Sfaturi pentru alcătuirea echipei perfecte de la părintele fantasy football în Europa

26.10.2018 | 15:38
Sfaturi pentru alcatuirea echipei perfecte de la parintele fantasy football in Europa

În 1988 jurnalistul italian Riccardo Albini scria primul sistem de fantasy sports adaptat fotbalului european. Ideea lui Albini era să transforme sistemele de joc utilizate în S.U.A. pentru sporturi precum golful sau fotbalul american și să îl utilizeze pentru meciurile din Serie A.

Jocul lui Albini urma să se numească Fantacalcio, un joc devenit extrem de popular odată cu preluarea lui de către revista Gazetta dello Sport în 1994.

Albini, care a inventat Fantacalcio pentru a putea juca alături de prietenii săi amatori de fotbal, vorbea în 2016 despre propriile rezultate în acest joc. Cu toate că el a fost cel care a conceput sistemul de punctare, rămas aproape neschimbat până în ziua de astăzi, el recunoaște că a reușit să câștige liga în doar cinci ocazii.

Ziaristul italian oferă o serie de sfaturi care ar trebui să ajute și pe cei mai puțin experimentați jucători de fantasy sports să înregistreze rezultate bune. Managerii FootballCoin vor descoperi că pot aplica filozofia de joc a lui Albini pentru propriile loturi. Iar prima ocazia pentru a face acest lucru va fi chiar la acest sfârșit de săptămână.

Regulile lui Albini:

  • 3-5-2 este formula ideală

Albini mărturisește că întotdeauna a folosit această formulă de joc și că nu are are gând să o schimbe prea curând pentru mai popularul 3-4-3. “Având mijlocași buni, poți câștiga punctele care să facă diferența,” spune ziaristul.

Această regulă este ușor transferabilă în FootballCoin, unde, în sistemul Pro, mijlocașii sunt recompensați cu puncte pentru fiecare pasă sau centrare reușită. În sistemul de joc Easy, cel folosit pentru Liga 1, mijlocașii pot strânge multe puncte pe baza șuturilor spre poartă sau a assisturilor. Pe scurt, evoluțiile mijlocașilor sunt, în general, cel mai ușor de valorificat în jocurile de fantasy.

  • Sentimentalismul nu își are locul în fantasy football

Albini spune că nu este niciodată o idee bună să alegi prea mulți jucători de la echipa al cărei suporter ești. Albini este, de exemplu, suporter al lui AC Milan. Simpatia ta pentru respectiva echipa poate să îți afecteze capacitatea de a lua o bună decizie. El încurajează, în schimb, studierea atentă a tuturor echipelor din competiție. Managerii care cunosc jucătorii echipelor mici vor avea un avantaj în fața rivalilor.

În Liga 1, unii dintre cei mai buni fotbaliști, conform notelor oferite de FootballCoin, nu sunt cei aparținând celor mai titrate și populare echipe. Cătălin Straton (Dunărea Călărași) sau Roland Niczuly (ACS Sepsi) au fost doi dintre cei mai buni jucători în actualul sezon.

  • Schimbările radicale sunt uneori necesare

O strategie necâștigătoare trebuie înlocuită de la începutul sezonului. Același lucru este valabil și pentru jucători. Indiferent de potențialul fotbalistului, el trebuie înlocuit atunci când a strâns mai multe partide fără a fi dat randamentul dorit.

FootballCoin este un joc de fantasy apărut în 2017, folosind date reale. Încercăm ca în fiecare zi să oferim știrile și datele statistice care să ne ajute managerii virtuali să ia decizii informate. Pe managerii care obțin cele mai bune punctaje, căutăm să îi răsplătim cu criptomoneda XFC coin.

Competițiile FootballCoin din acest weekend îți oferă șansa de a demonstra cât de bine cunoști fotbalul intern și internațional. Căutăm cei mai buni manageri și vrem să-i premiem. Înscrieți-vă  echipele acum!