Sport

Serie A, etapa a 2-a. Victorii la scor pentru AC Milan și AS Roma. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă oferă toate informațiile despre partidele din etapa a 2-a din Serie A, meciuri care au loc pe parcursul a trei zile, vineri, 27 august, sâmbătă, 28 august și duminică, 29 august
29.08.2021 | 21:30
Serie A etapa a 2a Victorii la scor pentru AC Milan si AS Roma Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
27-08-2021
20:07

Serie A, etapa a 2-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 27 august

  • Udinese – Venezia 3-0 (Pussetto 29, Deulofeu 70, Molina 90+3)
  • Verona – Inter 1-2 (Ilic 15 / Martinez 47, Correa 83, 90+4)

Sâmbătă, 28 august

  • Lazio – Spezia 6-1 (Immobile 5, 15, 45+1, F. Anderson 47, Hysaj 70, L. Alberto 85 / Verde 4)
  • Atalanta – Bologna 0-0
  • Fiorentina – AC Torino 2-1 (Gonzalez 41, Vlahovic 70 / Verdi 89)
  • Juventus – Empoli 0-1 (Mancuso 21)

Duminică, 29 august

  • Genoa – Napoli 1-2 (Cambiaso 69/Ruiz 39, Petagna 84)
  • Sassuolo – Sampdoria 0-0
  • AC Milan – Cagliari 4-1 (Tonali 12, Diaz 17, Giroud 24, 43 pen./Deiola 15)
  • Salernitana – AS Roma 0-4 (Pellegrini 48, 79, Veretout 52, Abraham 69)

 

Serie A are programată a doua etapă din acest sezon. Este runda dinaintea pauzei destinată echipelor naționale, dominată de marele interes privind modul în care va evolua Juventus, după senzaționala despărțire de starul portughez Cristiano Ronaldo. Este știrea momentului în fotbalul italian și nu numai plecarea lui CR7 la Manchester United, mai bine spus revenirea  la clubul unde ajunge ca puşti în vara lui 2004.

Programul etapei a 2-a din Serie A

Vineri, 27 august

ora 19:30 Udinese – Venezia

ora 21:45 Verona – Inter

Sâmbătă, 28 august

ora 19:30 Lazio – Spezia

ora 19:30 Atalanta – Bologna

ora 21:45 Fiorentina – Torino

ora 21:45 Juventus – Empoli

Duminică, 29 august

ora 19:30 Genoa – Napoli

ora 19:30 Sassuolo – Sampdoria

ora 21:45 Milan – Cagliari

ora 21:45 Salernitana – Roma

Juventus este văzută drept prima candidată la titlu în acest sezon, sau mai bine spus așa era înainte de despărțirea de cel mai mediatizat jucător de la Zinedine Zidane încoace în tricoul bianconero. Asta pentru că Inter se despărțise deja de antrenorul Antonio Conte și de golgeterul Romelo Lukaku și nu mai părea a avea forța din sezonul precedent, când a pus capăt hegemoniei juventine de nouă ani.

ADVERTISEMENT

Acum însă situația se schimbă și fără un transfer marcant în ultimele zile de mercato la nivelul compartimentului ofensiv Juventus nu va mai avea statut de favorită la scudetto, pentru că va rămâne cu trei jucători foarte buni, dar care nu au golul în ADN precum Cristiano: Chiesa, Dybala și Morata.

Juve, meci uşor acasă cu nou promovata Empoli

Se vorbește că deja Massimiliano Allegri, revenit pe banca bianconerilor și una dintre cauzele plecării lui Ronaldo din momentul în care l-a anunțat că nu îi va garanta statutul de titular, ar fi cerut urgent rezolvarea transferului lui Mauro Icardi de la PSG sau ca alternativă readucerea lui Moise Kean de la PSG.

ADVERTISEMENT

Noroc pentru Juventus este că în această etapă adversară la Torino va fi nou promovata Empoli, o echipă care în mod normal nu are cum să reziste elevilor lui Allegri chiar dacă nu mai este Ronaldo. Și așa Juve a pierdut două puncte importante în prima etapă la Udine, când a fost egalată de la 2-0. CR7 ar fi avut un gol marcat și în acest sezon dacă nu i se anula reușita din prelungiri penteu un ofsaid milimetric.

Inter l-a adus pe Correa de la Lazio

Campioana Inter a reuşit o achiziţie importantă în atac de ultimă oră, aducându-l de la Lazio pe argentinianul Correa, pe care Simone Inzaghi l-a avut elev ani de zile. Inter pare că a reuşit să treacă peste plecarea lui Romelo Lukaku la Chelsea şi că ar deţine destule argumente pentru a-şi apăra titlul. În acest weekend Inter va juca la Verona şi poate bifa a doua victorie, chiar dacă nu se  anunţă un meci lejer.

ADVERTISEMENT

Milan a pornit cu dreptul cu victorie afară la Genova, contra Sampdoriei şi acum îl aşteaptă pe Răzvan Marin şi al său Cagliari cu dorinţa de a obţine şi primul succes acasă, în faţăa tifosilor. Milan a picat în cea mai grupă din Champions League, cu Atletico Madrid, Liverpool şi Porto, dar antrenorul Stefano Pioli rămâne optimist.

Lazio a pierdut mult din forţa atacului

Roma lui Jose Mourinho şi-a asigurat la pas prezenţa în grupele Conference League şi acum se ocupă de campionat. Plecarea lui Edin Dzeko la Inter a fost compensată prin venirea englezului Tammy Abraham de la Chelsea, un fotbalist care deja a intrat în inimile tifosilor după jocul bun cu Fiorentina, deşi nu a marcat. Acum Roma joacă pe terenul nou promovatei Salernitana şi în mod normal ar trebui să revină acasă cu toate punctele.

ADVERTISEMENT

Lazio a pierdut mult în ultimele zile din forţa atacului, după ce Correa a fost vândut la Inter şi Felipe Caicedo a ajuns la Genoa. Maurizio Sarri îl are pe internaţionalul Ciro Immobile şi rezerva acestuia este kosovarul Muriqi. Puţin pentru echipa la care Ştefan Radu cu greu va mai prinde loc în banda stângă de la venirea lui Hysaj.

Napoli, probleme de lot pentru meciul de la Genova

Atalanta a reuşit să acopere plecarea fundaşului Cristian Romero la Tottenham pentru  50 de milioane euro cu Demiral de la Juventus şi faptul că nu a mai pierdut jucători face din DEA din nou un pericol real pentru celelalte puteri. Meciul de acasă cu Bologna nu ar trebui să fie o problemă.

Napoli merge la Genoa să joace împotriva Grifonului având destule probleme de lot. Atacantul nigerian Osimhen este suspendat după cartonaşul roşu încasat în prima etapă cu Venezia şi va sta două etape. Belgianul Mertens este accidentat şi probabil că Lorenzo Insigne va juca vârf.

ADVERTISEMENT