Sport

Serie A etapa a 8-a. Fiorentina a fost învinsă la Venezia. Louis Munteanu a rămas pe banca de rezerve. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre meciurile etapei a 8-a din Serie A, care au loc în perioada 16-18 octombrie
Serie A etapa a 8a Fiorentina a fost invinsa la Venezia Louis Munteanu a ramas pe banca de rezerve Cum arata clasamentul
Serie A etapa a 8-a. Fiorentina a fost învinsă la Venezia. Louis Munteanu a rămas pe banca de rezerve. Cum arată clasamentul. FOTO: Twitter Fiorentina
ADVERTISEMENT
18-10-2021
20:52

Rezultatele meciurilor etapei a 8-a din Serie A

Sâmbătă, 16 octombrie

Spezia – Salernitana 2-1 (Strelec 51, Kovalenko 76 / Simy 39)

Lazio – Inter 3-1 (Immobile 64, Anderson 81, Milinkovic-Savic 90+1 / Perisic 12)

AC Milan – Verona 3-2 (Giroud 59, Kessie 75-penalty, Gunter 78-autogol / Caprari 7, Barak 24-penalty) / Ciprian Tătăruşanu a fost integralist la gazde

Duminică, 17 octombrie, ora 16:00

Cagliari – Sampdoria 3-1 (Joao Pedro 8, 90+4, Caceres 74 / Thorsby 82)

– Răzvan Marin a fost integralist la Cagliari, iar Radu Drăgușin a fost rezervă la Sampdoria

Udinese – Bologna 1-1 (Betuncal 82 / Barrow 67)

Empoli – Atalanta 1-4 (Di Francesco 30 / Ilicic 11, 26, Viti 49-autogol, Zapata 89)

Genoa – Sassuolo 2-2 (Destro 28, Vasquez 90 / Scamacca 18, 21)

– Vlad Chiricheş a fost integralist la Sassuolo

Napoli – Torino 1-0 (Osimhen 81)

Juventus – AS Roma 1-0 (Kean 16)

– Veretout (AS Roma) a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 44

Luni, 18 octombrie

Venezia – Fiorentina 1-0 (Aramu 36)

 

 

18-10-2021
14:40

Louis Munteanu, aproape să debuteze la Fiorentina în Serie A

Transferat în septembrie 2020, de la FC Viitorul la Fiorentina, Louis Munteanu ar putea juca în premieră pentru echipa de seniori a italienilor. În această seară, de la ora 21:45, gruparea din Firenze joacă pe terenul Veneziei.

Atacantul român în vârstă de 19 ani a fost inclus de antrenorul Vincenzo Italiano în lotul pentru deplasarea cu penultima clasată. În atac, Fiorentina se bazează pe Dusan Vlahovic, un fotbalist de 21 de ani pentru care Atletico Madrid a vrut să dea 60 de milioane de euro, dar gruparea „viola” a refuzat oferta.

Cum celălalt vârf al lui Italiano este accidentat, Aleksander Kokorin (30 de ani), Munteanu ar putea fi aruncat în luptă contra celor de la Venezia, chiar daca nu din primul minut, scriu jurnaliștii de la Mondro Primavera.

Nu este pentru prima dată când Munteanu se află în lotul primei echipe a Fiorentinei. Românul, care sezonul trecut a dat 11 goluri în 29 de partide la Primavera, a mai luat loc pe banca de rezerve la cinci partide din Serie A.

Italia nu a jucat în pauza competiţională a echipelor naţionale în preliminariile CM pentru că a fost gazdă a Final Four pentru Liga Naţiunilor ediţia a doua, cu speranţa că va mai adăuga un trofeul a CV-ul şi aşa stufos al fotbalului din Peninsulă, dar dezamăgirea a fost mare, pentru că s-a clasat abia pe locul 3 şi a pus capăt în semifinala cu Spania la seria de 37 de meciuri fără eşec.

