News

Sfârșit dramatic pentru Sorin Enghel, parașutistul care a murit în Polonia. Ultimele clipe din viață au fost îngrozitoare. Nimeni nu a putut interveni

Sorin Enghel era cel mai experimentat parașutist din Iași, însă și-a văzut sfârșitul în Polonia tocmai în urma unui accident bizar.
26.09.2022 | 22:10
Sfarsit dramatic pentru Sorin Enghel parasutistul care a murit in Polonia Ultimele clipe din viata au fost ingrozitoare Nimeni nu a putut interveni
Cum a murit cel mai experimentat parașutist din Iași. Foto: BZI.ro
ADVERTISEMENT

Sorin Enghel era comandant al Aeroclubului din Iași și a murit după ce parașuta sa s-a încâlcit. Bărbatul avea o carieră de succes cu mii de ore de zbor la activ și era, totodată, instructor de parașutism.

Cum a murit cel mai experimentat parașutist din Iași

Conform BZI.ro, bărbatul a murit într-un accident petrecut în Polonia, în timp ce făcea parte dintr-un grup de nouă parașutiști de diferite naționalități.

ADVERTISEMENT

Românul a decis să sară din avion într-o formație de patru persoane, însă parașuta sa s-a încâlcit după ce s-a atins de parașuta unui coleg din Polonia. Cei doi bărbați au lovit solul, fără parașută, iar românul a murit pe loc.

”Concluziile preliminare arată că, în acea zi, nouă persoane au sărit din avion. Din motive necunoscute momentan, două au căzut pe teren. În urma rănilor, unul dintre bărbați a murit pe loc, deși a fost resuscitat.

ADVERTISEMENT

Al doilea bărbat a fost transportat cu elicopterul LPR la spitalul din Lodz. Ceilalți săritori au aterizat în siguranță. Polițiștii aflați sub supravegherea procurorilor și a Comisiei de Investigare a Accidentelor Aeriene la fața locului desfășoară activități care vor permite stabilirea împrejurărilor acestui eveniment”, au transmis reprezentanții Poliției din Piotrkow Trybunalski, Polonia.

Surprinzător, al doilea bărbat prăbușit la sol fără parașută trăiește, deși e în stare gravă la spital. Momentul a fost cu adevărat șocant potrivit martorilor, care s-au uitat neputincioși cum cei doi instructori de zbor au lovit solul de la mare înălțime.

ADVERTISEMENT

”La clubul Aeronautic „Alexandru Matei” din Iași, colegii au aprins simbolic lumânări în amintirea colegului lor. Aceștia nu au organizat momentan niciun fel de activitate comemorativă, fiind încă șocați de vestea morții lui Sorin Enghel”, menționează sursa citată.

”Colegul și prietenul nostru, Sorin Constantin E., s-a stins din viață într-un tragic accident de parașutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european.

ADVERTISEMENT

Comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism cu toate calificările și o experiență de peste 3.600 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism – lucru relativ pe cupola, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, a fost mereu un model de profesionalism pentru toți cei din jur. Orice comentariu este de prisos, sunt cercetări în desfășurare realizate de instituțiile abilitate”, a transmis și George Rotaru, președintele clubului Aeronautic din România.

ADVERTISEMENT