Life

Sfânta Maria 2020. Ce gest nu mai au voie să facă credincioşii. E total interzis anul acesta

15.08.2020 | 01:20
Sfanta Maria 2020 Ce gest nu mai au voie sa faca credinciosii E total interzis anul acesta
ADVERTISEMENT

Anul acesta, credincioșii nu vor putea săruta icoanele închinate Maicii Domnulii. Cu ocazia Adormirii Maicii Domnului și a procesiunilor care vor avea loc, creștinii vor putea să se închine, fără să le atingă.

Această decizie a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 cu ocazia procesiunilor religioase organizate în zilele de 14 și 15 august.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate Mănăstirea Hodoş – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad – Gai, Mănăstirea Feredeu şi Basilica Papală Maria Radna. În plus, masca de protecție este obligatorie atât în interiorul lăcașurilor sfinte, cât și în exterior, scrie Agerpres.

Este interzis de Adormirea Maicii Domnului! Ce nu au voie credincioșii

“Credincioşii se vor putea închina la icoane de la distanţă, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericeşti”, se arată în decizia CJSU.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe tot parcursul slujbelor “este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, atât în interiorul clădirilor cât şi în spaţiile deschise.

Dacă se constată că numărul pelerinilor aflaţi în incinta lăcaşurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora şi/sau ordinea publică, organizatorii au obligaţia de a lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului”.

ADVERTISEMENT

Organizarea punctelor comericiale de vânzare a produselor de orice natură în incinta bisericilor sau în apropierea acestora, este strict interzisă. Excepție, magazinele cu obiecte biseriești.

Nici produsele alimentare nu se vor putea vinde sau distribui. La fel se întâmplă în cazul băuturilor non-alcoolice, dacă acestea nu sunt îmbuteliate.

ADVERTISEMENT

Prin aceste măsuri se dorește stoparea răspândirii noului coronavirus și evitarea oricărui risc pentru pelerinii care vor participa la slujbele organizate cu ocazia Adormirii Maicii Domnului.

În această zi de mare sărbătoare, mii de credincioşi veniţi din toată ţara sau din străinătate, vizitează bisericile și participă la slujbele închinate Maicii Mânuitorului.

ADVERTISEMENT