Sport

Serie A, bulversată de numeroasele cazuri de Covid-19. „DSP-urile” italiene au amânat patru meciuri din zece. Situație disperată la Napoli înaintea derby-ului cu Juventus

Italia se confruntă cu foarte multe cazuri de Covid-19 după răspândirea variantei Omicron, echipele din Serie A nu au scăpat de probleme și pot exista repercursiuni majore în clasament.
06.01.2022 | 11:12
Serie A bulversata de numeroasele cazuri de Covid19 DSPurile italiene au amanat patru meciuri din zece Situatie disperata la Napoli inaintea derbyului cu Juventus
Napoli se află într-o situație critică înaintea partidei de campionat cu Juventus și ar putea să nu aibă niciun jucător de câmp pe banca de rezerve. Sursă foto: informazione.it
ADVERTISEMENT
06-01-2022
09:13

Napoli are doar 10 jucători de câmp apți pentru meciul cu Juventus

Napoli se află într-o situație critică înaintea partidei de campionat cu Juventus și ar putea să nu aibă niciun jucător de câmp pe banca de rezerve.

Conform tuttomercatoweb.com, Autoritatea Locală din Napoli a anunţat că jucătorii Piotr Zielinski, Stanislav Lobotka și Amir Rrhamani nu vor putea juca în derby-ul cu Juventus, deși au făcut deplasarea cu echipa, deoarece au intrat în contact cu persoane pozitive.

Cei trei vor fi nevoiți să intre în izolare deși s-au vaccinat, pentru că nu au primit încă a treia doza booster și au trecut mai mult de 120 de zile de la rapel. O decizie finală în privința acestora va fi luată de Autoritatea Locală din Torino.

Dacă Zielinski, Lobotka și Rrahmani nu vor avea drept de joc, Napoli nu va avea niciun jucător de câmp pe banca de rezerve, iar din cei 10 care care vor intra pe teren mulți nu sunt pregătiți să joace timp de 90 de minute pentru că s-au antrenat foarte puțin în ultima perioadă.

În plus, în această dimineață a fost testat pozitiv și portarul Alex Meret, dar și un membru al staff-ului.

06-01-2022
07:24

Milan, încă trei cazuri de Covid-19

Clubul AC Milan a anunțat cu puțin timp înaintea meciului cu AS Roma că alți trei jucători au fost depistați pozitiv la Covid-19, dar nu a dat publicității numele lor.

”Jucătorii se simt bine și vor respecta regulile de carantină stabilite de autoritățile sanitare”, se arată în comunicatul grupării italiene. Fotbaliștii lui Milan vor mai supuși unei noi serii de teste înaintea partidei cu Roma.

Anterior, portarul Ciprian Tătărușanu și un membru al staff-ului fuseseră au fost depistați pozitiv și au intrat în carantină.

05-01-2022
19:49

Nu se mai joacă nici Bologna - Inter. Gazdele pierd meciul

Bologna – Inter, care trebuia să se joace joi, 6 ianuarie, de la ora 13:30, a fost amânat. Desfășurarea partidei a fost blocată de autoritățile din Emilia-Romagna, astfel că gazdele vor pierde meciul cu 0-3.

05-01-2022
18:26

După Torino, Udinese pierde și ea la „masa verde”

E oficial. Udinese pierde și ea meciul cu Fiorentina la „masa verde”. În urmă cu câteva momente, friulanii au anunțat că „DSP-ul” blochează echipa în oraș din cauza cazurilor de coronavirus de la echipă. Partida de pe Artemio Franchi ar fi trebuit să aibă loc joi, 6 ianuarie, de la ora 21:45.

 

05-01-2022
16:26

Torino pierde la „masa verde” meciul cu Atalanta. Juventus - Napoli se joacă!

Torino a fost împiedicată de „DSP”-ul piemontez să facă deplasarea la Bergamo și astfel va pierde meciul cu Atalanta. Echipa lui Ivan Juric are opt infectați cu COVID-19 și a fost obligată să intre în întregime în carantină timp de cinci zile. Dacă partida cu Atalanta e compromisă, Torino riscă să nu joace nici meciul cu Fiorentina, programat duminică.

O veste bună este cea care privește derby-ul Juventus – Napoli. Oaspeții au primit undă verde să facă deplasarea la Torino, dar echipa lui Luciano Spalletti merge în pioneze. Eljif Elmas, Victor Osimhen, Hirving Lozano. Kevin Malcuit şi Andrea Petagna sunt în izolare după ce au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

O altă echipă pe cale să piardă la „masa verde” este Udinese. Alb-negrii și-au anulat zborul spre Firenze și așteaptă undă verde să poată decola mâine, în ziua meciului. În caz contrar, cele trei puncte vor merge la Fiorentina.

 

 

Întrerupt pentru sărbătorile de iarnă, campionatul italian se va relua joi, 6 ianuarie, cu etapa a 20-a, însă numeroasele infectări pun în pericol disputarea unor partide.

Autoritățile sanitare din Italia ar putea bloca jucarea meciurilor care sunt considerate ca pericol de focar, dar problema vine de la Liga Italiană care nu acceptă amânarea acestor întâlniri.

ADVERTISEMENT

Cazurile de Covid-19 au explodat în Serie A

În perioada în care Serie A s-a întrerupt, numărul de cazuri Covid-19 la jucătorii sau la membrii staff-urilor au crescut semnificativ și o parte din partidele programate să se dispute în runda cu numărul 20 sunt în pericol să nu se joace.

Conform tuttomercatoweb.com, Liga Italiană de Fotbal refuză să amâne vreun meci din aceste considerente, motivând că nu există date libere în calendar pentru reprogramări, și anunță că echipele care nu se vor putea prezenta vor pierde jocurile cu 0-3, la ”masa verde”.

ADVERTISEMENT

”Liga a reiterat că nu se va acorda nicio amânare: acceptarea chiar și a unei singure cereri oficiale de amânare a unui meci ar însemna crearea unui precedent și, mai ales, subminarea unui calendar în care alte ferestre nu sunt disponibile. Liga subliniazăcă nu mai există un număr maxim de jucători pozitivi pentru care să se poată solicita o amânare. Prin urmare, dacă o echipă nu se va putea prezenta ar pierde jocul”, scrie sursa citată.

Situație critică la Salernitana

Mingea este acum în terenul Autorităților Locale de Sănătate care pot bloca disputarea unor partide din cauza numărului mare de infectări existente la diferite echipe. Iar deciziile acestora sunt așteptate cu înfrigurare în întreaga țară.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, doar Autoritatea Locală din Salerno a decis să oprească activitatea la clubul Salernitana, a trimis jucătorii, staff-ul tehnic și personalul în izolare și acum se așteaptă o decizie oficială cu privire la partida de joi cu Venezia, dar și pentru cea cu Hellas Verona de duminică.

O hotărâre asemănătoare ar putea fi luată și de autoritățile sanitare din Napoli, înaintea marelui derby cu Juventus. Napoletanii sunt una dintre cele mai afectate echipe de coronavirus, având în acest moment 6 jucători infectați, plus antrenorul Luciano Spalletti și un magaziner.

ADVERTISEMENT

87 de cazuri de Covid-19 în Serie A

Alte întâlniri care ar putea fi oprite de Covid-19 să se joace în etapa cu numărul 20 sunt Atalanta – Torino, Fiorentina – Udinese și Spezia – Verona, dar situația este în continuă schimbare și pot interveni în orice moment modificări.

Cu 48 de ore înainte de disputarea partidelor de joi, cotidianul Gazzetta dello Sport a publicat o listă a persoanelor infectate la fiecare club din Seria A, iar numărul total se ridică la 87.

Pe lângă Salernitana și Napoli, alte grupări care au o situație dificilă din cauza Covid-19 sunt Hellas Verona (10 cazuri, dintre care 8 jucători), Udinese (9 cazuri, dintre care 7 jucători), Torino (7 cazuri, dintre care 5 jucători) și Spezia (5 cazuri, dintre care 4 jucători). Singurul fotbalist român testat pozitiv este portarul Ciprian Tătărușanu de la Milan.

ADVERTISEMENT