Sport

Serie A, etapa a 3-a. Răzvan Marin, desemnat de italieni cel mai bun jucător al lui Cagliari

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre etapa a 3-a din Serie A, care se va derula pe parcursul a trei zile, sâmbătă, 11 septembrie, duminică, 12 septembrie şi luni, 13 septembrie
Serie A etapa a 3a Razvan Marin desemnat de italieni cel mai bun jucator al lui Cagliari
Răzvan Marin a fost desemnat jucătorul lui Cagliari. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-09-2021
13:49

Vești bune pentru Răzvan Marin. A fost desemnat cel mai bun jucător al lui Cagliari

Dacă în naționala lui Mirel Rădoi prinde din ce în ce mai rar un loc de titular, la echipa de club îi merge de minune. Răzvan Marin a fost desemnat de Gazzetta Dello Sport cel mai bun jucător al lui Cagliari în meciul pierdut, 2-3, în fața celor de la Genoa și recompensat cu o notă pe măsură: 6,5.

A fost singurul care a jucat cu inima până la final. Datorită urcării sale a venit și penalty-ul lui Cagliari. A fost neobosit pe parcursul celor 90 de minute”, au remarcat jurnaliștii italieni.

13-09-2021
11:17

Jose Mourinho, sprint de 100 de metri după victoria cu Sassuolo în meciul cu numărul 1.000 al antrenorului portughez

Jose Mourinho a intrat în istorie la doar 58 de ani. Antrenorul portughez a ajuns la partida cu numărul 1.000 în calitate de tehnician.

Meciul cu numărul 1.000 a fost unul cu adevărat dramatic pentru „The special one”. Echipa sa, AS Roma, s-a impus la limită în fața lui Sassuolo, scor 2-1, după o partidă nebună.

Tehnicianul portughez s-a bucurat ca un copil după golul înscris de El Shaarawy, în minutul 90+1, și a făcut un adevărat sprint pe teren, pentru a se bucura alături de suporteri și jucători.

„În acele clipe, nu mai aveam 58 de ani, ci 12-14, când am început să visez. A fost cursa unui copil”, a declarat Jose Mourinho la finalul meciului.

 

 

13-09-2021
06:15

Vindecare miraculoasă a lui Ibrahimovic. A marcat cu Lazio la revenirea în tricoul Milanului

Zlatan Ibrahimovic și-a făcut o revenire spectaculoasă la AC Milan, reușind să marcheze contra lui  Lazio la chiar primul meci după o pauză de câteva luni cauzată de o accidentare.

După partidă, atacantul suedez a postat pe rețele de socializare o imagine-șoc cu genunchiul său în urmă cu 3 luni, fiind absolut miraculos modul cum acesta s-a vindecat într-un timp atât de scurt.

11-09-2021
12:59

Rezultatele etapei a 3-a din Serie A

Sâmbătă, 11 septembrie

  • Empoli – Venezia 1-2 (Bajrami 89 / Henry 13, Okereke 68)
  • Napoli – Juventus 2-1 (Politano 57, Koulibaly 85 / Morata 11)
  • Atalanta – Fiorentina 1-2 (Zapata 65 pen. / Vlahovic 32 pen., 47 pen.)

Duminică, 12 septembrie, ora 16:00

  • Sampdoria – Inter 2-2 (Yoshida 33, Augello 47 / Dimarco 18, L. Martinez 44)
  • AC Torino – Salernitana 4-0 (Sanabria 45, Bremer 66, Pobega 87, Lukic 90+1)
  • Spezia – Udinese 0-1 (Samardzic 89)
  • Cagliari – Genoa 2-3 (Joao Pedro 16 pen., Ceppitelli 56 / Destro 59, Fares 69, 78)
  • AC Milan – Lazio 2-0 (Rafael Leao 45, Ibrahimovic 67)
  • AS Roma – Sassuolo 2-1 (Cristante 37, El Shaarawy 90+1 / Djuricic 57)

Luni, 13 septembrie

  • Bologna – Verona 1-0 (Svanberg 78)

 

După cele două săptămâni de pauză ale echipelor naţionale angrenate în lupta pentru Qatar 2022 campionatele naţionale se reîntorc la treburile interne şi acest lucru este valabil şi pentru prima divizie din fotbalul italian. Serie A revine în actualitate cu etapa a 3-a, programată pe parcursul a trei zile, începând de sâmbătă, 11 septembrie şi încheind cu ultimul meci, luni, 13 septembrie.

Programul etapei a 3-a din Serie A

Sâmbătă, 11 septembrie

ora 16:00 Empoli – Venezia

ora 19:00 Napoli – Juventus

ora 21:45 Atalanta – Fiorentina

Duminică, 12 septembrie, ora 16:00

ora 13:30 Sampdoria – Inter

Torino – Salernitana

Spezia – Udinese

Cagliari – Genoa

ora 19:00 Milan – Lazio

ora 21:45 Roma – Sassuolo

Luni, 13 septembrie, ora 21:45

Bologna – Verona

Este o etapă cu destule partide interesante şi în care echipele de top nu au deloc meciuri uşoare, iar patru dintre ele se întâlnesc în confruntări directe: Napoli – Juventus şi Milan – Lazio. Dar şi Inter, Roma sau Atalanta nu au jocuri facile în această etapă de la reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 4 septembrie au loc două dintre meciurile de top ale etapei. La Napoli vine un Juventus cu un start de sezon absolut catastrofal, un singur punct şi asta în condiţiile în care s-a jucat cu Udinese afară şi cu nou promovata Empoli acasă. Revenirea pe banca torinezilor a lui Massimiliano Allegri nu mai pare la fel cu aceea din perioada în care acesta câştiga cinci titluri în Serie A.

Napoli, absenţe importante în atac

Este un meci în care problema importantă la Napoli o reprezintă accidentările din atac precum şi cea a portarului titular Meret, care va fi înlocuit cu columbianul Ospina. În atac Lorenzo Insigne îl va avea partener pe mexicanul Lozano, pentru că lipsesc două guri de foc, suspendatul Osimhen şi accidentatul Mertens, cel care probabil ca abia peste o lună va putea reveni pe teren.

ADVERTISEMENT

La Juventus se va vedea ce înseamnă plecarea golgheterului, portughezul Cristiano Ronaldo la Manchester United, pentru că acum atacul înseamnă Dybala, Chiesa, Morata şi revenitul Moise Kean. Totuşi niciunul dintre aceştia nu pare a avea forţa lui Cristiano Ronaldo, fiind jucători care pot înscrie maxim 12-14 goluri pe sezon.

Fiorentina, mult mai puternică decât în sezonul precedent

Al doilea meci al zilei de sâmbătă care implică o formaţie din grupul Champions League se va juca la Bergamo, unde Atalanta va primi o Fiorentina care este aşteptată să facă un oarecare salt de calitate în acest sezon, apropiindu-se de locurile de Conference League. Cu Nico Gonzales lângă sârbul Vlahovic forţa ofensivă a violeţilor a crescut mult şi Atalanta poate avea probleme în apărare. Atalanta a pierdut deja, neaşteptat, două puncte acasă, în remiza albă cu Bologna.

ADVERTISEMENT

Duminică este ziua a şase meciuri, dintre care Sampdoria – Inter, Milan – Lazio şi Roma – Sassuolo merită maximă atenţie. Campioana merge la Genova cu punctaj maxim şi cu o achiziţie perfectă, argentinianul Correa de la Lazio, protagonist şi la echipa naţională în Venezuela. Acum din lotul Doriei face parte şi internaţionalul român de tineret Radu Drăguşin, dar rămâne de văzut cât va conta pe el antrenorul Roberto D’Aversa.

Milan, achiziţii excelente, rivală la titlu pentru Inter

După cum a început acest sezon nu ar fi deloc exclus ca lupta la titlu să fie doar o afacere milaneză, pentru că şi rossonerii par foarte bine compartimentaţi şi aşezaţi pe teren, deşi le lipseşte starul Zlatan Ibrahimovic, foarte aproape de momentul revenirii pe teren.

ADVERTISEMENT

Milan a făcut achiziţii foarte bune şi deloc scumpe în vară şi acum are un lot foarte echilibrat şi bine acoperit pe toate posturile, ceea ce îi permite antrenorului Stefano Pioli să aleagă de fiecare dată cea mai bună variantă. Singura problemă este pericolul ca Frank Kessie, jucător cheie la mijloc, să refuze un nou contract din vara viitoare, fiind atras de oferta financiară superioară venită de la PSG.

Roma lui Mourinho faţă în faţă cu echipa lui Chiricheş

Acum Diavolul milanez îşi va testa forţele cu Lazio, echipa preluată de Maurizio Sarri şi care a început foarte bine, cu două victorii şi goluri multe, deşi nu mai are ca sprijin lângă Immobile în atac pe kosovarul Muriqi, Caicedo şi Correa fiind vânduţi.

Echipa lui Jose Mourinho, Roma, va avea ca oaspete trupa lui Vlad Chiricheş, Sassuolo, o formaţie dificilă în calitate de oaspete, dar parcă nu la nivelul din sezoanele precedente, când pe bancă se afla Roberto De Zerbi. Cu noul idol, englezul Tammy Abraham, Roma are două victorii în primele partide şi pare capabilă să se bată la top 4.

ADVERTISEMENT