Sport

Sezon de coşmar pentru Cristiano Ronaldo! Şanse mici să joace din nou în Liga Campionilor. Ce variante de transfer are portughezul

Cristiano Ronaldo are parte de cel mai negru sezon din carieră, după ce s-a întors la Manchester United în vara anului trecut. CR7 are şanse minime să joace din nou în Liga Campionilor.
09.04.2022 | 17:22
Sezon de cosmar pentru Cristiano Ronaldo Sanse mici sa joace din nou in Liga Campionilor Ce variante de transfer are portughezul
Cristiano Ronaldo ar putea să plece în vară de la Manchester United (sursă foto: EPA-EFE/TIM KEETON)
ADVERTISEMENT

Manchester United a mai făcut un pas greşit în Premier League, după ce a fost învinsă de Everton. Şansele “diavolilor” să joace în Liga Campionilor, în sezonul 2022-2023, sunt extrem de mici, iar acest lucru ar putea aduce plecarea lui Cristiano Ronaldo, care nu concepe să evolueze în Europa League sau Conference League.

Cristiano Ronaldo pleacă dacă Manchester United ratează Liga Campionilor

Presa din Anglia a scris în repetate rânduri că ratarea calificării în Liga Campionilor ar fi sinonimă cu plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United. Contractul cu “diavolii” se încheie în vara lui 2024, însă portughezul va face tot posibilul să plece de pe “Old Trafford”.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea în faţa lui Everton a distrus şansele lui Manchester United pentru calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor. “Diavolii” sunt pe locul 7, cu 51 de puncte, şi sunt la 3 puncte în spatele lui Tottenham, ocupanta locului 4, însă londonezii au un meci mai puţin jucat. De asemenea, distanţa este aceeaşi faţă de Arsenal, de pe poziţia a 5-a, însă “tunarii” au jucat 29 de meciuri, cu 2 mai puţin decât Manchester United.

În acest moment, locul 7 nu duce în cupele europene, iar dacă Manchester United va rămâne pe această poziţie va fi nevoită să se roage ca Liverpool, Manchester City sau Chelsea să câştige Cupa Angliei. Prin acest scenariu, poziţia a 7-a duce în Conference League.

ADVERTISEMENT

Unde ar putea să ajungă Cristiano Ronaldo. Variante puţine pentru starul portughez

Ajuns la 37 de ani, Cristiano Ronaldo nu are prea multe variante pentru viitor. Englezii au susţinut că Real Madrid, PSG, Sporting Lisabona sau Inter Miami ar fi cluburile care ar putea să-l transfere, însă lucrurile ar putea să stea cu totul altfel.

Revenirea la Real Madrid ar fi puţin probabilă, din moment ce “galacticii” îşi construiesc o echipă pentru viitor, iar fotbalişti cu vârstă înaintată sunt pe picior de plecare.

ADVERTISEMENT

PSG s-a păcălit deja cu Lionel Messi, însă ar putea să încerce o nouă lovitură de imagine, în condiţiile în care Kylian Mbappe este ca şi plecat, iar Neymar are viitorul incert pe “Parc des Princes”. Parizienii sunt ca şi calificaţi în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2022-2023.

Sporting Lisabona ar fi varianta la dispoziţie, mai ales că portughezii au şanse mari să joace în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor. Ar fi revenirea la clubul de unde a plecat în Premier League, un ciclu încheiat în cariera lui Cristiano Ronaldo, care a spus că vrea să joace din nou în tricoul “verzilor”.

ADVERTISEMENT

Ultima soluţie ar fi plecarea la Inter Miami, ceea ce l-ar scoate din circuitul european. Varianta este puţin probabilă, în condiţiile în care Cristiano Ronaldo vrea să joace din nou în Liga Campionilor.

Cristiano Ronaldo a jucat două meciuri în Cupa UEFA, acum 20 de ani

În sezonul 2002-2003, Sporting Lisabona era eliminată de Inter în preliminariile Ligii Campionilor, când Cristiano Ronaldo a jucat primele minute în cea mai puternică competiţie continentală. Portughezii au coborât în Cupa UEFA, unde au trăit un adevărat coşmar.

Sporting a întâlnit-o pe Partizan Belgrad, în turul 1 preliminar al Cupei UEFA, iar Cristiano Ronaldo a jucat 118 minute în această dublă. În manşa tur, sârbii s-au impus pe “Jose Alvalade”, scor 3-1, iar CR7 era introdus la pauză. Returul, de la Belgrad, a adus un meci nebun. Sporting, cu Ronaldo timp de 74 de minute pe teren, a egalat scorul general şi a trimis meciul în prelungiri, însă Partizan a obţinut calificarea cu două goluri marcate în minutele 110 şi 117.

De atunci şi până în prezent, Cristiano Ronaldo a jucat doar în Liga Campionilor, trofeu pe care l-a câştigat de cinci ori: în 2008 cu Manchester United şi în 2014, 2016, 2017 şi 2018 cu Real Madrid. De asemenea, portughezul deţine recordul de goluri marcate, cu 140 de reuşite, dar şi pe cel de meciuri jucate, cu 183 de prezenţe. Sezonul viitor ar putea aduce absenţa fotbalistului care se confundă cu istoria Champions League.

ADVERTISEMENT