Sport

Serie A etapa a 9-a. Inter și Juventus, remiză în Derby d’Italia. Simone Inzaghi, acuze dure la final: ”Era unicul mod în care puteam lua gol”

FANATIK.RO vă oferă amănunte despre partidele din etapa a 9-a din Serie A, care au loc pe parcursul a trei zile: vineri, 22 octombrie, sâmbătă, 23 octombrie şi duminică, 24 octombrie
25.10.2021 | 00:23
Serie A etapa a 9a Inter si Juventus remiza in Derby dItalia Simone Inzaghi acuze dure la final Era unicul mod in care puteam lua gol
ADVERTISEMENT
24-10-2021
21:24

Simone Inzaghi pune tunurile pe arbitraj după remiza cu Juventus

Antrenorul echipei Inter, Simone Inzaghi, l-a criticat vehement pe arbitrul Maurizio Mariani pentru penalty-ul acordat lui Juventus și care a fost transformat de Paulo Dybala.

”Era unicul mod prin care puteam primi gol. Ne pare rău pentru că am condus meciul de la început și până la sfârșit. Sunt două puncte pierdute și asta nu ne place. Arbitrul a fost la doi metri, a văzut că totul este în ordine și apoi este chemat să revadă faza. Ne pare rău pentru fanii noștri, care ne-au susținut tot meciul”, a declarat Inzaghi, conform tuttomercatoweb.com.

22-10-2021
19:31

Rezultate din etapa a 9-a din Serie A

Vineri, 22 octombrie

Torino – Genoa 3-2 (Sanabria 14, Pobega 31, Brekalo 77 / Destro 70, Caicedo 81)

Sampdoria – Spezia 2-1 (Gyasi 15 aut., Candreva 36 / Verde 90+5)

– fundașul Rădu Drăgușin a debutat la gazde, intrând în minutul 19 în locul accidentatului Valerio Verre

Sâmbătă, 23 octombrie

Salernitana – Empoli 2-4 (Ranieri 48, Ismajli 54 aut. / Pinamonti 2, 45 pen., Cutrone 11, Strandberg 13 aut.)

Sassuolo – Venezia 3-1 (Berardi 37, Henry 51 aut., Frattesi 67 / Okereke 32)

Bologna – Milan 2-4 (Ibrahimovic 49 aut., Barrow 52 / Rafael Leao 16, Calabria 35, Bennacer 84, Ibrahimovic 90)

Duminică, 24 octombrie

Atalanta – Udinese 1-1 (Malinovsky 56 / Beto 90+4)

Verona – Lazio 4-1 (Simeone 30, 36, 62, 90+2 / Immobile 46)

Fiorentina – Cagliari 3-0 (Biraghi 21 pen., Gonzalez 42, Vlahovic 49)

Roma – Napoli 0-0

Inter – Juventus 1-1 (Dzeko 17 / Dybala 89 pen.)

sa

În acest weekend se joacă etapa a 9-a din Serie A, o rundă dominată de două meciuri din partea superioară a clasamentului: Inter – Juventus şi Roma – Napoli, cu liderul care nu a pierdut nici un punct în opt jocuri implicat într-o deplasare delicată, în capitala Italiei.

Programul etapei a 9-a din Serie A

Vineri, 22 octombrie

ora 19:30 Torino – Genoa

ora 21:45 Sampdoria – Spezia

Sâmbătă, 23 octombrie

ora 16:00 Salernitana – Empoli

ora 19:o0 Sassuolo – Venezia

ora 21:45 Bologna – Milan

Duminică, 24 octombrie, ora 16:00

ora 13:30 Atalanta – Udinese

Verona – Lazio

Fiorentina – Cagliari

ora 19:00 Roma – Napoli

ora 21:45 Inter – Juventus

Etapa începe vineri, 22 octombrie, cu primele două partide. Torino, care va decide abia înaintea startului dacă îl va folosi în atac pe Bellotti sau va juca Sanabria, primul venind după o perioadă cu probleme medicale, face un sezon mai bun ca precedentele, dar încă are probleme la finalizare.

ADVERTISEMENT

Sampdoria e favorită acasă în faţa Speziei, echipă pe care foarte multă lume o vede anul acesta revenind în eşalonul secund, după ce a plecat la Fiorentina, antrenorul Vincenzo Italiano, arhitectul acestei formaţii şi autorul miracolului supravieţuirii sezonul trecut. Radu Drăguşin continuă să fie doar pe banca Sampdoriei.

Vlad Chiricheş titular împotriva Veneziei

Sâmbătă se joacă Salernitana – Empoli, Sassuolo – Venezia şi Bologna – Milan. La Salerno revine pe teren veteranul francez Frank Ribery. Salernitana e cu un antrenor nou, Stefano Colantuano, care însă are serioase probleme de lot pentru acest meci datorită accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Vlad Chiricheş joacă la Reggio Emilia împotriva Veneziei, oarecum un derby în verde, Sassuolo avân culorile verde-negru iar cei din regiunea Veneto verde-negru-portocaliu. Venezia vine cu un moral excelent după ce a reuşit să învingă pe Fiorentina.

Primul meci pentru Zlatan Ibrahimovic în acest sezon

Meci foarte greu pentru Bologna lui Sinişa Mihajlovic în faţa diavolului milanez. Mai ales că Stefano Pioli poate fi bucuros pentru faptul că pentru prima oară din acest sezon îl va avea în teren şi încă din primul minut pe Highlander Zlatan Ibrahimovic.

ADVERTISEMENT

Duminică se joacă restul etapei. Atalanta, lovită de sindromul accidentărilor, ultimii KO fiind fundaşii centrali Toloi şi Demiral, primeşte vizita lui Udinese. La Verona Lazio e în aceeaşi situaţie, out centralii Acerbi şi Luis Felipe, suspendaţi, lângă Patric Gazzetta dello Sport îl dă pentru prima oară în teren în acest sezon pe Ştefan Radu.

Răzvan Marin, posibil duel românesc la Florenţa cu Louis Munteanu

După ce a obţinut primul succes în acest sezon, pe teren propriu cu Sampdoria, Cagliari merge cu mai mult optimism la Florenţa, Răzvan Marin şi colegii lui neuitând că au reuşit un 2-2 la Roma, cu Lazio. La Fiorentina Louis Munteanu este pe bancă, existând şanse să fie trimis pe teren pe parcursul meciului.

ADVERTISEMENT

La Roma, pe Olimpico, va fi o seară dificilă pentru jucătorii Romei. Pentru că întâlnesc liderul Napoli, singura echipă fără punct pierdut în acest sezon dar mai ales pentru că vin după teribila ruşine de la Bodo, din Conference League şi un stadion întreg abia aşteaptă să îşi exprime supărarea.

Alvaro Morata revine în atacul lui Juventus

Greu şi pentru antrenorul Jose Mourinho, primit de tifosi la sosire ca un împărat şi care acum aproape că a ajuns persona non grata, deziluzia fanilor fiind enormă. Toate acestea pot fi speculate de Napoli, Luciano Spalletti fiind un antrenor care cunoaşte bine Roma, unde a avut multe rezultate notabile.

La Milano se înfruntă campionele din ultimul deceniu. Inter, cea din sezonul anterior, Juve nouă scudetti consecutive. Vestea bună pentru torinezi este recuperarea lui Alvaro Morata, doar Dybala şi infectatul Rabiot fiind out iar fundaşul de Ligt este în dubiu.

ADVERTISEMENT