Cum arată baremul de corectare la proba scrisă la Limba română a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019. FANATIK vă va spune exact cum se rezolvau subiectele, imediat cum acestea vor fi făcute publice. Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019.
Update: Edu.ro a publicat subiectele și baremul de corectare a subiectelor de la limba și literatura română a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019.
Sesiunea de toamnă a început de miercuri, 21 august, cu proba scrisă la limba română. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.
Potrivit Ministerului Educației, la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, la proba scrisă la limba română se punctează orice formulare/modalitate de rezolvare corectă a cerinţelor. Nu se acordă fracţiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem. De asemenea, se acordă zece puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la zece a punctajului total obţinut pentru lucrare.
21 august – Limba şi literatura română/E)a
22 august – Limba şi literatura maternă/E)b
23 august – proba obligatorie a profilului/E)c
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019 se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată apoi de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august.
În zilele de 30 august şi 2 septembrie are loc evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.
Atenție! Citește aceste reguli, pentru a nu avea surprize neplăcute și la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019! Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Examenul propriu-zis începe la ora 9:00. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.