Sport

Sergiy Stakhovsky, cunoscutul tenismen înrolat în armata ucraineană, mesaj emoţionant pentru români: „Vă mulțumesc pentru tot ajutorul. Vom învinge Rusia”

Fostul jucător de tenis Sergiy Stakhovsky, care luptă alături de armata ucraineană pe frontul de la Kiev, a mulțumit românilor printr-un mesaj transmis prin intermediul FANATIK.
07.03.2022 | 13:13
Sergiy Stakhovsky cunoscutul tenismen inrolat in armata ucraineana mesaj emotionant pentru romani Va multumesc pentru tot ajutorul Vom invinge Rusia
Sergiy Stakhovsky a vorbit cu FANATIK după ce a ales să meargă la Kiev și să lupte alături de armata ucraineană
ADVERTISEMENT

Sergiy Stakhovsky, fostul număr 31 ATP, care s-a înrolat în armata ucraineană și luptă alături de conaționalii lui pentru a apăra Kievul, mulțumește României pentru sprijinul acordat refugiaților. El a declarat că va continua să-și apere țara până la capăt, printr-un mesaj transmis prin intermediul FANATIK.

Sergiy Stakhovsky, mesaj pentru români prin intermediul FANATIK. Nu a putut să le spună copiilor că pleacă la război

”Salut, aș vrea să mulțumesc românilor pentru ajutorul și sprijinul pe care l-au oferit refugiaților ucraineni. Noi, cei din Ucraina, vom rămâne pe poziții, nu ne vom da la o parte și vom încerca să învingem Rusia. Dar… avem nevoie de ajutor… de orice fel”, a declarat Sergiy Stakhovsky pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Sergiy Stakhovsky, în vârstă de 36 de ani, s-a întors în Ucraina în urmă cu câteva zile, după ce a auzit că Rusia i-a invadat țara. El se afla în vacanță la Dubai, alături de familia lui, după ce în ianuarie 2022, după Australian Open, s-a retras din circuitul ATP, punând capăt unei cariere de 19 ani.

Stakhovsky a mers imediat în Ungaria, și-a lăsat soția și cei trei copii la casa lor in Budapesta și a trecut granița în Ucraina, cu destinația Kiev. Jucătorul de tenis a mărturisit că nu a putut să le spună copiilor că merge la război.

ADVERTISEMENT

”Bineînțeles că soția mea a fost supărată. A înțeles de ce fac acest lucru, dar ea a considerat plecarea mea o trădare. Iar eu înțeleg perfect de ce simte asta față de mine. Ea nu le-a spus copiilor, nici eu nu le-am spus… unde merg. Probabil că își vor da seama în curând”, a povestit Sergiy Stakhovsky într-un interviu pentru CNN. Copiii jucătorului de tenis nu au mai mult de 7 ani.

Sergiy Stakhovsky: „Hai să-l oprim pe Putin împreună!”

Sergiy Stakhovsky a mai spus că nu a avut cum să stea deoparte când Rusia a invadat Ucraina. El a explicat că s-a născut acolo, iar bunicii lui au trăit și au murit în Ucraina. ”Nimeni de aici nu vrea să fie eliberat de Rusia, oamenii doresc libertate și democrație. Rusia vrea să ne aducă disperare și sărăcie”, a mai spus ucraineanul.

ADVERTISEMENT

Sportivul spune însă că Ucraina are nevoie de ajutor și că Putin poate fi oprit doar printr-un efort comun, al mai multor state. ”Asta se întâmplă în acest moment, aici. Dar lumea poate opri acest dezastru. Trebuie să oprim Rusia. Rușii au atacat centrala nucleară de la  Zaporojie. Lumea se îndreaptă spre evenimente catastrofice. Haideți să-l oprim pe Putin împreună”, a scris Stakhovsky pe contul lui de socializare.

Fostul jucător de tenis nu știa să mânuiască o armă când a ajuns în Ucraina și a trebuit să învețe să tragă în doar câteva ore. Doar atât a durat antrenamentul. El spune că nu a venit aici să moară, că speră să-și strângă din nou copiii în brațe, iar aceștia să-i înțeleagă decizia, indiferent cum se va încheia acest episod.

ADVERTISEMENT

Sergiy Stakhovsky a fost la București în 2013

De asemenea, Sergiy Stakhovsky a dezvăluit că a încercat să ia legătura cu Federer și Nadal prin intermediul mesageriei, însă aceștia nu i-au răspuns. În schimb, Novak Djokovic i-a transmis un mesaj de susținere și chiar au avut o scurtă discuție.

Sergiy Stakhovsky a fost în România în 2013, atunci când a participat la BRD Năstase Țiriac Open, unde a fost eliminat în turul 2 de Guillermo García-López. În același an, el a reușit să-l învingă, însă, pe Roger Federer, la Wimbledon, reușind să pună capăt unui record de 36 de sferturi de finală consecutive jucate de sportivul elvețian. Sergiy Stakhovsky a strâns 4 titluri ATP în carieră și a ajuns de 6 ori în turul 3 la turneele de Grand Slam. El a avut câștiguri totale de peste 5,6 milioane de dolari în carieră.

ADVERTISEMENT