Fotbal international

Fotbalul îl plânge pe Astori! Buffon, scrisoare de adio cutremurătoare!

Vestea incredibilă a morţii lui Davide Astori şochează lumea fotbalului. Vezi mesajele trimise imediat după ce a fost anunţat decesul de catre jucători.
04.03.2018 | 16:48
Fotbalul il plange pe Astori Buffon scrisoare de adio cutremuratoare

UPDATE. Gigi Buffon, căpitanul lui Juventus şi fost coleg de naţională cu Davide Astori, a trimis o scrisoare de adio tulburătoare după ce a aflat de decesul amicului său.

“Ciao dragule Asto,

Cu dificultate mi-am exprimat public gândurile legate de o persoană, pentru că eu am vrut întotdeana ca frumuseţea şi unicitatea unei relaţii, de stimă reciprocă şi afecţiune, să nu fie interpretate de cei care nu au delicateţea să respecte anumite situaţii.

În cazul tău simt însă că trebuie să fac o excepţie de la regula mea, pentru că ai o soţie tânără şi rude care te plâng, dar mai ales pentru că fetiţa ta micuţă merită să ştie că tatăl ei a fost cu adevărat o PERSOANĂ BUNĂ. O MARE PERSOANĂ BUNĂ! Erai cea mai bună dovadă a unei lumi antice, dispărute, în care valori precum altruismul, eleganţa, educaţia şi respectul faţă de cel de lângă tine te reprezentau.

Ai admiraţia mea deplină! Ai fost una dintre cele mai importante figuri sportive pe care le-am cunoscut.

R.I.P.

Al tău nebun Gigi”, a scris Buffon în mesajul său.


Moartea capitanului Fiorentinei la numai 31 de ani, în urma unui infarct suferit în somn în camera de hotel unde era cazată delegaţia Fiorentinei în vederea meciului de la Udine, a venit ca un cutremur pentru lumea fotbalului, şi nu numai a celui italian.

La puţine momente după ce a fost făcut anunţul oficial al tragediei au început pe reţelele de socializare să curgă mesajele de rămas bun din partea altor fotbalişti. Cu siguranţă numărul acestora va creşte de la oră la oră, pentru că unii abia au aflat.

Serie A în doliu. Au reacţionat foşti coechipieri şi jucători din toată lumea

Printre cei care deja şi-au exprimat stupoarea şi durerea, pentru că au fost o bună perioadă de timp colegi cu Astori la Cagliari, la Roma sau la Fiorentina se află Raja Nainggolan, belgianul Romei, dar şi Borja Valero, care i-a fost coleg la Fiorentina, până când spaniolul a plecat vara trecută la Inter.

Dar mesaje au venit şi din afara Italiei sau de la echipele la care Astori nici măcar nu a trecut, semn că familia fotbalului e una peste tot şi că la durere imediat reacţionează în comun, dovadă mesajele postate de brazilianul Pato, ghanezul Kevin Prince Boateng şi Mauro Icardi.

 

Non ci posso credere, non voglio crederci…è surreale…riposa in pace Davide

A post shared by Borja Valero Iglesias (@borjavalero20) on

 

Un grande giocatore ma ancora piu grande persona… quante battaglie insieme a cagliari poi ritrovati a roma… ancora non ci posso credere…  i miei pensieri anche alla sua famiglia e vicini… RIP

A post shared by Radja Nainggolan (@radjanainggolan.4) on

Mar 4, 2018 at 3:12am PST

 

 

Riposa in Pace Davide Le mie condoglianze alla famiglia. #Astori #rip

A post shared by Mauro Icardi (@mauroicardi) on