Life

Setarea de pe iPhone care poate salva bateria dispozitivului tău. Ce să faci ca să nu ți se mai descarce telefonul atât de repede

Setarea care te ajută să prelungești durată de viață a bateriei de la iPhone. Detaliul pe care nu mulți utilizatori îl cunosc.
27.05.2024 | 08:07
Setarea de pe iPhone care poate salva bateria dispozitivului tau Ce sa faci ca sa nu ti se mai descarce telefonul atat de repede
Setarea care te ajută să prelungești durată de viață a bateriei de la iPhone. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

iPhone-ul este unul dintre cele mai populare telefoane. Utilizatorii telefonului lansat de Apple au numai cuvinte de laudă la adresa lui, deși unele aspecte ar putea fi îmbunătățite. Cum ar fi, de exemplu, bateria și durata sa de viață.

Ce trebuie să faci pentru a prelungi durata de viață a bateriei iPhone-ului tău

Persoanele care au iPhone sunt mereu nemulțumite de bateria acestui telefon. De cele mai mute ori, bateria de la iPhone se descarcă în cele mai importante momente. Având în vedere prețul unui astfel de telefon, nu este de mirare că utilizatorii au anumite pretenții.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu știu mulți este faptul că durata de viață a bateriei, precum și modul în care aceasta se descarcă pot fi remediate. Există anumite setări ale telefonului pe care, odată ce le vei pune în practică, totul se va schimba radical.

În primul rând, dacă te numeri printre utilizatorii de iPhone, trebuie să știi ca 5G-ul îți poate epuiza bateria. Mai ales dacă nu îl folosești corect. Din fericire pentru toți utilizatorii, Apple a descoperit o setare care previne descărcarea instantă a bateriei.

ADVERTISEMENT

În funcție de planul tău de date, setările implicite ale 5G-ului sunt orientate spre optimizarea duratei de viață a bateriei. Însă, aceste setări pot fi modificate oricând. De asemenea, poți să precizezi clar când vrei să utilizezi 5G, dar și cât de multe date vrei să aloci anumitor aplicații.

Setările care îți salvează bateria de la iPhone

Potrivit Apple Support, pentru a accesa aceste opțiune de personalizare, trebuie să mergi la Setări > Date celulare > Opțiuni date celulare sau Setări > Date mobile > Opțiuni date mobile. Dacă folosești Dual SIM, pașii sunt următorii: Setări > Date celulare sau Setări > Date mobile, iar apoi selectezi numărul pentru care vrei să faci modificările.

ADVERTISEMENT

Cei de la Apple garantează că fiecare utilizator poate prelungi durata de viață a bateriei dacă alege modul în care iPhone-ul folosește 5G-ul. Pentru asta, există trei opțiuni, iar fiecare dintre ele are rolul ei.

În primul rând, 5G Auto înseamnă că este activat modul Smart Data. Adică, dacă viteza 5G nu este una considerabilă, telefonul trece automat la LTE. În acest mod, se conservă durata bateriei.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, 5G Activat înseamnă că iPhone-ul accesează rețeaua 5G ori de câte ori aceasta este disponibilă. Acest lucru, însă, duce la scăderea performanței bateriei.

Ultimul, dar nu cel din urmă este LTE, acel mod pe care iPhone-ul îl utilizează, chiar dacă rețeaua 5G este disponibilă. Această setare permite iPhone-ului să comute automat la 5G în loc de Wi-Fi, în cazul care conectivitatea este lentă sau prezintă anumite probleme de securitate.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”