Programul etapei a 8-a din Serie A

Sâmbătă, 16 octombrie

ora 16:00 Spezia – Salernitana

ora 19:00 Lazio – Inter

ora 21:45 AC Milan – Verona

Duminică, 17 octombrie, ora 16:00

ora 13:30 Cagliari – Sampdoria

Udinese – Bologna

Empoli – Atalanta

Genoa – Sassuolo

ora 19:00 Napoli – Torino

ora 21:45 Juventus – AS Roma

Luni, 18 octombrie, ora 21:45

Venezia – Fiorentina

Acum, în weekend, se întoarce la competiţia internă, cu partide din primele două divizii, care au avut pauză în aceste două săptămâni. Iar Serie A vine puternic, oferind două partide de top: Lazio – Inter şi Juventus – Roma, dar nici celelalte meciuri nu sunt de lepădat.

ADVERTISEMENT

Se va juca pe parcursul a trei zile, de sâmbătă, 16 octombrie, până luni, 18 octombrie, inclusiv, din schemă sărind de această dată jocul sau jocurile care deschideau de obicei runda vineri. Săptămâna viitoare va fi o săptămână plină pentru echipele care joacă în cupele europene, pentru că va avea loc runda cu numărul 3 în toate competiţiile continentale.

Simone Inzaghi, inamic pentru fanii lui Lazio

Sâmbătă, 16 octombrie, au loc primele trei partide ale etapei a 8-a din Serie A. Etapa se deschide cu un meci chiar din zona retrogradării, Spezia – Salernitana, pentru că ambele au doar câte patru puncte şi ocupă locurile 18 şi 19. Salernitana reuşise o mare lovitură de imagine, prin aducerea lui Frank Ribery, dar acesta s-a accidentat şi va lipsi cel puţin o lună!

ADVERTISEMENT

De la ora 19:00 va fi un test special pentru antrenorul lui Inter, Simone Inzaghi, pentru că Inter se va prezenta pe Stadio Olimpico din Roma pentru a juca în compania echipei la care Simone a cunoscut destule satisfacţii timp de patru sezoane, Lazio. Echipa romană nu arată deloc bine cu Maurizio Sarri la comandă, aşa încât Inter e favorită.

Şansa lui Ciprian Tătăruşanu

Meciul serii va avea loc pe San Siro din Milano, acolo unde echipa care poartă numele capitalei Lombardiei primeşte vizita Veronei. Milan se prezintă bine în campionat, unde ocupă locul 2, neînvinsă, la două lungimi de liderul Napoli, pentru că are şase victorii şi un egal.

ADVERTISEMENT

Ar putea fi şansa pentru Ciprian Tătăruşanu de a câştiga provizoriu un loc între buturile rossonerilor, pentru că titularul Maignan s-a operat şi va lipsi aproape două luni. Milan l-a adus de urgenţă pe veteranul Mirante (38 de ani), dar e clar că în partida cu Verona, Stefano Pioli are prima soluţie Tătăruşanu, Mirante neavând pregătire.

Napoli poate ajunge la opt victorii consecutive

Duminică se joacă şase meciuri, ultimul Venezia – Fiorentina urmând a se juca luni, cu el punându-se punct rundei a 8-a din Serie A. Ziua de duminică începe cu un meci la prânz în Sardinia, unde echipa lui Răzvan Marin, Cagliari, trebuie să facă orice pentru a bate Sampdoria şi a sparge gheaţa în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Liderul fără puncte pierdute, Napoli, este gazdă pentru Torino, de la care va lipsi principala gură de foc, Andrea Bellotti, accidentat. Napoli nu a mai reuşit niciodată şapte succese consecutive la început de campionat, dar acum îşi poate îmbuntăţi recordul în faţa lui Toro.

Probleme pentru Juve şi Roma

La Empoli, Atalanta ar trebui să mai refacă din imaginea şifonată în acest sezon, în care are deja două eşecuri acasă şi nu mai arată deloc a sperietoare care mitraliază la foc automat defensivele adverse. Nou promovata din Toscana e tocmai adversarul potrivit pentru îndreptarea lucrurilor.

Cel mai tare joc se va disputa duminică seară la Torino. Juventus, în continuare fără Morata şi Dybala, accidentaţi şi fără Rabiot, pozitiv la COVID 19, va primi vizita Romei, la care Jose Mourinho s-a trezit cu o mare problemă, atacantul Tammy Abraham accidentându-se în meciul Anglia – Ungaria şi antrenorul lusitan nu prea are soluţii similare ca stil de joc pentru a-l înlocui.

ADVERTISEMENT