News

Serviciul de telefonie care dispare de la 15 februarie. Vodafone tocmai a făcut anunţul. Milioane de români vor fi afectați

Unul dintre cele mai vechi servicii de telefonie mobilă, lansat în urmă cu 20 de ani, nu va mai fi disponibil de luna viitoare.
08.01.2023 | 16:22
Serviciul de telefonie care dispare de la 15 februarie Vodafone tocmai a facut anuntul Milioane de romani vor fi afectati
Serviciul de mesagerie multimedia urmează să fie dezafectat în curând / Credit: Christian Ohde/face to face / Hepta
ADVERTISEMENT

Compania Vodafone a început să-și notifice clienții în legătură cu renunțarea la unul dintre serviciile ”legendare” de telefonie mobilă.

Vodafone, prima companie de telefonie care renunță la serviciul MMS

Potrivit unui anunț al companiei, de la mijlocul lunii viitoare, serviciul de mesagerie multimedia va fi dezafectat pentru clienții operatorului.

ADVERTISEMENT

„Bună! Ne dorim să îți oferim servicii și funcționalități relevante pentru tine. Ca urmare a utilizării reduse a funcționalității MMS, facilitățile oferite fiind accesibile și mai ușor de folosit pe alte aplicații, aceasta va fi dezactivată începând cu 15.02.2023. Echipa Vodafone”, se arată într-un mesaj transmis către clienți.

Serviciul MMS (Multimedia Messaging Service) reprezintă una din primele aplicații multimedia dezvoltate odată cu apariția smartphone-ului. Este vorba despre o funcție integrată în serviciul de mesagerie instantă, cu ajutorul căreia se pot transmite mesaje multimedia.

ADVERTISEMENT

Mai exact, MMS reprezintă un SMS plus o fotografie, un video sau o înregistrare audio.

Mesajele MMS, taxate ”la bucată”

Tehnologia MMS a fost destul de populară în urmă cu două decenii, până la apariția aplicațiilor de tipul WhatsApp sau Messenger (Facebook), însă în ultimii ani, tot mai puțini utilizatori au ales s-o folosească.

De altfel, mulți dintre tinerii care folosesc telefonul mobil nici măcar nu știu despre existența acestui serviciu.

ADVERTISEMENT

Totuși, MMS are și astăzi utilitatea lui. De exemplu, atunci când vrei să trimiți o fotografie însă nu există Wi-Fi iar semnalul (de date) este slab, aceasta poate ajunge cu mai mare ușurință prin intermediul mesageriei SMS.

MMS Vodafone
Clienții Vodafone primesc înștiințări despre desființarea serviciului MMS / Foto: Fanatik

Totuși, spre deosebire de transmiterea prin intermediul altor aplicații dedicate, operatorii de telefonie mobilă taxează mesajul de tip MMS ”la bucată”, asemenea SMS-urilor. De exemplu, pentru un MMS standard, abonații Vodafone plătesc, în acest moment, 0,18 euro (inclusiv TVA).

ADVERTISEMENT

Vodafone este primul operator important de telefonie mobilă care a luat decizia de a întrerupe suportul pentru serviciul MMS. Compania a anunțat că va întrerupe acest serviciu și în Germania, începând cu data de 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: