Sport

Serie A etapa 1. Milan, victorie la limită cu Sampdorie

FANATIK.RO vă prezintă amănunte despre prima etapă a noului sezon de Serie A, programată în acest weekend în intervalul 21-23 august
Serie A etapa 1 Milan victorie la limita cu Sampdorie
ADVERTISEMENT
23-08-2021
21:27

Debut cu dreptul pentru AC Milan. Tătărușanu a fost doar rezervă

AC Milan a debutat în noul sezon cu o victorie la limită, scor 1-0, pe terenul Sampdoriei, grație golului înscris de Brahim Diaz încă din minutul 9 al meciului. Rămas fără Gianluigi Donnarumma, care a semnat cu PSG, Stefano Pioli a mizat între buturi pe Mike Maignan (26 de ani).

În schimb, Ciprian Tătărușanu a luat loc pe banca de rezerve. Pentru „diavoli” urmează duelul cu Cagliari, programat duminică, 29 august, la 21:45, în vreme ce trupa lui Roberto D’Aversa va da piept cu Sassuolo (n.r. tot duminică, dar la 19:30).

23-08-2021
19:51

Răzvan Marin, pasă de gol în Cagliari - Spezia

Cagliari și Spezia au remizat, 2-2, în prima etapă de Serie A. Internaționalul român Răzvan Marin a oferit o pasă de gol la reușita lui Joao Pedro, din minutul 62.

22-08-2021
18:33

Victorii pentru AS Roma și Napoli

AS Roma – Fiorentina 3-1 (Mkhitaryan 26, Veretout 64, 80 / Milenkovic 60)

  • AS Roma: Patricio – Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina – Veretout, Cristante – Mkhitaryan, Pellegrini, Zaniolo – Abraham. Antrenor: Jose Mourinho
  • Fiorentina: Dragowski – Venuti, Milenkovic, Igor, Biraghi – Bonaventura, Pulgar, Maleh – Callejon, Vlahovic, Gonzalez. Antrenor: Vincenzo Italiano

Napoli – Venezia 2-0 (Insigne 62 pen., Elmas 73)

  • Napoli: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui – Lobotka, Ruiz – Politano, Zielinski, Insigne – Osimhen. Antrenor: Luciano Spalletti.
  • Venezia: Maenpaa – Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Molinaro – Fiordilino, Peretz, Heymans – Di Mariano, Forte, Johnsen. Antrenor: Paolo Zanetti.
22-08-2021
16:06

Ronaldo, lăsat pe bancă la primul meci din Serie A

Udinese – Juventus 2-2 (Pereyra 51 pen., Deulofeu 84 / Dybala 3, Cuadrado 23)

Cristiano Ronaldo a fost introdus în teren în minutul 60. Portughezul a trimis mingea în poartă în minutul 90+4, dar VAR a anulat golul!

  • Udinese: Silvestri – Becao, Nuytinck, Samir – Molina, Arslan, Walace, Makengo, Udogie – Pereyra – Pussetto. Antrenor: Luca Gotti.
  • Juventus: Szczesny – Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Ramsey, Bernardeschi – Dybala, Morata, Cuadrado. Antrenor: Massimiliano Allegri.

Bologna – Salernitana 3-2 (De Silvestri 59, 77, Arnautovic 75 / Bonazzoli 51, Coulibaly 70)

  • Bologna: Skorupski – De Silvestri, Medel, Bonifazi, Hickey – Schouten, Dominguez – Orsolini, Soriano, Barrow – Arnautovic. Antrenor: Sinisa Mihajlovic.
  • Salernitana: Belec – Gyomber, Strandberg, Jaroszynski – Kechrida, M. Coulibaly, Capezzi, L. Coulibaly, Ruggeri – Bonazzoli, Djuric. Antrenor: Fabrizio Castori.
21-08-2021
19:05

FC Torino - Atalanta 1-2, Empoli - Lazio 1-3

FC Torino – Atalanta 1-2 (Belotti 79 / Muriel 6, Piccoli 90+3)

  • Torino: Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Rodriguez – Singo, Mandragora, Lukic, Aina – Linetty, Sanabria, Pjaca. Antrenor: Ivan Juric.
  • Atalanta: Musso – Djimsiti, Demiral, Palomino – Maehle, Pasalic, Malinovsky, Gosens – Pessina – Muriel, Ilicic. Antrenor: Gian Piero Gasparini.

