Fotbal international

Sergiu Hanca, propunere pentru finalizarea sezonului: „Să se închirieze un hotel, să stea toate echipele acolo”

04.04.2020 | 18:34
Sergiu Hanca propunere pentru finalizarea sezonului Sa se inchirieze un hotel sa stea toate echipele acolo
ADVERTISEMENT

Sergiu Hanca a propus un scenariu pentru finalizarea actualului sezon competițional, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Fotbalistul de la Cracovia consideră că echipele ar putea fi cazate în mai multe hoteluri și să joace toate partidele în același oraș.

Sergiu Hanca, propunere surpriză pentru încheierea campionatelor

Campionatele de fotbal din Europa au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, Belarus fiind singura excepție, iar modalitatea prin care actualul sezon ar fi încheiat nu este cunoscută.

ADVERTISEMENT

Din Polonia, unde ultimele meciuri s-au jucat pe 10 martie, Sergiu Hanca propune o variantă inedită pentru ca sezoanele în curs să fie încheiate.

Fotbalistul Cracoviei consideră că echipele ar putea fi deplasate într-un singur oraș, cu mai multe stadioane, unde s-ar disputa toate partidele rămase din actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Nu am așteptări să se reia fotbalul în acest moment pentru că nu se poate prezice nimic. S-ar putea face ceva, dar este foarte costisitor pentru cluburi.

Ar exista o soluție, să se închirieze un hotel să stea toate echipele acolo, izolate, să jucăm într-un oraș, în Varșovia cum e la noi aici, jucăm pe un teren. Și într-o lună terminăm.

ADVERTISEMENT

Dar cred că e foarte costisitor, deja unele cluburi rămân fără sponsori, e foarte greu. Înțeleg că în Bundesliga unele echipe au reluat antrenamentele”, a declarat Sergiu Hanca la TV Digisport.

Situația salariilor din Polonia

Sergiu Hanca dezvăluie că jucătorii cluburilor din Polonia nu pot fi trimiși în șomaj tehnic, așa cum s-a întâmplat la una dintre fostele sale echipe, Dinamo, situația contractuală fiind diametral opusă față de cea din România.

ADVERTISEMENT

În Polonia sunt mulți jucători care contract pe firmă, nu contracte de muncă, ci contract cu firme. Doar jucătorii străini nu au voie să își facă firme, așadar nu se poate introduce șomaj tehnic în Polonia, pentru că sunt contracte diferite”, transmite Sergiu Hanca.

Fostul dinamovist este cel mai bun marcator al celor de la Cracovia în acest sezon, cu opt reușite în 25 de etape.

ADVERTISEMENT
Tags: