Fotbal international

“Serie A nu e La Liga!” Ce scriu italienii despre debutul lui Ronaldo la Juventus

20.08.2018 | 10:43
Ce scriu italienii despre debutul lui Ronaldo la Juventus

“Serie A nu e La Liga!”, scriu jurnaliștii italieni după debutul lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino. Starul portughez a îmbrăcat pentru prima dată tricoul campioanei Italiei într-un meci oficial în care deși nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, și-a pus amprenta asupra jocului. Juventus s-a impus cu scorul de 3-2 pe terenul celor de la Chievo Verona, în prima etapă din Serie A. Torinezii au fost conduși cu 2-1 și au reușit să marcheze golul victoriei în minutul 93.

Primul meci al starului portughez în tricoul campioanei Italiei a fost analizat de publicațiile din Italia, după partida Chievo Verona – Juventus Torino 2-3. Prestația fostului atacant de la Real Madrid a fost și în atenția jurnaliștilor spanioli, curioși să afle cum se descurcă lusitanul la noua sa echipă. Concluzia jurnaliștilor a fost că Ronaldo a ajuns într-un campionat unde va avea mai multe bătăi de cap decât a avut în Spania. Deși și-a pus în mod clar amprenta asupra jocului lui Juventus, Cristiano nu a reușit să marcheze la debutul în Serie A.

“Un debut fără gol pentru Ronaldo și o reușită decisivă pentru Bernardeschi în minutul 93. Bine ai venit în Italia, Crisitiano! Fani plini de entuziasm, meciuri care nu sunt niciodată simple, decizii controversate ale arbitrilor care dau fiori pe șira spinării”, a scris Gazzetta dello Sport după victoria campioanei Italiei în prima etapă din Serie A.

Ce scriu italienii despre debutul lui Ronaldo la Juventus

“Portughezul a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și lăsa amprenta asupra jocului, dar a aflat repede că Serie A nu e La Liga”, a scris Il Messaggero, care a amintit faptul că Juventus nu a mai primit 2 goluri la debutul unui sezon de Serie A din anul 1998. Și La Repubblica a analizat prestația atacantului de 33 de ani: “A început bine în flancul stâng, iar de acolo s-a îndreptat către centrul terenului. Ronaldo a jucat bine, dar Bernardeschi a fost decisiv.”

Corriere dello Sport a scris că până la golul marcat de Bernardeschi “meciul a fost dominat de Cristiano Ronaldo, marele star al zilei la Verona.” Noul star al campioanei en-titre din Serie A s-a remarcat în partida inaugurală din noua stagiune prin mai multe incursiuni periculoase, dar nu a reuşit să marcheze. Cristiano Ronaldo a ieşit pentru prima dată în evidenţă cu adevărat în minutul 9 când a pasat excelent cu călcâiul la mijlocul terenului, iar Juan Cuadrado a iniţiat un contraatac pe care l-a finalizat cu un şut peste poarta, deşi portughezul s-a demarcat excelent în flancul stâng. Vedeta celor de la Juventus a ieşit în evidenţă în minutul 90 al jocului de debut într-un moment în care Juventus a marcat golul de 3-2, dar a fost anulat în cele din urmă pentru un henţ făcut de atacantul echipei. Ronaldo l-a accidentat la faza respectivă pe Sorrentino, portarul celor de la Chievo având nevoie de schimbare în urma unei lovituri cu genunchiul în cap primită de la portughez. Ibericul va avea şansa să înscrie într-un meci oficial pentru noua lui echipă pe 25 august, în partida din runda secundă contra lui Lazio.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri