Sport

Șervețelul pe care Lionel Messi a semnat primul contract cu FC Barcelona, la vânzare! Cât costă bucata de istorie

Lionel Messi a venit la FC Barcelona în urmă cu peste două decenii, iar primul contract al argentinianului a fost semnat pe un șervețel, care astăzi este scos la licitație.
09.05.2024 | 13:30
Servetelul pe care Lionel Messi a semnat primul contract cu FC Barcelona la vanzare Cat costa bucata de istorie
Se vinde șervețelul semnat de Lionel Messi cu FC Barcelona / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

FC Barcelona l-a transferat pe tânărul Lionel Messi din Argentina, de la Newell’s Old Boys, în anul 2000. Pe atunci, „La Pulga“ avea doar 13 ani, iar contractul semnat a fost unul cu totul special.

Se vinde o bucată de istorie

Aflați într-o încercare disperată de a-l semna pe argentinian, catalanii au realizat primul contract pe un șervețel. Întâlnirea a avut loc la finalul anului 2000, într-un club de tenis din Barcelona.

ADVERTISEMENT

Cei care și-au pus semnătura pe șervețel au fost Carles Rexach, directorul sportiv la acea vreme, și doi agenți. Agenții care au fost parte a transferului istoric sunt Josep Minguella și Horacio Gaggioli.

Dorința arzătoare de a-l transfera pe „La Pulga“ s-a revăzut și în ceea ce scria pe celebrul șervețel. Carles Rexach își asuma răspunderea pentru eveniment, spunând că „acceptă, pe răspunderea sa şi în ciuda oricărei opinii divergente, să semneze cu Lionel Messi, cu condiţia să se respecte sumele convenite”.

ADVERTISEMENT

Cât valorează șervețelul special

Suma de pornire 300.000 de lire sterline, mai precis 348.000 de euro, care nu a fost atinsă încă. Licitațiile permit și oferirea de sume care sunt sub pragul minim, în acest moment fiind la 220.000 lire sterline.

Casa Bonhams, cea care a scos la licitație bucata de șervețel, a expus-o de-a lungul timpului în muzee mari. Șervețelul a făcut turul lumii, unde a trecut pe rând prin muzee din Paris, New York sau Londra, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Licitaţia se desfășoară online din data de 8 mai, până pe 17 mai, iar prețul minim este așteptat să fie atins. În general, tricourile purtate de Lionel Messi sunt vândute bine și ating sume fabuloase. Tricoul din finala Cupei Mondiale din Qatar a fost vândut cu 22.000 de euro.

„Șervețelul care l-a adus pe Messi la Barcelona reprezintă un început aproape mitologic pentru ceea ce a fost o carieră de basm. De la originile sale umile din Rosario, tânărul scund, cu daruri prodigioase, semnat pe un șervețel, se ridică pentru a deveni cel mai mare jucător pe care sportul l-a văzut vreodată.

ADVERTISEMENT

Totul a culminat cu victoria sa la Cupa Mondială din 2022, cucerind în sfârșit singurul premiu care i-a scăpat de-a lungul unei carieră ilustră. Șervețelul care a început totul este cu siguranță una dintre cele mai importante piese din istoria fotbalului, precum și din istoria sportului“, este deschis obiectul de casa de licitații.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților