Sport

Serie A, lovită de pandemia COVID-19! Ce jucători au fost depistaţi pozitiv

Etapa din acest week-end în Il Calcio va fi lipsită de aportul câtorva jucători importanți. Mai mulți fotbaliști au fost testați pozitiv la Covid-19 și obligați să intre în carantină.
20.11.2021 | 15:55
Serie A lovita de pandemia COVID19 Ce jucatori au fost depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Aripa napoletanilor, Matteo Politano, este unul dintre jucătorii care au contactat recent virusul. El va rata derby-ul programat în această rundă, duminică seară, contra celor de la Inter Milano.

Politano, 28 de ani, a jucat titular în nouă dintre cele 12 meciuri jucate în acest sezon de Napoli. în Serie A. Anunțul cu privire la infectarea acestuia a fost publicat de clubul din Napoli astăzi.

ADVERTISEMENT

Locul său în tripleta de atac va fi luat de Hirving Lozano, care se va alătura lui Lorenzo Insigne și Victor Osimhen.

Cazuri de infectare cu COVID-19 şi la AS Roma

AS Roma este o altă echipă din Serie A al cărei lot este subțiat de pandemia de coronavirus.

Giallo-rossi nu vor putea conta în această etapă pe doi mijlocași, Cristante și Villar, ambii depistați pozitiv la Covid-19.

ADVERTISEMENT

AS Roma a anunțat, într-un comunicat oficial, că ”în urma verificărilor periodice pe bază de tampoane moleculare, doi jucători, Cristante și Villar, au fost depistați pozitiv la Covid-19. Ambii jucători sunt vaccinați. Autoritățile medicale competente au fost informate imediat. Cei doi jucători sunt în izolare, la domiciliu, și se simt bine”.

Antrenorul Mourinho trebuie acum să găsească soluții de înlocuire a celor doi, pentru partida cu Genoa, care va avea loc în deplasare.

ADVERTISEMENT

Derby-uri în etapa a 13-a din Serie A

Etapa a 13-a din Serie A începe sâmbătă, la ora 16:00, cu meciul dintre Atalanta și Spezia. Urmează apoi două derby-uri, Lazio – Juventus de la 19:00, dar și Fiorentina – AC Milan, de la 21:45.

Ziua de duminică, în fotbalul italian, va începe la amiază, mai precis la 13:30, cu jocul Sassuolo – Cagliari, care poate însemna un duel românesc între Chiricheș și Răzvan Marin. De la ora 16:00 se vor juca meciurile Bologna – Venezia și Salernitana – Sampdoria. Cu începere de la ora 19:00, Napoli va primi vizita celor de la Inter Milano, iar la ora 21:45 are loc întâlnirea dintre Genoa și AS Roma.

ADVERTISEMENT

Ultimele jocuri ale etapei vor avea loc luni, Verona – Empoli de la 19:30, dar și Torino – Udinese, de la 21:45.

În clasamentul din Serie A conduce Napoli, cu 32 de puncte, la egalitate cu AC Milan, echipa portarului Tătărușanu. Cele două mari rivale sunt despărțite de golaveraj. Podiumul se întregește cu Inter Milano, 25 de puncte.

Cele două rivale din Cetatea Eternă, Lazio și AS Roma, sunt vecine de clasament, locurile 5 și 6, cu 21 respectiv 19 puncte acumulate. Juventus Torino ocupă locul 8, cu 18 puncte.

În coada listei, pe ultimele trei locuri, retrogradabile, se află Sampdoria, 9 puncte, Salernitana, 7 puncte, și lanterna roșie Cagliari, 6 puncte.

ADVERTISEMENT
Tags: