News

Sfârșit cumplit pentru doi copii, de 1 an și 2 ani și jumătate, din Buzău. Au murit arși de vii într-un incendiu

Tragedie în județul Buzău. Doi copii, de 1 an și 2 ani și jumătate, au murit arși de vii după ce un incendiu le-a cuprins casa.
17.11.2022 | 14:24
Sfarsit cumplit pentru doi copii de 1 an si 2 ani si jumatate din Buzau Au murit arsi de vii intrun incendiu
Tragedie în Buzău. Doi copii, de 1 an și 2 ani și jumătate, au murit într-un incendiu. Sursa foto: ISU Buzău / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O tragedie fără margini a cutremurat, joi dimineața, o așezare cu doar 400 de suflete din județul Buzău.

Tragedie în Buzău. Doi copii, de 1 an și 2 ani și jumătate, au murit într-un incendiu

Un incendiu a cuprins o gospodărie de pe raza satului Sârbești, din comuna buzoiană Vintilă Vodă. Pompierii au ajuns rapid la fața locului, încercând să stingă flăcările.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru doi micuți, evenimentul de joi s-a dovedit a fi unul tragic. Un băiat în vârstă de 1 an și o fetiță de 2 ani, care locuiau în casa cuprinsă de flăcări, nu au mai avut nicio șansă de scăpare.

Pompierii mobilizați la fața locului au găsit corpurile copiilor care erau carbonizate în locuința mistuită.

ADVERTISEMENT

”În urma incendiului au rezultat 2 victime – decedate (1 băiat în vârstă de aproximativ 1 an și o fetita în vârstă de aproximativ 2 ani și 6 luni). Incendiul a izbucnit la o locuință de pe raza localității Sîrbești, comuna Vintilă Vodă”, notează ISU Buzău.

Presa locală informează că cei doi copii locuiau doar cu mama lor. Vorbim de o căsuță de 50 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Se pare că femeia era plecată la cumpărături când s-a petrecut tragedia. Tatăl victimelor se află la închisoare. Din primele cercetări, reiese că focul ar fi izbucnit de la o sobă defectă, scrie site-ul Buzoienii.ro.

În următoarele ore, cei de la ISU vor declanșa o anchetă în urma căreia se vor stabili cu exactitate cauzele incendiului.

ADVERTISEMENT

O tragedie similară s-a petrecut și în Caraș-Severin

Un incendiu cu sfârșit tragic s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, și în județul Caraș-Severin. Tot din cauza unei sobe, un bărbat de 51 de ani a murit ars de viu.

Incendiul a izbucnit la o casă din localitatea Cornuțel Banat, comuna Păltiniș. La fața locului au ajuns pompierii cu două autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD cu 13 subofițeri.

Focul se manifesta generalizat, la întreaga locuință. Din păcate, pentru proprietar a fost prea târziu. Acesta a fost găsit decedat. Trupul bărbatului era carbonizat.

IGSU, mesaj după tragedia din Buzău: ”Nu lăsați copiii singuri acasă!”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a emis o informare, după tragedia din Buzău. Conform instituției, numai în primele 10 luni ale acestui an, 38 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 6 au decedat și 32 au fost răniți.

Cei de la IGSU fac un apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

”Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

  • Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;
  • Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;
  • Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;
  • Nu lăsaţi nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate cu flacără deschisă;
  • Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

NU LĂSAȚI COPIII SINGURI ACASĂ!

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!

Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”, se arată în comunicatul IGSU.

ADVERTISEMENT
Tags: