Sport

Sfatul „bunicului” Marcel Pușcaș pentru Robert Popa: „Ești un copil talentat, frumos și deștept. Dar nu uita: nu ești unicul!”

Marcel Pușcaș i-a transmis un mesaj lui Robert Popa, după scandalul izbucnit între tânărul portar de la FC U Craiova 1948 și Adrian Mititelu.
18.02.2023 | 00:34
Sfatul bunicului Marcel Puscas pentru Robert Popa Esti un copil talentat frumos si destept Dar nu uita nu esti unicul
Robert Popa, sfătuit de Marcel Pușcaș după scandalul izbucnit de la FC U Craiova: „Mai puțină vorbărie, mai multă modestie”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Robert Popa a intrat în război cu Adrian Mititelu, iar portarul celor de la FC U Craiova 1948 nu s-a mai prezentat la antrenamentele „alb-albaștrilor ”în ultima săptămână. Marcel Pușcaș, președintele oltenilor, l-a sfătuit pe internaționalul U21 să accepte concurența din cadrul lotului antrenat de Nicolo Napoli și să muncească mai mult.

Robert Popa, sfătuit de Marcel Pușcaș după scandalul izbucnit la FC U Craiova 1948: „Procesul formării profesionale stă și în puterea de-a accepta și elimina concurența.”

Portarul oltenilor a refuzat să se mai prezinte la antrenamentele conduse de Nicolo Napoli, după ce a fost rezervă în Rapid – FC U Craiova 1948, scor 2-1. Robert Popa a lansat acuzații grave la adresa lui Adrian Mititelu Jr, care l-ar fi amenințat după derby-ul Băniei.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș i-a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare lui Robert Popa, după declarațiile făcute de tânărul jucător al celor de la FC U Craiova 1948. Președintele grupării din Bănie a declarat că tânărul portar trebuie să accepte concurența și să muncească pentru postul de titular.

„SFAT DE LA BUNICUL PENTRU ROBERT POPA. În 53 de ani de fotbal pot afirma că am trăit și am văzut multe. Așa cum îi stă bine unui club profesionist, nu se termină bine o problemă că și începe alta. De o săptămână a dispărut tânărul și talentatul Robert Popa.

ADVERTISEMENT

Încerc să-i scriu, pentru că, deși adult (are 20 de ani), încă ne trimite să vorbim cu părinții. N-aș avea o problemă, am făcut-o cu alte câteva mii. Subiectivismul exacerbat al acestora poate să ducă la situații care să omoare din fașă orice perspectivă pozitivă și certă.

Așadar, aleg această cale de-a comunica cu tânărul nostru portar, Robert Popa. DRAGĂ ROBERT, încep prin a-ți spune că am jucat cu fotbaliști mari. Și tineri și vârstnici. Poate mai buni decât tine. Cei din generația ta aveți marea șansă a beneficiului unei reguli impuse și injuste.

ADVERTISEMENT

E și un dezavantaj însă în ce vă privește: OBLIGATIVITATEA DE-A JUCA nu duce neapărat la progres. Mai degrabă la plafonare. Procesul formării profesionale stă, în afară de muncă, și în puterea de-a accepta și elimina concurența.

Altfel, valoarea nu poate crește. N-ar exista progres pe planetă. Nu știu dacă înțelegi! Sper! Faptul că ai avut și încă ai șansa să te afirmi și să te perfecționezi la FCU Craiova, trebuie să însemne mult pentru tine”.

ADVERTISEMENT

„Nimeni nu este de neînlocuit și niciun club serios nu stă în loc pentru un jucător sau altul”

Marcel Pușcaș a recunoscut că și el a făcut anumite greșeli în viață, iar președintele crede că motivul din spatele comportamentului jucătorului este concurența din lotul oltenilor. Acesta a declarat că Robert Popa are cele mai bune condiții la FC U Craiova 1948 atât financiare, cât și de antrenament.

„Asta pentru simplul motiv că nimeni nu este de neînlocuit și că niciun club serios nu stă în loc pentru un jucător sau altul. Am văzut, după cum îți spuneam portari mari, la ale căror performanțe greu vei putea ajunge. Nu-i, totuși, imposibil!

Nimănui nu i-a plăcut concurența, eu însumi făcând in viață mari greșeli pe care ulterior le-am regretat. Cred că adevăratul motiv al dezertării tale este acest prim obstacol intervenit în viața ta și nu vorbele sau ne-vorbele patronului Mititelu.

Ai de departe cel mai bun contract din România, în comparație cu oricare alt coleg de generatie (născuți în anul 2003), semn că ai fost dorit, apreciat și stimulat. Ai bază de pregătire, cantonament, prime de joc, echipament, antrenori etc.

Nu există motiv pentru dezertări generate de mofturi și poate de o prea bună părere despre tine. Să știi că așa cum vrei tu să joci, vor s-o facă și colegii tăi, Gurău și Mogoșanu. Nici ei n-au jucat întotdeauna, și ei ar trebui să se supere și să ceară să plece”.

Președintele celor de la FC U Craiova 1948 a mărturisit că Robert Popa nu a vrut să se prezinte la reprezentativele de tineret, din cauza faptului că alți doi jucători erau preferați înaintea lui. Acesta i-a transmis portarului că poate avea concurență pe post la orice altă formație.

„Parcă e ca azi, când în urmă cu un an n-ai vrut să te prezenți la echipa natională pe motiv că erau alți doi colegi de-ai tăi preferați înaintea ta. Ai reacționat la fel și față de Craiova și față de România. Deci nu vorbele lui Mititelu te sperie, ci concurența.

Nimeni, niciodată nu-ți garantează vreun post de titular. Oriunde ai pleca, de concurență nu scapi. Fie că e vorba de Târnoveanu, Moldovan, Popa, Niczuly, Bălgrădean, Greab, Iacob, Aioani, Pap samd. Nu știu ce-ți spun binevoitorii din preajmă, dar în fotbal și în sport așa se intâmplă”.

Marcel Pușcaș, sfat pentru Robert Popa: „Ești într-adevăr un copil talentat, frumos și deștept. Dar nu uita: nu ești unicul!”

Președintele alb-albaștrilor a declarat că mulți tineri talentați din fotbalul românesc au dezamăgit de-a lungul timpului, din diverse motive. Acesta i-a oferit drept exemple câteva lupte celebre din România pentru titularizare și îi transmite tânărului portar să fie mai motivat.

„Poate că părerea ta despre tine însuți este alimentată. Ești într-adevăr un copil talentat, frumos și deștept. Dar nu uita: nu ești unicul! Au mai fost juniori foarte buni care, dintr-un motiv sau altul au sfârșit de tineri pe la Horezu sau genul. Îți pot da mii de exemple.

Poate că în locul încurajărilor întru’ dezertare și fuga de concurență trebuia să ți se povestească de celebrele dueluri ale portarilor din istoria fotbalului românesc și internațional. Dacă n-a făcut-o nimeni, ți-o spun eu pe scurt: Toma- Voinescu, Iordache-Moraru, Iordache-Duckadam, Boldici-Lung, Stelea- Prunea ș.a.m.d.

Toți au fost ca și tine la loturile de juniori, toți au debutat la 19 ani, chiar mai devreme în Liga 1, toți munceau suplimentar mai mult decât tine, toți aspirau la echipa natională. Toți au transpirat mai mult decât tine. Mai mult, toți au fost speranțe care au devenit certitudini”.

Robert Popa va fi primit la antrenamentele oltenilor: „Vei fi înțeles, tocmai pentru că ești tânăr și ai o perspectivă”

Oficialul celor de la FC U Craiova 1948 este convins că Robert Popa se va alătura lotului antrenat de Nicolo Napoli și va fi înțeles de către olteni. Marcel Pușcaș a spus că visul tânărului portar se poate îndeplini doar prin muncă.

„Știi prin ce? Prin muncă, prin acceptarea concurenței și, poate ce-i mai important, prin spirit de echipă. Încearcă să fii mai umil, să muncești mai mult, să accepți criticile constructive și să te debarasezi de sfaturile distructive. Ești un tânăr ca mulți în țara asta care încă mai au de demonstrat.

Acesta este fotbalul, de fapt. O perpetuă demonstrație timp de vreo 15-20 de ani. Te sfătuiesc, dragă Robert, să revii la atitudini și gânduri optimiste in ce te privește. Fii modest, muncește și visul ți se va realiza pe teren și nu prin declarații, șantaj și politica struțului in ce te priveste.

Sunt convins că vei fi reprimit, vei fi înțeles, tocmai pentru că ești tânăr și ai o perspectivă. În final îți pot recomanda mai puțină vorbărie, mai multă modestie și mai multă muncă!”, a scris Marcel Pușcaș pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT