Un bărbat în vârstă de 58 de ani din județul Galați și-a pierdut viața în circumstanțe tragice, după locuința acestuia a luat foc. Intervenția promptă a pompierilor și eforturile făcute de medici nu l-au mai putut salva.
O tragedie a avut loc în județul Galați, în această săptămână, în comuna Țepu, unde un bărbat și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a distrus complet casa. Victima avea 58 de ani și, în ciuda eforturilor pompierilor și a medicilor, nu a mai putut fi salvată.
Intervenția pompierilor a avut loc prompt, după ce au primit alarma de incendiu din partea vecinilor, care au văzut flăcări. Mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi au ajuns la faţa locului, încercând să stingă incendiul, dar flăcările șu fumul gros deja cuprinseseră deja locuința.
Bărbatul a fost găsit fără suflare în interiorul locuinței acestuia, s-a încercat resuscitarea lui dar din păcate medicii nu au mai putut face nimic și a fost declarat decesul.
Locuința, de 50 de metri pătrați, a fost complet distrusă de flăcări. Primele informații indică o sursă de căldură imprivizată sau un scurtcircuit electric ca surse ale sinistrului. Cercetările sunt făcute în continuare de pompieri și de poliție pentru determina cauzele tragediei.
Ca în fiecare iarnă, pompierii atrag atenția populației să respecte întocmai regulile de a preveni incendiile, mai ales la case. Specialiștii avertizează în special cu privire la sursele de căldură alimentate cu instalații electrice improvizate (radiatoare, reșouri).
De asemenea, este total nerecomandat să fie folosite ca mijloace de încălzire aparate electrice cu defecțiuni sau improvizații. Aparatele electrice de încălzire trebuie decuplate atunci când se părăsește locuința sau înainte de culcare.
De asemenea, pompierii insistă ca sobele să fie menținute în bună stare de funcționare iar coșurile de fum să fie curățate și întreținute periodic, nerespectarea acestor reguli fiind o cauză principală a incendiilor din mediul rural.
Populația trebuie să fie conștientă de riscurile asociate cu monoxidul de carbon, un gaz inodor și invizibil care poate prezenta riscuri grave pentru sănătate și duce chiar la deces. Una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a acumulării de monoxid de carbon este asigurarea unei ventilații adecvate în locuință.
Cetățenii trebuie să se asigure că coșurile de fum nu sunt obstrucționate, că orificiile de ventilație ale aparatelor de încălzire nu sunt blocate și că zonele de ardere sunt ventilate în mod corespunzător.