Serialul de pe Netflix care a rupt topurile în toată lumea, inclusiv în România. Povestea te lasă cu sufletul la gură și aduce în discuție niște probleme grave ale societății din prezent.
Persoanele care au abonament la Netflix pot vedea numeroase filme și seriale pentru toate gusturile, în funcție de preferințe. Multe producții lansate recent ajung rapid în topul celor mai vizionate și reușesc să captiveze publicul prin povestea lor.
Un serial lansat cu nici două săptămâni în urmă a fost urmărit de milioane de persoane și încă se află pe primul loc. Până la momentul actual, este considerat cel mai bun serial din 2025.
Este vorba despre “Adolescence”, un miniserial de patru episoade care abordează relațiile dintre adolescenți și părinți, dar și alte teme, cum ar fi criminalitatea juvenilă, influența negativă pe care o pot avea rețelele sociale și misoginismul. Cei care vizionează această producție ajung să-și pună întrebări în legătură cu societatea în care trăim.
Serialul spune povestea familiei Miller, a cărei viață se zguduie din temelii după ce Jamie, un adolescent de numai 13 ani, este arestat pentru uciderea unei colege de la școală.
Tatăl lui Jamie, Eddie, crede, inițial, că fiul său este nevinovat. Personajul său este interpretat de actorul Stephen Graham. Rolul anchetatorului principal este interpretat de către Ashley Walters, aceasta fiind considerată cea mai bună interpretare din cariera actorului. Protagonistul, Jamie, este interpretat de Owen Cooper, un tânăr actor în vârstă de 15 ani.
Ashley Walters a recunoscut că, atunci când învăța scenariul, a avut multe momente în care a plâns. De altfel, atunci când era mai tânăr, actorul a fost condamnat pentru posesie de armă.
“Adolescence” abordează influența negativă pe care o au comunitățile online misogine, care promovează ideologii toxice. Totodată, serialul încearcă să tragă un semnal de alarmă în privința activității online a copiilor, despre care părinții nu sunt conștienți.
În serial este menționată și “Manosfera”, o comunitate online unde feminismul modern este criticat. Sunt menționate și anumite teorii promovate în aceste comunități, cum ar fi învinovățirea femeilor pentru eșecurile pe care bărbații le au în relații.
Ultimul episod este unul foarte emoționant. Sfâșiat de vină și regret, tatăl lui Jamie îi cere iertare ursulețului de pluș al fiului său, o scenă care cu greu poate fi privită, potrivit The Guardian.
Un lucru apreciat la acest serial a fost dat și de atenția la detalii. Fiecare episod este filmat într-un singur plan-secvență, adică fără tăieturi, nefiind împărțit într-o scenă montată ulterior. O astfel de abordare oferă autenticitate și crește tensiunea privitorilor, care au senzația de realitate imediată.
Acest serial încurajează limitarea timpului petrecut în mediul online, susținând interacțiunile umane, mai ales în cazul adolescenților.