News

Sfârșit tragic pentru un bărbat. A fost ucis de o amibă care atacă creierul. Cum s-a infectat

Un bărbat din Florida (SUA) a avut parte de un sfârșit tragic. Acesta a fost ucis de o amibă care atacă și distruge creierul. S-a infectat într-un mod banal.
01.03.2023 | 23:57
Sfarsit tragic pentru un barbat A fost ucis de o amiba care ataca creierul Cum sa infectat
Un bărbat care a folosit apă de la robinet, infectat și ucis de o amibă care mănâncă creierul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un caz tragic și, în același timp, rar a avut loc recent în Statele Unite ale Americii. Un bărbat din Florida a murit din cauza unei infecții care mâncă creierul. Victima ar fi contractat bacteria ​​după ce și-a spălat fața cu apă contaminată de la robinet.

Un bărbat care a folosit apă de la robinet, infectat și ucis de o amibă care mănâncă creierul

Potrivit presei internaționale, cetățeanul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, locuiește în comitatul Charlotte, la aproximativ 110 km sud de Tampa. El a murit pe 20 februarie din cauza unei amibe care mănâncă creierul, a declarat departamentul de sănătate al zonei.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, mai multe decese au fost semnalate în Statele Unite din cauza amibei care mănâncă creierul. Bacteria este prezentă de obicei în lacuri și râuri cu apă caldă, foarte numeroase în Florida. Cazul de față este unul rar întrucât e neobișnuit ca o persoană să se infecteze cu apa folosită în locuință. Acesta este primul incident de acest fel în statul Florida.

Eric Milbrandt, directorul laboratorului marin de la Sanibel-Captiva Conservation Foundation, a declarat pentru Fox 4 că boala, cauzată de bacteria Nagleria fowleri, este extrem de rară. El a spus că poate afecta oamenii doar prin nas, nu prin ingerare.

ADVERTISEMENT

”Se găsește în izvoarele termale, mai e prezentă și în apă caldă, lacuri și poate fi găsită și în rezervoarele de apă caldă și, în unele cazuri foarte rare, în apa de la robinet”, a spus Milbrandt, conform sursei citate.

Jurnaliștii americani au luat legătura cu purtătorul de cuvânt al comitatului Charlotte. Acesta a fost întrebat dacă instalațiile publice de tratare a apei împiedică în mod normal prezența acestei amibe. Brian Gleason a explicat că Departamentul de Sănătate este singura entitate care ar putea comenta în legătură cu acest aspect.

ADVERTISEMENT

Amiba Nagleria fowleri, una mortală: ucide 97% dintre oamenii pe care îi infectează

Rata de deces a celor infectați cu Amiba Nagleria fowleri este una uriașă. Aceasta ucide 97% dintre persoanele pe care le infectează. Doar câțiva americani au supraviețuit vreodată infecției în ultimii ani.

Cei mai mulți americani infectați cu această amibă vin din statul Florida, 37 din cele 160 de cazuri înregistrate în SUA fiind în zona aceasta. Bacteria a fost identificată pentru prima dată în anul 1962.

ADVERTISEMENT

Un alt caz tragic al amibei care atacă creierul a fost semnalat în 2020. Atunci, un băiețel de șase ani a murit din cauza Naegleria fowleri în Lake Jackson, Texas. Micuțul a contractat infecția în timp ce se juca acasă, cu un furtun de apă.

ADVERTISEMENT
Tags: