Fotbal intern

Sfatul lui Adrian Mutu pentru un jucător de la FCSB: ,,I-am spus să-și rezolve rapid situația. Pentru binele lui!”

01.09.2020 | 13:42
Sfatul lui Adrian Mutu pentru un jucator de la FCSB Iam spus sasi rezolve rapid situatia Pentru binele lui
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu va debuta pe banca naționalei U21 și pregătește cu mare atenție meciurile cu Finlanda și Malta. Antrenorul naționalei mici îi are la dispoziție pe doi dintre cei mai curtați jucători din Liga 1: Man și Mihăilă.

Mutu, care și-a început cariera de antrenor la FC Voluntari și Al Wahda, a avut ofertă în această vară din Serie A, de la Pescara, dar a preferat să rămână la naționala U21: ,,… am început o treabă și vreau să o duc până la capăt. Am fost nerăbdător să încep treaba cu U21”.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a decis să-i sară în ajutor lui Mutu și i-a lăsat la naționala mică pe Dennis Man și Valentin Mihăilă: ,,Nu i-am cerut lui Mirel nimic. Naționala mare are prioritate. Mirel a ales, iar băieților le-am zis că vor avea încă o ocazie de a le arăta tuturor că pot face oricând pasul spre prima echipă. Și aici nu e vorba numai despre Man sau Mihăilă”.

Adrian Mutu, sfat pentru un jucător de la FCSB

Adrian Mutu este foarte preocupat de situația lui Adrian Petre, unul din fotbaliștii care au făcut senzație la Campionatul European U21. Se pare că fotbalistul naționalei are șanse mici să mai joace vreun minut la FCSB, aşa cum FANATIK a anunţat, unde a intrat în dizgrația patronului Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

,,Am avut o discuție cu Adi Petre. I-am zis  să-și rezolve rapid situația de la FCSB. Pentru binele lui. Cred că la vârsta lui trebuie să joace în fiecare weekend. Sper ca în scurt timp să facă acest lucru sau să-și recâștige locul de titular la FCSB”.

Contestat de Gigi Becali pentru amicalul cu Farul

Adrian Mutu a ținut să explice convocarea jucătorilor din Liga 1 pentru un amical cu Farul Constanța: ,,Motivele sunt simple. Una este să analizezi performanțele jucătorilor de la echipa de club, alta e să îi ai tu la antrenament. Să poți să îi simți când le ceri ceva. Mi-am dat seama de multe lucruri bune sau mai puțin bune. Acum pot regla aceste lucruri pentru a avea propria identitate”.

ADVERTISEMENT

Selecționerul e optimist și consideră că naționala U21 are lideri în teren, jucători valoroși și în formă în Liga 1. Le-a cerut jucătorilor respect și a evitat să impună un regulament de ordine interioară la echipă, mizând pe dorința jucătorilor de a da tot ce au mai bun pentru echipa națională: ,,Pe mine mă interesează respectul. Să respecte fotbalul și ceea ce le cer eu la antrenament!”.

A câștigat timp pentru a pregăti mai bine meciurile

Adrian Mutu a profitat din plin de pauza competițională oferită de pandemia de COVID-19 și a pregătit meciurile în consecință, mai ales ca echipa a pierdut șansa locului de baraj și se află în luptă cu toate echipele de pe locul 2: ,,A fost grea așteptarea asta înaintea debutului. Îmi doream mult să antrenez. A fost greu profesional”, a mai mărturisit Briliantul.

ADVERTISEMENT

Naționala U21 va disputa primul meci cu Mutu pe bancă în Finlanda, pe 4 septembrie, iar peste doar 4 zile va juca în Malta. Meciul cu Finlanda va avea loc joi la ora 20:00 și va transmis de Pro TV.

ADVERTISEMENT
Tags: