Sport

Bătăi de stradă la Sevilla. Fanii lui Eintracht și Rangers și-au împărțit pumni, scaune și mese! Video

Cei 5.000 de polițiști mobilizați pentru a asigura ordinea pe străzile din Sevilla înaintea finalei Europa League nu au putut împiedica incidentele violente dintre suporterii germani și scoțieni.
19.05.2022 | 00:39
Batai de strada la Sevilla Fanii lui Eintracht si Rangers siau impartit pumni scaune si mese Video
Fanii lui Eintracht și ai lui Rangers s-au bătut cu mese și scaune pe străzile din Sevilla înaintea finalei Europa League. Foto: captura video
ADVERTISEMENT

Finala Europa League dintre Eintracht Frankfurt și Rangers, programată pe Sanchez Pizjuan din Sevilla, a însemnat pentru polițiști moment de alertă generală. Mai cu seamă că și la precedentele vizite nemții produseseră incidente. Cei 5.000 de polițiști nu au putut face însă față pe deplin, circa 150.000 de fani fiind prezenți în oraș. Chiar dacă numai 40.000 au avut, teoretic, bilete de meci.

”Imagini lamentabile în Sevilla” cu fanii lui Eintracht și Rangers

Aceasta este, la unison, concluzia jurnaliștilor. Care au avut, și prin intermediul rețelelor sociale, prilejul să consemneze confruntările dintre fanii echipelor care se înfruntau la Sevilla.

ADVERTISEMENT

Poliția era deja în alertă. Pentru că avusese deja de a face cu fanii lui Eintracht. Care fuseseră protagoniștii unor incidente cu suporerii lui West Ham, atunci când, în zile succesive, germanii au jucat cu Betis, iar englezii cu FC Sevilla.

Tot din tabăra suporterilor nemți fuseseră arestate cinci persoane încă de marți seară. Cînd polițiștii au tras inclusiv focuri în aer pentru a calma spiritele.

ADVERTISEMENT

Incidentele au continuat însă și în ziua meciului. Filmările nu sunt concludente privind inițiatorii conflictului. Cert este însă că a avut loc într-o zonă cu terase ocupată de fanii lui Rangers.

S-au împărțit pumni din belșug. Dar s-au folosit în confruntări, în egală măsură, și scaunele și mesele. În timp ce angajații localurilor au fost nevoiți să se refugieze.

ADVERTISEMENT

”Imagini lamentabile” și ”Asta nu reprezintă fotbalul” este concluzia celor de la Carrusel Deportivo, care au postat pe twitter imagini care au devenit, evident, virale.

În timp ce Football Fights a oferit imagini relevante ale ”câmpului de bătălie” din Sevilla după încheierea conflictului.

ADVERTISEMENT

Localnicii s-au adresat, revoltați, primarului

Surse ale poliției din Sevilla au identificat locul în care a avut loc incidentul ca fiind Puente de los Bomberos din cartierul San Bernardo. O locație situată foarte aproape de Calle Puerta de la Carne, stradă care duce către centrul orașului. Loc în care violențele au continuat.

Localnicii, revoltați, au trimis filmarea primarului din Sevilla, Antonio Munoz, și au postat-o și pe contul oficial al Primăriei. În plus, scrie Mirror, au anunțat oficialitățile și despre faptul că șoferul unui autobuz folosit pentru turul orașului a postat vehiculul ca o barieră înainte ca forțele de poliție să sosească la fața locului.

ADVERTISEMENT