Record istoric pentru drepturile TV din Serie A! Peste un miliard de euro

serie a, drepturi tv, mediaset, mediapro

Liga italiană de fotbal a vândut drepturile TV pentru Serie A spaniolilor de la MediaPro. Aceştia au stabilit un record istoric pentru Serie A.

Liga italiană de fotbal a reuşit să dea lovitura în privinţa vânzării drepturilor de televizare ale meciurilor din Serie A pentru perioada  2018-2021. A fost stabilit un nou record istoric, întrucât s-a depăşit suma de un miliard de euro!

Surpriza, şi încă una foarte neplăcută pentru companiile autohtone, provine din faptul că meciurile din campionatul Serie A pentru perioada amintită mai sus au fost câştigate de spaniolii de la MediaPro, care au pus pe masă 1.050.001 euro, sumă care a depăşit toate ofertele italiene.

Berlusconi nu va mai difuza Serie A!

Tradiţionalii parteneri ai Ligii erau Sky şi Mediaset, trustul creat de Silvio Berlusconi, fondat în 1987. Aceştia au deţinut în permanenţă de ani buni drepturile de televizare pentru Serie A prin sistemul PayTV şi oferiseră acum 830 de milioane.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Drepturile de televizare a meciurilor interne ale cluburilor din Serie A se ridică în prezent la 945 milioane de euro pe an, pe perioada 2015-2018, împărţite între canalele Sky si Mediaset, acestea aflându-se şi acum între cei 5 difuzori care au prezentat oferte.
 
Pentru drepturile internaţionale ale Serie A lucrurile sunt clare: au fost deja atribuite în octombrie agenţiei IMG si RAI pentru un total de 371 milioane de euro pentru perioada 2018-2021, ceea ce înseamnă dublu faţă de perioada precedentă.