Sport

Serie A etapa a 5-a. AS Roma, victorie chinuită cu Udinese. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă oferă amănunte despre meciurile din cadrul etapei a 5-a, etapă intermediară, care au loc marți, 21 septembrie, miercuri, 22 septembrie și joi, 23 septembrie
23.09.2021 | 23:39
Serie A etapa a 5a AS Roma victorie chinuita cu Udinese Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
21-09-2021
20:56

Rezultate din etapa a 5-a din Serie A

Marți, 21 septembrie

Bologna – Genoa 2-2 (Hickey 49, Arnautovic 85 pen. / Destro 55, Criscito 89 pen.)

Atalanta – Sassuolo 2-1 (Gosens 3, Zappacosta 37 / Berardi 44)

Fiorentina – Inter 1-3 (Sottil 23 / Darmian 52, Dzeko 55, Perisic 87)

Miercuri, 22 septembrie

Salernitana – Verona 2-2 (Gondo 45+2, Coulibaly 76 / Kalinic 7, 30)

Spezia – Juventus 2-3 (Gyasi 33, Antiste 49 / Kean 28, Chiesa 66, De Ligt 72)

Cagliari – Empoli 0-2 (Di Francesco 29, Stulac 69)

Milan – Venezia 2-0 (Brahim Diaz 68, Hernandez 82)

Joi, 23 septembrie

Sampdoria – Napoli 0-4 (Oshimen 10, 50, Fabian Ruiz 39, Zielinski 59)

Torino – Lazio 1-1 (Pjaca 76 / Immobile 90+1 pen.)

Roma – Udinese 1-0 (Abraham 36)

sa

Serie A a decis să mărească viteza de disputare a competiției maraton de 38 de etape, urmând ca pe durata a trei zile, de marți, 21 septembrie până joi, 23 septembrie, inclusiv, să aibă loc partidele unei runde intermediare, etapa cu numărul 5. Meciul vedetă al etapei este Fiorentina – Inter, ca urmare a faptului că toscanii sunt revelația acestui start de sezon.

Programul etapei a 5-a din Serie A

Marți, 21 septembrie, ora 21:45

ora 19:30 Bologna – Genoa

Atalanta – Sassuolo

Fiorentina – Inter

Miercuri, 22 septembrie

ora 19:30 Salernitana – Verona

ora 19:30 Spezia – Juventus

ora 21:45 Cagliari – Empoli

ora 21:45 Milan – Venezia

Joi, 23 septembrie, ora 19:30

Sampdoria – Napoli

Torino – Lazio

ora 21:45 Roma – Udinese

Marți, 21 septembrie va avea loc acest meci vedetă al rundei. Fiorentina a pierdut în prima etapă, pe Olimpico, în fața Romei, după care a înregistrat trei succese consecutive, dintre care două în deplasare, lucru care nu s-a mai petrecut în contul squadrei viola de mai bine de două decenii, iar unul dintre aceste succese a fost obținut pe terenul unei echipe de Champions League, Atalanta.

ADVERTISEMENT

Desigur, o confruntare cu echipa campioană, ocupanta locului secund după patru etape, fie ea și pe teren propriu, nu este deloc ușoară, trupa lui Simone Inzaghi având multă forță ofensivă chiar și după plecarea lui Romelo Lukaku la Chelsea, pentru că trioul Martinez-Dzeko-Correa are valoare și găsește ușor drumul spre gol.

Fiorentina și Inter au absenți importanți în atac

Dar și Fiorentina, intrată din vară pe mâna lui Vincenzo Italiano, omul care a reușit miracolul supraviețuirii cu Spezia, arată cu totul altfel, după ce a efectuat și câteva achiziții excelente, cea mai importantă fiind a atacantului Nico Gonzales, integrat rapid și perfect alături de Vlahovic, de parcă ar fi jucat de ani buni împreună.

ADVERTISEMENT

Însă marți seară prezența lui Gonzales este serios pusă sub semnul întrebării după ce a ieșit accidentat în ultima parte a meciului de la Genova, cu Genoa. Și la Inter e foarte posibil să nu joace Correa din motive medicale, atacul urmând a fi format din Dzeko și Martinez. Revine la mijloc Hakan Calhanoglu, care a depășit problema musculară.

Milan, fără Ibrahimovic și posibil fără Giroud

Partidele cele mai importante de miercuri, 22 septembrie, sunt Spezia – Juventus și Milan – Venezia. În mod incredibil, echipa care a luat de nouă ori titlul în ultimul deceniu este pe loc retrogradabil și este obligatorie victoria în această deplasare, mai ales că probleme importante în lot nu există.

ADVERTISEMENT

Milan are un meci lejer acasă cu o nou promovată, care cu excepția victoriei de la Empoli, pare sufocată de ritmul prea înalt din Serie A. Totuși, pot apărea probleme mai mult ca urmare a problemelor de sănătate din lotul rossonerilor: Ibrahimovic sigur nu va juca, dar e posibil să nu fie nici Giroud, care acuză dureri la spate după meciul cu Juventus. În atac ar rămâne tandemul Leao-Rebic.

Napoli, singura echipă cu punctaj maxim

Despre Milan se vorbește ca despre o formație care sezonul acesta s-ar putea bate la titlu cu Napoli, însă antrenorul Stefano Pioli îndeamnă la mai multă cumpătare și luciditate și spune că trebuie făcut pas cu pas, fără a forța nimic, până ce se va cristaliza mai întâi o formulă de bază.

ADVERTISEMENT

Ultimele trei meciuri au loc joi, 23 septembrie. Liderul fără punct pierdut, Napoli, vine după o victorie fără drept de apel la Udine și merge acum la Genova, pentru partida cu Sampdoria. Ambele echipe s-au impus clar în deplasare în ultima rundă, dar Napoli, cu acest maestru al Serie A, Luciano Spalletti, reactivat de partenopei, pare a dispune de armele cu care să mai facă o victimă și să arate că se va bate la titlu.

Echipele romane vin după rezultate dezamăgitoare

Tot joi joacă și cele două echipe din Roma. Cea care poartă numele capitalei și care a capotat, neașteptat, etapa trecută, la Verona, după ce a condus cu 2-1, va primi vizita altei șifonate serios runda precedentă, Udinese. Friulanii fuseseră neînvinși până la vizita unui Napoli care le-a scos fotbalul din cap.

Mult mai greu va fi pentru Lazio la Torino, pentru că echipa care definește numele localității regină a Piemontului nu joacă deloc rău în acest sezon, iar formația lui Maurizio Sarri nu place nici fanilor, nici specialiștilor, arătând multe sincope în faza de construcție dar și apărare.

ADVERTISEMENT