Empoli – Lazio 1-3 (Bandinelli 4 / Milinkovic-Savic 6, Lazzari 31, Immobile 41)

  • Empoli: Vicario – Stojanovic, Ismajli, Romagnoli, Marchizza – Ricci, Haas, Bandinelli – Bajrami, Mancuso – Cutrone. Antrenor: Aurelio Andreazzoli.
  • Lazio: Reina – Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj – Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Akpa Akpro – Pedro, Immobile, Anderson. Antrenor: Maurizio Sarri
21-08-2021
16:47

Inter - Genoa 4-0, Verona - Sassuolo 2-3

Inter – Genoa 4-0 (Skriniar 6, Calhanoglu 14, Vidal 74, Dzeko 88)

  • Inter: Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Sensi – Dzeko. Antrenor: Simone Inzaghi.
  • Genoa: Sirigu – Biraschi Vanheusden, Criscito – Sturaro, Rovella, Badelj, Cambiaso – Hernani – Kallon, Pandev. Antrenor: Davide Ballardini.

Verona – Sassuolo 1-3 (Zaccagni 70 pen., 90 / Raspadori 32, Djuricic 51, Traore 77)

  • Verona: Pandur – Casale, Dawidowicz, Gunter, Ceccherini – Hongla, Veloso, Lazovic – Barak, Zaccagni, Kalinic. Antrenor: Eusebio Di Francesco.
  • Sassuolo: Consigli – Toljan, Chiricheş, Ferrari, Rogerio – Frattesi, Lopez – Raspadori, Djuricic, Boga – Caputo. Antrenor: Alessio Dionisi.

 

21-08-2021
11:39

Răzvan Marin, probleme medicale înainte de prima etapă

Răzvan Marin a acuzat probleme medicale, iar doctorii de la Cagliarii l-au scos din antrenament. Mijlocaşul român a avut dureri la glezna dreaptă şi nu a putut termina şedinţa de pregătire.

Echipa medicală va încerca să îl recupere până la primul meci din Serie A. Cagliari joacă împotriva Speziei, pe teren propriul, luni, 23 august, de la ora 23:00. Până atunci, Răzvan Marin va face antrenamente separat de echipă, pentru a nu i se agrava problemele.

Începe, în acest weekend, o nouă ediţie de Serie A, Italia fiind ultimul campionat din Top 5 care pleacă la drum în sezonul 2021-2022. Noua ediţie debutează în condiţii speciale, în sensul în care tocmai campioana ultimului sezon, Inter, va avea mari dificultăţi să încerce să îşi apere coroana, din cauza severelor probleme financiare întâmpinate de patronatul chinez al clubului.

Programul meciurilor din etapa 1 din Serie A

Sâmbătă, 21 august

ora 19:30 Inter – Genoa

ora 19:30 Verona – Sassuolo

ora 21:45 Empoli – Lazio

ora 21:45 Torino – Atalanta

Duminică, 22 august

ora 19:30 Bologna – Salernitana

ora 19:30 Udinese – Juventus

ora 21:45 Roma – Fiorentina

ora 21:45 Napoli – Venezia

Luni, 23 august

ora 19:30 Cagliari – Spezia

ora 21:45 Sampdoria – Milan

Din acest motiv omul care a pus capăt hegemoniei de nouă ani a lui Juventus în Serie A, antrenorul Antonio Conte, a încheiat conturile cu clubul milanez, iar vedeta echipei, golgeterul belgian Romelo Lukaku, a fost vândut la Chelsea pentru 110 milioane euro. Inter l-a adus repede ca înlocuitor pe atacantul bosniac Edin Dzeko de la Roma, dar nu se poate trage linie de comparaţie cu Lukaku.

ADVERTISEMENT

De situaţia dificilă a campioanei, intrată pe mâna lui Simone Inzaghi, pot profita mai multe cluburi. Primul este chiar cel care îşi pierduse sezonul trecut sceptrul. Juventus e acum pentru mulţi marea favorită, odată cu reîntoarcerea pe bancă a lui Massimiliano Allegri, omul a cinci scudetto dintre cele nouă consecutive.

Milan, Juventus și Napoli pot ataca locul 1

O altă echipă care speră să poată profita de degringolada neroazzurră este chiar vecina de oraş, Milan. Rossonerii au făcut câteva achiziţii bune, în frunte cu experimentatul atacant francez Olivier Giroud şi pot constitui o forţă care are atuuri serioase pentru a spera la scudetto.

ADVERTISEMENT

Și un al treilea club care poate fi tratat cu toată seriozitatea este Napoli, unde antrenor este acum experimentatul Luciano Spalletti. Napoli a păstrat tot ce avea, a mai plombat pe unde trebuie și arată ca un mecanism bine pus la punct, capabil să emită pretenții inclusiv la un obiectiv atât de îndrăzneț.

Inter are probleme de lot de la primul meci

Atalanta rămâne o echipă pentru care înscrierea golurilor reprezintă o joacă de copii, o echipă care poate bate lejer pe oricine în zi bună și care are toate șansele să se mențină în Top 4. Pretenții va emite sigur și Roma, care a reușit cea mai tare lovitură de imagine, aducerea ca antrenor a lui Jose Mourinho, care în Serie A rupsese totul cu Inter în perioada 2009/2011, câștigând inclusiv Champions League.

ADVERTISEMENT

În prima etapă a noului sezon campioana Inter va evolua pe teren propriu în compania lui Genoa și oricâte probleme ar avea ar fi de-a dreptul șocant ca Grifonul să plece cu vreun punct de la Milano. Inter se va baza în atac aproape exclusiv pe Dzeko, Sanchis fiind cu probleme medicale iar Lautaro e suspendat.

Juve l-a cumpărat pe Locatelli

Juventus va începe la Udine, un duel în alb/negru, ambele echipe având aceleași culori. Juve a reușit pe ultima sută de metri transferul lui Locatelli de la Sassuolo, care se va afla pe bancă. E singura achiziție clară pentru prima echipă, pentru că puștiul brazilian Kaio Jorge, 17 ani, chiar dacă va fi pe bancă, nu poate emite sezonul acesta pretenții de titular.

ADVERTISEMENT

Milan pornește noua ediție în deplasare, la Genova, pentru a o întâlni pe Sampdoria, echipă care s-a despărțit în vară de recordmanul de vârstă al antrenorilor, Claudio Ranieri, pentru a merge pe mâna fostului coach al lui Dennis Man și Vali Mihăilă la retrogradata Parma, Roberto d’Aversa.

Ștefan Radu un an în plus de contract

Milan a reușit cu o zi înainte de a începe noul sezon împrumutul experimentatului Florenzi de la Roma și e la un pas de a-l readuce pe Bagayoko la mijloc, după plecarea lui Calhanoglu la Inter, adică la marele dușman. Milan l-a pierdut pe Donnarumma în poartă, dar francezul Maignan, adus de la Lille, pare a fi suficient de bun pentru ca Tătărușanu să rămână pe bancă.

Napoli are primul meci acasă cu nou promovata Venezia și e mare favorită. Roma tot acasă cu Fiorentina, dar aici pot fi probleme, pentru că în afară de Shomurodov de la Genoa nu mai există noutăți într-un atac din care a plecat Dzeko. Iar la Lazio a ajuns antrenor Maurizio Sarri, care l-a trimis pe Ștefan Radu pe bancă, deși a mai prelungit un an, pentru a-i face loc preferatului său de la Napoli, Hysaj. Lazio l-a luat de la Roma pe spaniolul Pedro, primul transfer dintre cele două cluburi rivale după 40 de ani.

 

ADVERTISEMENT