News

Sfaturi pentru încasarea taxelor bisericești! „Credincioşii să pregătească din timp un plic“

02.01.2021 | 15:39
Sfaturi pentru incasarea taxelor bisericesti Credinciosii sa pregateasca din timp un plic
Reprezentanții unei biserici au găsit o soluție pentru încasarea taxelor. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Dacă aveați nevoie de sfaturi pentru încasarea taxelor bisericești, atunci reprezentanții unei biserici ortodoxe din județul Sălaj n-au ezitat și le-au oferit. Aceștia au explicat o metodă prin care preoții să poată încasa contribuţiile băneşti, dar să și respecte regulile de distanţare socială.

Concret, judecând după rânduiala bisericească, până la Bobotează, toți preoţii ortodocşi şi catolici umblă cu Iordanul. Vorbim despre un obicei vechi prin care sunt sfinţite casele credincioşilor.

ADVERTISEMENT

Și nimic nu se schimbă în ciuda faptului că întreaga planetă traversează o pandemie. S-a găsit până la urmă o solușie pentru ca aceștia să încaseze taxa de pomelnic, taxa de cult şi cea pentru cruce.

Sfaturi pentru încasarea taxelor bisericești!

Pe pagina de Facebook a Bisericii Ortodoxe “Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Şimleu Silvaniei a fost postat un anunţ, prin care enoriaşii sunt informaţi cu privire la programul în baza căruia preoţii vor sfinţi locuinţele.

ADVERTISEMENT

Atenție! Există și un set de reguli pe care oamenii trebuie să le respecte. Pe lângă sfaturile bisericești, aceștia au transmis și modul în care se vor încasa contribuţiile băneşti.

Fără să stea prea mult timp pe gânduri, reprezentanții bisericii au transmis credincioşilor că trebuie să pregătească din timp plicul cu bani.

ADVERTISEMENT

„Se recomandă ca, pentru respectarea regulilor de distanţare şi pentru reducerea timpului întâlnirii, credincioşii să pregătească din timp un plic, pe care să noteze numele familiei şi adresa.

În acesta pot pune, după caz şi după dorinţa fiecăruia, pomelnicul familiei pentru pomenirile anuale (15 lei/nume/an), taxa de cult (100 lei/an/major angajat) şi pentru cruce.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în acelaşi plic, fiecare îşi va primi chitanţa la biserică. În cazul în care programul afişat va suferi modificări din motive temeinice (ex: înmormântare, etc.) este important de reţinut, ca regulă principală, faptul că preotul nu va veni la sfinţirea caselor după ora 20:00!”, se arată în postare

 

 

 

 

ADVERTISEMENT