Fotbal international

Serie A luptă împotriva violenței domestice! Jucătorii din Italia au jucat pe față cu o dungă roșie

23.11.2019 | 17:39
Serie A lupta impotriva violentei domestice Jucatorii din Italia au jucat pe fata cu o dunga rosie
ADVERTISEMENT

Jucătorii formațiilor din Serie A vor purta pe față simbolul împotriva violenței domestice. Campania a început odată cu meciul Atalanta – Juventus, primul din această rundă, cei 22 de fotbaliști și brigada de arbitri având pe față o dungă roșie, ce simbolizează cartonașul roșu arătat violenței împotriva femeilor.

Seria A luptă împotriva violenței domestice

În ultimele stagiuni, jucătorii din primul eșalon fotbalistic din Italia au avut trasată pe față o pată roșie, semnul împotriva violenței domestice împotriva femeilor, campanie continuată și în acest an, meciul Atalanta – Juventus fiind cel care a dat startul.

ADVERTISEMENT

Mișcarea realizată de Serie A și organizația umanitară WeWorld Onlus este făcută pentru a crește conștientizarea violenței domestice împotriva femeilor. Jucătorii echipelor Atalanta și Juventus, ce s-au întâlnit în primul meci din această rundă, și brigada de arbitri a partidei, au ieșit pe gazon cu dungă roșie pe obrazul stâng.

Semnificația culorii

Culoarea roșie a fost aleasă ca o legătură cu cartonașul roșu din fotbal. În luna aprilie a anului trecut, hashtag=ul #unrossoallaviolenza (n.r. cartonaș roșu pentru violență) s-a viralizat în mediul online, explicând alegerea culorii de pe față.

ADVERTISEMENT

Deși a fost condusă din minutul 56, după reușita lui Robin Gosens, Atalanta ratând și un penalty în prima repriză, Juventus a reușit să întoarcă scorul. Gonzalo Higuain a dat o „dublă” în doar opt minute, iar golul lui Paulo Dybala din prelungirile partidei a stabilit scorul final, Înaintea jocului direct, Juventus era fost lider în Serie A, cu 32 de puncte, unul în fața celor de la Inter, care joacă în această rundă cu AC Torino, sâmbătă de la ora 21:45.

De partea cealaltă, Atalanta continuă formă bună din sezonul trecut, încheiat pe locul trei, având acum 22 puncte după 12 runde, la un sigur puncte în spatele lui Cagliari, ocupanta locului patru, ultimul ce asigură calificarea directă în grupele Ligii Campionilor la finele sezonului.

ADVERTISEMENT
Tags: