Fotbal international

Sergiy Sydorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev, despre Mircea Lucescu: „Emană încredere“

22.12.2020 | 21:30
Sergiy Sydorchuk capitanul lui Dinamo Kiev despre Mircea Lucescu Emana incredere
ADVERTISEMENT

Sergiy Sydorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev, a oferit un amplu interviu în presa din Ucraina în care a vorbit şi despre antrenorul Mircea Lucescu. Mijlocaşul a avut numai laude la adresa românului, despre care spune că emană încredere, iar acest lucru a influenţat pozitiv jucătorii.

Sub comanda lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev a terminat anul 2020 pe primul loc în campionat, cu un punct peste rivala Şahtior Doneţk.

ADVERTISEMENT

Până la venirea românului, echipa din capitala Ucrainei a terminat mereu pe poziţia secundă în precedentele patru sezoane. Ultimul titlu al lui Dinamo datează din 2016.

Serhiy Sydorchuk:„Nu ţipă prea mult şi te face să înveţi din greşeli“

Deşi fanii lui Dinamo Kiev l-au contestat îndelung pe Mircea Lucescu pentru trecutul lui la rivala Şahtior, tehnicianul a reuşit să o readucă pe Dinamo în fruntea clasamentului şi i-a cucerit pe jucătorii săi.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Sergiy Sydorchuk spune că are o relaţie foarte bună cu antrenorul, iar că felul în care acesta lucrează şi emană energie pozitivă a dus la evoluţiile bune.

„Mister este genul de antrenor care nu ţipă prea mult, dar adoptă un ton care devine inconfortabil. Critică, dar constructiv. Ştie unde trebuie să ‘apese’. Dar face acest lucru fără intenţia de a umili sau de a te face să te simţi vinovat, ci mai mult pentru ca tu să înveţi din greşeli. În final, ce e cel mai bine pentru tine va fi bine şi pentru echipă.

ADVERTISEMENT

Mi se pare că antrenorii ar trebuie să analizeze acest aspect (n.r. – Ognen Vukojevic a spus că Lucescu a ridicat potenţialul jucătorilor lui Dinamo cu 30-40%). Lucescu emană încredere, iar acest lucru influenţează atât jocul echipei, cât şi pe cel individual. Încărcaţi cu această energie, jucătorii cresc“, a povestit căpitanul lui Dinamo.

Sergiy Sydorchuk: „Lucescu ne comunică totul clar“

„Fotbaliştii au asimilat informaţiile mai bine. Ne comunică totul clar. Iar un factor important a fost faptul că rezultatele de la început au fost pozitive. Când totul începe bine, jucătorii sunt mai implicaţi. Continuitatea joacă un rol important în orice domeniu şi e important să vezi că munca ta dă roade.

ADVERTISEMENT

Când a venit, Lucescu l-a citat pe Ferguson: ‘Atacul poate câştiga un meci, dar apărarea câştigă campionatul’. A organizat foarte bine sistemul defensiv.

Mi s-a părut diferit atunci când o antrena pe Şahtior, dar acum l-am cunoscut din interior, cum s-ar spune. Îşi apără jucătorii, în sensul că nu permite nimănui să-i jignească. Face totul pentru ca fotbaliştii să se simtă bine, iar ei se simt protejaţi.

Deja am stabilit o relație foarte bună căpitan – antrenor și comunicăm direct. Dacă apar probleme în vestiar ori modificări ale programului, Mister mă roagă să-i spun totul, orice nuanță, orice detaliu. Ne ajută mereu cu un sfat, ne ascultă dorințele și rezolvă situația, gestionând-o în felul său, special“, a mai spus Sergiy Sydorchuk.

ADVERTISEMENT