News

Sfaturi privind utilizarea corectă a măștilor și a mănușilor. Medicul Virgil Musta ne spune când trebuie purtate

14.05.2020 | 10:01
Sfaturi privind utilizarea corecta a mastilor si a manusilor Medicul Virgil Musta ne spune cand trebuie purtate
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta oferă o serie de sfaturi privind utilizarea corectă a măștilor și a mănușilor. Nu toată lumea cunoaște regulile prin care aceste echipamente pot fi purtate în următoarea perioadă.

Sfaturi privind utilizarea corectă a măștilor și a mănușilor. Medicul Virgil Musta ne spune când trebuie purtate

România va ieși din starea de urgență începând cu data de 15 mai, iar utilizarea măștilor de protecție va deveni obligatorie pentru a se evita transmiterea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Recomandate vor fi și mănușile odată cu ziua de vineri. Despre purtarea corectă a ambelor echipamente de protecție, medicul Virgil Musta vine cu sfaturi extrem de prețioase.

Medicul coordonator al Secţiei COVID din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timișoara spune că, în cazul măştii, aceasta nu trebuie purtată dacă ne deplasăm singuri sau într-un spaţiu deschis.

ADVERTISEMENT

“Legat de mască. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii”, a declarat medicul pentru Antena 3.

Greșeala pe care o face multă lume când poartă mănuși

În opinia medicului Musta, o greşeală pe care o fac mulţi dintre oameni este aceea de a duce mâinile la nas sau gură, convinși fiind că sunt protejați de mănuși.

ADVERTISEMENT

Medicul avertizează asupra faptului că mâinile nu trebuie duse la față, indiferent dacă sunt sau nu protejate de mănuşi.

”Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.

Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare”, a adăugat specialistul în boli infecţioase de la unitatea din vestul țării.

ADVERTISEMENT