News

Sfâșiat de câinii de la o stână vecină. Un cioban a fost găsit într-o baltă de sânge chiar de propria fiică

Un cioban a murit ucis de câinii de la o stână învecinată cu cea în care lucra. Animalele l-au lăsat într-o baltă de sânge și a fost găsit de fiica lui
01.07.2024 | 14:48
Sfasiat de cainii de la o stana vecina Un cioban a fost gasit intro balta de sange chiar de propria fiica
Un cioban a sfârșit ucis de câinii de la o stână. Fiica sa l-a găsit într-o baltă de sânge și a sunat la salvare. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Duminică, în județul Botoșani, a avut loc o descoperire cutremurătoare. Un cioban angajat la o stână a fost găsit mutilat de câinii unei stâne vecine.

Ucis de câinii de la o stână

Tragedia s-a produs pe 30 iunie 2024, când polițiștii din Săveni au fost informați că lângă o stână din comuna Știubieni a fost descoperit un cadavru. Apelul a fost făcut de fiica proprietarului stânei, care a găsit bărbatul într-o baltă de sânge, scrie Monitorul de Botoșani. 

ADVERTISEMENT

Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță a sosit rapid la locul incidentului, dar, din nefericire, au confirmat decesul din cauza multiplelor răni grave și a pierderii masive de sânge.

Polițiștii au identificat victima ca fiind un bărbat de 48 de ani din județul Neamț. Primele cercetări au arătat că bărbatul lucra ca îngrijitor de animale la stâna respectivă și, în timp ce își desfășura activitatea în apropierea acesteia, a fost atacat de câinii unei stâne vecine, suferind răni fatale.

ADVERTISEMENT

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând ca, în funcție de rezultat, să fie dispuse măsuri”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani.

Un alt cioban a fost ucis în mod șocant la o stână

În județul Bacău a avut loc un incident șocant, în care un cioban a fost supus unei pedepse brutale de către angajatorul său. Nemulțumit de performanțele muncitorului, un bărbat de 47 de ani l-a forțat pe cioban să stea cu picioarele în găleți umplute cu beton.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea a avut loc în luna mai, în satul Motoșeni. Cei doi au avut un conflict privind modul în care ciobanul, în vârstă de 33 de ani, își făcea treaba. Proprietarul stânei i-a reproșat că nu se ocupă corespunzător de animale.

Ulterior, bărbatul de 47 de ani, ajutat de un localnic de 36 de ani, l-a dus pe cioban într-un grajd. Acolo, l-au pus să stea cu picioarele în găleți în care au turnat ciment.

ADVERTISEMENT

Ciobanul a fost umilit și amenințat că va rămâne acolo până se va întări betonul, dar a încercat să scape, proprietarul l-a lovit, forțându-l să rămână pe loc. Incidentul a ieșit la iveală recent, iar miercuri, 5 iunie, polițiștii din Bacău au efectuat două percheziții la domiciliile celor doi agresori.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate mai multe probe. De asemenea, în casa bărbatului de 36 de ani au fost descoperite pliculețe cu substanțe vegetale, un grinder, plicuri pentru ambalaje și foițe de tutun.

Proprietarul stânei a încercat să scape de autorități, dar a fost capturat și dus la interogatoriu împreună cu complicele său. Bărbatul de 47 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de lipsire de libertate și violență.

ADVERTISEMENT