ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Americanii, sfătuiţi de serviciile de informaţii să ocolească smartphone-urile firmei Huawei

Şefii serviciilor de informaţii nu vor ca respectiva companie chineză să câştige teren în reţelele de telecomunicaţii americane.
Autor: Filon Stan | 14.02.2018 | 18:00
Americanii, sfătuiţi de serviciile de informaţii să ocolească smartphone-urile firmei Huawei

Lovitură gravă dată de serviciile de informaţii din Statele Unite producătorului de telefoane mobile Huawei! Şase şefi de servicii de informaţii din SUA spun că nu i-ar sfătui pe cetăţenii americani să cumpere produsele sau serviciile firmei chineze Huawei, potrivit cnbc.com.

ADVERTISEMENT

Cei mai importanţi şefi ai serviciilor de informaţii americane, printre care CIA, FBI şi NSA şi-au exprimat neîncrederea în producătorii chinezi Huawei şi ZTE. Mesajul celor şase a fost transmis în cadrul unei audieri în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA.

Serviciile de informaţii ale SUA le spune cetăţenilor să ocolească mobilele Huawei

ADVERTISEMENT

„Suntem îngrijoraţi cu privire la riscul de a permite unei companii care are obligaţii faţă de un guvern străin ce nu ne împărtăşeşte valorile să câştige poziţii de putere în cadrul reţelelor noastre de telecomunicaţii”, a declarat şeful FBI Chris Wray.

„Asta ar permite capacitatea de a exercita presiune sau control asupra infrastructurii noastre de telecomunicaţii. Ar permite capacitatea de a sustrage informaţii. Ar permite capacitatea de a derula spionaj nedetectat”, a spus şeful FBI.

ADVERTISEMENT

Huwei a răspuns spunând că produsele sale nu prezintă un risc mai mare decât ale altor producători din telecomunicaţii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!