Sport

Sfatul primit de Dinu Todoran ca să colaboreze perfect cu Gigi Becali: ”Dacă îți iese, o să te asculte iar”

Un fost internațional al României știe cum poate să funcționeze relația dintre Dinu Todoran și patronul FCSB, Gigi Becali.
05.06.2021 | 12:14
Sfatul primit de Dinu Todoran ca sa colaboreze perfect cu Gigi Becali Daca iti iese o sa te asculte iar
ADVERTISEMENT

Numit la sfârșitul lunii trecute în funcția de antrenor principal la FCSB, Dinu Todoran este compătimit de cei mai mulți oameni de fotbal pentru alegerea făcută, în contextul în care este bine știut că Gigi Becali are mereu ultimul cuvânt.

Există, însă, și antrenori care sunt convinși că o relație profesională cu finanțatorul roș-albaștrilor este posibilă. În anumite condiții.

ADVERTISEMENT

Comunicarea și un dram de noroc sunt cheile succesului într-o relație cu Gigi Becali

Florin Bratu este unul dintre cei mai tineri tehnicieni din fotbalul românesc. Însă, în ciuda tinereții și a lipsei de experiență, acesta susține că știe cum poate un antrenor să lucreze cu Gigi Becali.

Fostul atacant al lui Dinamo nu s-a ferit să-i dea câteva sfaturi noului tehnician al marii rivale FCSB, ba chiar este convins că acesta va avea succes la trupa lui Gigi Becali, dacă va avea un dram de noroc.

ADVERTISEMENT

”Îți trebuie o comunicare foarte bună cu patronul. Vor fi meciuri în care poți să-i spui: ’Nea Gigi, patroane, meciul ăsta trebuie să facem asta. Ascultă-mă, mergi pe mâna mea’. Dacă îți iese, o să te asculte iar. Este o realitate! Cei care au avut succes la FCSB, așa au lucrat!

Reghecampf a venit la FCSB de la Chiajna și a câștigat două campionate. Reghecampf și Olăroiu aveau o relație bună cu Gigi Becali și îi explicau anumite lucruri.

ADVERTISEMENT

Dinu Todoran are inteligența necesară ca să aibă această comunicare bună și transparentă cu patronul. Eu unul așa cred”, a explicat Florin Bratu, la Digisport.

Gigi Becali l-a pus la punct pe Dinu Todoran înainte ca antrenorul să facă cunoștință cu noii săi elevi

Dinu Todoran a fost numit tehnician al FCSB la sfârșitul lunii mai. Inițial, acesta urma să coordoneze Academia de Fotbal a roș-albaștrilor, însă faptul că se afla la biserică atunci când a fost sunat de managerul general al FCSB, Meme Stoica, l-a determinat pe patronul Gigi Becali să-i ofere postul de antrenor principal.

ADVERTISEMENT

Todoran nici nu a apucat să facă cunoștință cu noii săi jucători, când finanțatorul i-a transmis care sunt condițiile în care se lucrează la FCSB.

”Niciodată un antrenor n-a venit să îmi spună că are pretenții. N-aveau ce să mai spună. Le pun la dispoziție tot. Dacă are nevoie Todoran de alți jucători, să vină cu banii de acasă și să îi ia.

Când vii la mine acasă, nu schimbi mobila. Antrenorii care vin să îşi spună punctul de vedere după ce câştigă titlul, Liga Campionilor”, a declarat Gigi Becali la  Digisport.

Înainte să fie numit la FCSB, Dinu Todoran era liber de contract din luna martie, când s-a despărțit de CSM Slatina, care ulterior a retrogradat în Liga 2. El a mai fost antrenor la juniorii lui FC Voluntari și interimar, timp de patru etape, la gruparea ilfoveană.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT