ADVERTISEMENT
Sporturi

Sezonul WTA 2021 începe cu un turneu special. Șansele Simonei Halep să participe la noua competiție

Autor: Cristi Maciuca | 15.12.2020 | 16:49
Sezonul WTA 2021 începe cu un turneu special. Șansele Simonei Halep să participe la noua competiție
Sezonul WTA 2021 începe cu un turneu special. Șansele Simonei Halep să participe la noua competiție. FOTO: hepta.ro

Sezonul feminin de tenis de anul viitor va începe cu un nou turneu WTA, care va fi programat în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, în perioada 5-13 ianuarie 2021. Competiția e de categorie WTA 500, iar Simona Halep ar putea participa și ea.

ADVERTISEMENT

Calendarul WTA din debutul anului viitor va fi unul atipic. Pe lângă noul turneu de la Abu Dhabi, calificările de la Australian Open 2021 se vor desfășura în afara „Antipozilor”.

Meciurile care vor desemna participantele de pe tabloul principal se vor juca tot în Emiratele Arabe Unite, dar la Dubai, acolo unde nu sunt restricții dure impuse de pandemia COVID-19.

ADVERTISEMENT

Primul turneu WTA din 2021 se joacă la Abu Dhabi

Anterior, sezonul feminin de tenis lua startul cu o serie de turnee pregătitoare pentru Australian Open: Auckland (Noua Zeelandă), Brisbane (Australia), Adelaide (Australia), Shenzhen (China) sau Hobart (Australia).

Pentru 2021, WTA s-a decis să modifice însă calendarul, deoarece jucătoarelor nu li se va permite să intre în Australia mai devreme de 15 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Conform Gulf News, meciurile din calificările pentru primul turneu de Mare Șlem al anului vor avea loc în complexul Dubai Duty Free Tennis Stadium, acolo unde se vor juca aproximativ 48 de partide în fiecare zi, pe cele zece terenuri care există la dispoziție.

După aceste confruntări preliminare, 32 de jucători la masculin și feminin vor obține biletele pentru calificarea pe tabloul principal de la Australian Open 2021.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, șanse mari să participe la Abu Dhabi

Sunt șanse bune ca Simona Halep să participe și ea la noua competiție din Emirate. În anii trecuți, a doua jucătoare a lumii a preferat să evolueze la turnee pregătitoare înainte de Melbourne. În ultimele nouă sezoane, Halep nu a mers niciodată la Australian Open fără a mai juca la un turneu de încălzire.

Competiția de categorie WTA 500 de la Abu Dhabi se va juca fără spectatori. În ceea ce privește turneul de la „Antipozi”, acesta era inițial programat în intervalul 18-31 ianuarie, dar a fost mutat în intervalul 8-21 februarie 2021.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!