Fotbal intern

REZISTĂ Craiova? Cârţu e temător: “Nu o să mai investească NIMENI!”

Sorin Cârţu a plecat de la CS Universitatea după un diferend cu patronul Mihai Rotaru, dar nu-i poartă pică. El consideră că elevii lui Emil Săndoi nu trebuie să se gîndească la problemele...
28.11.2015 | 15:56
REZISTA Craiova Cartu e temator Nu o sa mai investeasca NIMENI

Sorin Cârţu a plecat de la CS Universitatea după un diferend cu patronul Mihai Rotaru, dar nu-i poartă pică. El consideră că elevii lui Emil Săndoi nu trebuie să se gîndească la problemele  patronului, care azi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile – vezi detalii, dacă au de gînd să prindă un loc de play off. 

Domnule Cârţu, azi se joacă Viitorul – Craiova, ce rezultat credeţi că se va înregistra?

În mod sigur va fi un joc frumos, dar îmi pare rău că Emil Săndoi are şi nişte probleme de lot. În plus, am observat că şi arbitrajul în ultimul timp a început să-i cam ciupească pe foştii mei elevi.

Are CS U forţa necesară să cîştige pe terenul celor de la Viitorul?

Chiar dacă are absenţi vreo cinci titulari, eu cred că Emil Săndoi o să găsească cheia obţinerii unui rezultat pozitiv. Trebuie să recunosc că îmi este teamă şi de alte probleme care ar putea să afecteze echipa.

“Jucătorii trebuie să înveţe din greşeli, dar va fi foarte greu”

Vă referiuţi la problemele pe care patronul Mihai Rotaru le are în aceste zile în Justiţie?

Absolut! După părerea mea, jucătorii nu mai trebuie să aplece urechile şi să se uite la toate ştirile care apar cu patronul lor. Aşa au păţit în campionatul trecut, atunci cînd se tot vorbea dacă vom juca în cupele europene sau nu, iar cînd băieţii au aflat decizia, aproape că nu au mai jucat nimic şi a urmat o serie de rezultate proaste.

Credeţi că pînă la urmă că băieţii vor trece peste problemele lui Mihai Rotaru?

Eu sper din suflet să fi învăţat ceva din situaţia de anul trecut şi să aibă puterea să treacă peste aceste probleme, dar este foarte greu. Nu ai cum să nu te gîndeşti la şeful tău, la omul care practic îţi bagă banii în buzunar lună de lună. Îţi dai seama că ei se gîndesc în primul rînd la viitorul lor şi e normal să pună pe primul loc familiile.

 “Nu văd un alt patron să bage bani în nebunia de la Craiova”

Dacă Mihai Rotaru şi-ar retrage sprijinul financiar, prin prisma problemelor pe care le are, vedeţi un alt om potent financiar care este dispus să bage bani în fotbal la Craiova?

Sincer, nu văd nici un alt patron din fotbalul românesc care este dispus să bage bani în nebunia de-aici, de la Craiova. Toată lumea ştie că oraşul este împărţit în două tabere, cei care sînt cu FC U Craiova sau cu cine or mai fi ei acum, că echipa nu mai există, şi cei care sînt lîngă noul proiect, pe care şi eu îl susţin necondiţionat. Nu îmi este teamă de nimeni să recunosc lucrul ăsta şi nu trebuie să dau eu nimănui explicaţii. Eu sînt Sorin Cârţu şi vreau să vă spun că mi-ar părea rău dacă s-ar întîmpla ceva cu Rotaru, pentru că fotbalul din Bănie revenise în actualitate după ce trei ani murise.

La Craiova se construieşte unul dintre cele mai frumoase stadioane din România, credeţi că acest proiect va fi dus pînă la capăt?

Am înţeles că lucrările merg foarte bine la noul stadion, dar acestea nu au legătură cu Mihai Rotaru. Eu sper ca pe acest stadion o să joace o echipă a Craiovei foarte puternică. Pînă la urmă, pe noi oltenii ne interesează să avem parte de un fotbal adevărat în acest oraş.

“Ivan trebuie crescut cu grijă şi ferit de tot felul de tentaţii”

În ultimul timp v-a atras atenţia vreun jucător anume de la CS U?

Trebuie să recunosc că îmi place mult puştiul Ivan, dar trebuie crescut cu mare grijă. Nu trebuie să i se urce la cap toate laudele din ultimul timp şi trebuie ferit de tot felul de tentaţii şi de tot felul de impresari care sînt sigur că îi dau tîrcoale.

Ce vă place în mod special la Ivan?

Îmi place că, deşi este foarte tînăr, are tupeul să atace poarta. Nu se fereşte nici de contactele directe cu adversarii, iar în plus de asta, deşi este destul de înalt are şi o tehnică bună.

5 meciuri consecutive fără victorie a avut CS Universitatea sezonul trecut, după ce UEFA a anunţat că oltenii nu au dreptul să joace în cupele europene

1 punct desparte Craiova de ultimul loc de playoff, cu 8 etape înainte de final

5 meciuri directe cu pretendente la playoff mai au oltenii de disputat: Viitorul, Steaua, Iaşi, Pandurii şi CFR

Tags: