Sport

Sfatul lui Nicolae Dică pentru Radu Drăgușin: „Dacă face asta, ne-am găsit fundaș la națională pentru 10 ani!”

Nicolae Dică i-a dat un sfat lui Radu Drăgușin.
27.10.2021 | 20:55
Sfatul lui Nicolae Dica pentru Radu Dragusin Daca face asta neam gasit fundas la nationala pentru 10 ani
ADVERTISEMENT

Antrenorul secund al naționalei României consideră că fundașul lui Juventus, împrumutat în acest sezon la Sampdoria, poate fi urmașul lui Vlad Chiricheș.

Nicolae Dică a mai spus că dacă tânărul fundaș al naționalei U21 va fi concentrat și nu se va pierde pe drumul către a deveni un fotbalist de top, va fi un punct cheie la naționala mare a României pentru următorii 10 ani.

ADVERTISEMENT

Sfatul lui Nicolae Dică pentru Radu Drăgușin

Nicolae Dică l-a sfătuit pe Radu Drăgușin să rămână concentrat și să fie serios în continuare, pentru că dacă va juca meci de meci la Sampdoria, poate să devină chiar urmașul lui Vlad Chiricheș în defensiva naționalei României:

„Ar fi bine pentru echipa națională mare ca Drăgușin să joace meci de meci, e foarte bine pentru fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Chiar ne gândeam cine îl poate înlocui pe Chiricheș. Dacă el continuă să joace titular meci de meci, ne găsim fundaș la națională pe următorii 10 ani”.

„Important e să nu se piardă în timp și să fie concentrat pe treaba sa”, a mai spus Nicolae Dică, la TV TelekomSport.

ADVERTISEMENT

„Dacă are impresia că antrenorul a făcut o nedreptate, să demonstreze pe teren”

Nicolae Dică a continuat și i-a mai transmis lui Radu Drăgușin să nu se supere dacă Florin Bratu, selecționerul României U21, nu l-a titularizat și să îi demonstreze că a greșit în alegerea făcută.

Ca argument la sfatul său, Nicolae Dică și-a adus aminte de perioada în care el era fotbalist și a oferit un exemplu în care Răzvan Cociș era convocat sau titularizat la naționala mare în locul său:

ADVERTISEMENT

„Și mie mi s-a întâmplat la națională să fiu rezervă sau să nu fiu convocat și venea Cociș de la Sheriff Tiraspol sau mai știu eu de pe unde.

Dar asta nu înseamnă că antrenorul nu mă respecta, eu trebuia să mă antrenez și să îmi aștept rândul”.

„Asta îl sfătuiesc, dacă crede că antrenorul a făcut o nedreptate, să arate pe teren că s-a înșelat antrenorul și să dea totul chiar și atunci când îl bagă 15-20 de minute”, a mai spus Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT