Miercuri, 6 iulie 2022, se sărbătorește Sfântul Sisoe. Acesta este considerat în religia ortodoxă apărător al copiilor de rele. Mai este supranumit și Cuviosul.
Sfântul Sisoe a fost ucenicul Sfântului Antonie cel Mare. A primit de la Dumnezeu mai multe daruri, printre care puterea de a vindeca oamenii de boli, de a scoate duhurile rele din ei și de a învia morții.
Sfântul Sisoe ar fi fost și un pustnic al Egiptului, pe parcursul a 72 de ani. Ținea post zile întregi. În tot acest timp, apa fiindu-i singura sursă de supraviețuire, scrie crestinortodox.ro
Una dintre minunile sale este învierea unui copil, din morți. S-a întâmplat când un părinte se îndrepta cu fiul lui către marele sfânt, dar pe drum cel mic nu a mai rezistat și a pierit.
Însă, tatăl nu s-ar fi pierdut cu firea și s-a dus cu trupul neînsuflețit al copilului către Sfântul Sisoe. Odată ce a ajuns de el, și-a lăsat fiul la picioarele Cuviosului. Atunci, el i-a poruncit:”Ridică-te șii du-te afară!”.
Mare i-a fost mirarea părintelui când și-a văzut băiețelul în viață. A ascultat de cele poruncite de Sfânt, așa că nu a spus despre minune decât după ce Cuviosul s-a ridicat la Cer.
Puțini știu că marele poet George Topârceanu a scris o nuvelă în memoria Sfântului Sisoe, care se numește ”Minunile Sfântului Sisoe”.
Spre sfârșitul vieții sale, se spune că la căpătâiul Sfântului Sisoe au apărut apostolii, profeții și îngerii. Spre final, a apărut și Dumnezeu, care a poruncit: ”Duceți vasul ales al pustiului!”.
Pentru a-i feri pe copii de rele tot anul, este recomandată următoarea rugăciune către Sfântul Sisoe:
”Tropar Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare, glasul 1:
Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri…” ,citește continuarea pe Doxologia.