.

Mahlangu e ultimul dintr-o serie de jucători la care patronul lui Dinamo a renunţat în ultima perioadă. Pe lângă sud-african, “câinii” i-au mai pierdut şi pe Valentin Costache (700.000 de euro), Ionuţ Nedelcearu (600.000 de euro), Steliano Filip (300.000 de euro) şi Paul Anton (400.000 de euro). De asemenea, în ianuarie 2017, Harlem Gnohere a ajuns la FCSB în schimbul a doar 250.000 de euro. Sergiu Hanca ar urma și el, cel mai probabil, să facă parte din lista de jucători vânduți de Negoiță.