Life

Sfat practic pentru a împiedica decolorarea hainelor. Cum poți păstra intensitatea culorilor 

Truc util pentru a opri pierderea culorilor din rufele tale. Ce trebuie să știe toate gospodinele și ce ingredient e de folos.
28.03.2023 | 14:15
Sfat practic pentru a impiedica decolorarea hainelor Cum poti pastra intensitatea culorilor
Truc util pentru a opri pierderea culorilor din rufele tale. Ce trebuie să știe toate gospodinele. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Sfat practic pentru a împiedica decolorarea hainelor preferate. FANATIK îți spune cum poți păstra intensitatea culorilor, mai ales când sunt băgate frecvent la mașina de spălat rufe. E nevoie de un produs pe care îl ai deja în casă.

Truc util pentru a opri pierderea culorilor din rufele tale. Ce trebuie să știe toate gospodinele

Nu știi cum să oprești pierderea culorilor din rufele tale? Ei bine, află că există un truc util pe care trebuie să-l știe toate gospodinele în acest sens. Tot ce ai nevoie este un lichean cu apă și un strop de sare de masă.

ADVERTISEMENT

Se amestecă ingredientul cel mai folosit în bucătărie în apă și apoi se întorc hainele pe dos. Se lasă obiectele vestimentare la înmuiat aproximativ 30 de minute. Atenție, specialiștii ne spun că nu trebuie depășită această limită!

După ce se scot din apă hainele se storc foarte bine și se bagă la mașina de spălat. E foarte important să se folosească un program normal, nu unul cu o durată foarte mare pentru că există riscul să se strice țesăturile.

ADVERTISEMENT

Din fericire, sarea este perfectă și pentru hainele negre care, de obicei, își pierd nuanțele după 2-3 spălări. În cazul lor e bine să nu fie uscate direct în razele soarelui, ci mai degrabă să fie întinse la umbră.

Trucuri pentru a păstra intensitatea culorilor

Trucurile pentru a păstra intensitatea culorilor sunt diverse și e important să ținem cont de ele atunci când avem haine preferate pe care vrem să le păstrăm o perioadă cât mai lungă. Sortarea în funcție de culori e foarte importantă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii ne îndeamnă să nu băgăm niciodată albe cu negre în mașina de spălat rufe. Totodată, rufele trebuie întoarse pe dos pentru că procesul de spălare este de obicei destul de agresiv.

Nu supraîncărca mașina de spălat rufe, mai spun unele gospodinele, pentru că detergentul nu va fi distribuit corespunzător și nici clătirea nu se va realiza optim. Spală întotdeauna cu detergentul potrivit și mai ales, la temperatura indicată pe etichete.

ADVERTISEMENT

Pentru a păstra rufele colorate și intense pentru o vreme lungă e bine să le speli în apă rece. În plus, hainele pătate trebuie neapărat înmuiate înainte într-un lichean pentru a le îndepărta de la prima spălare.

ADVERTISEMENT
Tags: