Fotbal international

Sevilla, prima finalistă din Europa League! Andaluzii au rezistat bombardamentului celor de la Man. United și au dat lovitura pe final. Video

16.08.2020 | 23:42
Sevilla prima finalista din Europa League Andaluzii au rezistat bombardamentului celor de la Man United si au dat lovitura pe final Video
ADVERTISEMENT

Sevilla a învins cu 2-1 pe Manchester United și este prima finalistă din Europa League. Andaluzii au marcat prin Suso și De Jong și vor evolua în ultimul act cu învingătoarea din confruntarea dintre Inter și Șahtar Donețk.

Manchester United a ratat ocazii uriașe prin Martial, Greenwood, Pogba sau Bruno Fernandes. Ocaziile “diavolilor” s-au răzbunat și De Jong a dat lovitura în finalul meciului. În ciuda forceing-ului, United n-a mai putut egala.

ADVERTISEMENT

Astfel, Sevilla, specialista acestei competiții, va juca încă o dată cu trofeul pe masă. Andaluzii au câștigat de cinci ori trofeul, un record absolut și vor avea șansa să își adauge al șaselea trofeu în palmares.

Sevilla – Manchester United 2-1 (Suso 26, De Jong 78 / Fernandes 9)

FINAL DE MECI! Sevilla se califică în finala Europa League după ce se impune cu 2-1 în fața celor de la Manchester United!

ADVERTISEMENT

Min. 78. GOOOOOOOOOL Sevilla! De Jong marchează după o nouă gafă a apărării lui United. Ocaziile uriașe ratate de “diavoli” se răzbună

Min. 54. În ultimele 10 minute a fost un veritabil bombardament la poarta lui Bounou. Pogba, Fernandes, Greenwood și Martial au ratat ocazii uriașe.

ADVERTISEMENT

Min. 46: Greenwood a ratat o ocazie uriașă. Șutul britanicului a fost blocat de Bounou.

Start în partea secundă!

PAUZĂ! După primele 45 de minute, Sevilla și United sunt la egalitate, 1-1, după golurile lui Fernandes și Suso.

Min. 26: GOOOOOOOOOOOOL Sevilla! Andaluzii egalează după un contraatac fulger. Suso profită de apărarea dezorganizată a “diavolilor” și înscrie din careu

ADVERTISEMENT

Min. 9: GOOOOOOOOOL Manchester United! Bruno Fernandes deschide scorul din penalty

Start de meci

Echipele de start: 

Primul 11 al celor de la Sevilla
Primul 11 al celor de la Manchester United

UPDATE, 16 august, ora 20:15. Legenda lui Liverpool, Graeme Souness îl vede pe Leo Messi transferat la Manchester United: “Leo Messi arăta ca omul care este sătul de cât a cărat în spate echipa. Fără el, Barcelona nu s-ar califica în Champions League.

Este săptămâna trecută ca Manchester United sau Manchester City să încerce să îl transfere pe Messi”, a spus Graeme Souness, conform Daily Mail.


UPDATE, 16 august, ora 16:52. În ziua semifinalei cu Sevilla, Manchester United l-a cedat pe Tahith Chong, în vârstă de 20 de ani, la Werder Bremen. Atacantul va evolua în Bundesliga un sezon sub formă de împrumut.


UPDATE, 16 august, ora 15:50. Xavi Hernandez, legenda lui FC Barcelona, nu ar spune nu dacă i s-ar propune postul de antrenor la Manchester United. Legenda catalană a declarat în presa engleză că sunt cinci echipe mari din Anglia pe care ar accepta să le antreneze oricând. Cele cinci sunt Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham şi Chelsea. Fostul mijlocaş nu a trecut pe lista sa Liverpool, campioana Angliei şi încă deţinătoarea Ligii Campionilor. Machester United este singura formaţie engleză rămasă în cupele europene, care au ajuns în faza semifinalelor.


UPDATE, 16 august, ora 13:50. Manchester United pregătește noul sezon deși joacă un meci crucial împotriva celor de la Sevilla în semifinalele Europa League. Daily Mail scrie că “diavolii roșii” vor să îl transfere pe Jack Grealish de la Aston Villa pentru 85 de milioane de euro.


Sevilla – Manchester United Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida Sevilla – Manchester United se joacă duminică, 16 august, de la ora 22:00, pe stadionul Rhein Energie din Koln şi va fi condusă de unul dintre cei mai buni arbitri germani, Felix Brych. Jocul va fi televizat pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. De asemeni, puteţi intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Va fi cu adevărat un examen foarte dificil pentru diavolii roşii ai norvegianului Solskjaer, pentru că nu ai cum să nu simţi fiori la gândul că vei juca împotriva recordmanei competiţiei, cu cinci trofee câştigate, iar ceea ce impresionează cel mai tare e faptul că Sevilla a câştigat toate finalele de Europa League pe care le-a jucat!

Sevilla e neînvinsă în faţa lui United

Nici tradiţia meciurilor directe nu oferă motive de optimism singurei echipe engleze rămase în competiţie după ce anul trecut ambele finale europene au fost afaceri Premier League. Anul acesta sunt mari şanse ca Albionul să nu mai aibă echipă în vreo finală europeană. Pentru că există un singur dublu precedent în optimile de finală ale Champions League în 2018: 0-0 la Sevilla şi apoi 2-1 pentru spanioli pe Old Trafford, dar nici unul dintre marcatorii de atunci nu se mai regăseşte astăzi la echipa lor: Lukaku la United, Ben Yedder la iberici.

Julen Lopetegui nu are probleme importante de lot. Corchia este accidentat, dar poate fi uşor înlocuit.  Gudelj a avut două teste negative consecutive şi s-a vindecat de COVID 19 şi va fi pe bancă. Vestea excelentă ar fi că există şanse să revină în poartă titularul Vaclik, deşi Bono a apărat bine.

Englezii, favoriţii caselor de pariuri

Nici United nu are probleme de lot şi deşi Sevilla e un vulpoi capabil să speculeze cea mai mică greşeală Ole Gunnar Solskjaer nu va renunţa la sistemul său cu trei oameni în faţă, toţi foarte tineri, tehnici şi rapizi: Martial, Rashford şi Greenwood.

Surprinzător, deşi e specialistă a competiţiei, Sevillanu e şi favorita caselor de pariuri, care acordă cotă de 2,45 la victorie pentru United, faţă de 3,15 pentru iberici. Singurul aspect pozitiv pentru United este că de ficare dată când a ajuns în ultimele patru prezenţe în penultimul act al unor cupe europene a reuşit să joace finala. Sezonul acesta United a mai prins două semifinale, în Cupa Ligii şi Cupa Angliei, dar nu le-a depăşit.

ADVERTISEMENT